Natalis Apartamentos

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,2
Fantastiskt
547 omdömen

Det låter så hemtrevligt med Natalis och det är just precis vad det är. Här är inget konstlat eller förfinat så när du är gäst här känner du dig med en gång som ”herre i ditt eget hus”. Det lilla huset med sina 12 lägenheter ligger i den lugna delen av det gamla fiskeläget Morro Jable. Här finns fiskrestauranger, tapasbarer, shoppingmöjligheter och allt annat du kan behöva inom 10 minuters gångavstånd. Om du inte har några speciella önskemål vad det gäller standard och faciliteter så kommer du att trivas väldigt bra i de små, fina lägenheterna på Natalis Apartamentos.

Jag får ett väldigt varmt mottagande av Susanne i den lilla receptionen på Natalis Apartamentos, hon vet vad ett leende betyder och hur det bemöts. Jag känner mig väldigt bekväm i hennes sällskap även om hennes tyska är bättre än hennes engelska och det är inte att ta miste på att du är välkommen även om det poppar upp en och annan tysk glosa emellanåt när hon pratar och berättar. En stor anledning till denna välkomnande känsla kommer av att det märks hur mycket Natalis betyder för henne och att service är en del av hennes DNA.

Då gör det inte så mycket att det finns en del andra saker du får kompromissa med som till exempel faciliteterna. Men om du inte väljer ditt boende utifrån en massa faciliteter så är jag övertygad om att du kommer känna dig som fisken i vattnet här på Natalis.

”Småstadsidyll” i fiskeläget Morro Jable

Om du nämner ordet ”Fuerteventura” för en spanjor som bor någon annanstans än just här på ön så kommer de samtliga att säga att du kan se fram emot några av Spaniens bästa stränder. En av dessa stränder ligger på gångavstånd från Natalis, nämligen Playa de Jandia. Dessutom kryddas vistelsen här med trevligt stadsliv i den lilla kuststaden Morro Jable som visserligen har vuxit sig större på senare år men som ändå har behållit sin charm. 
Här blir du själv en del av miljön så fort du kliver utanför dörren till din lägenhet för en av de stora fördelarna med att bo här på Natalis är läget. Här bor du nämligen ”mitt i” men samtidigt i den lugna delen av Morro Jables med närhet till allt.

Själv upptäckte jag staden till fots. Så fort jag hade parkerat hyrbilen var det på med sandaler och solglasögon som gällde för den lite kuperade staden är trevlig att flanera runt i längs de smala gatorna och gränderna. Här hör du högljudd spanska när du passerar små caféer på gatuhörnen eller när du hör damer pruta om priset hos grönsakshandlaren, allt är bara så genuint. 

När du kommer ner till promenaden så blir det en mer internationell publik för här fylls restaurangerna av utländska gäster som njuter av den färska fisken, skaldjuren och det lokala vinet. Så en önskan om en smaklig måltid kan vara på plats i detta sammanhang.

Bra att veta om Natalis Apartamentos

Om du bara vill spendera din semester med att koppla av och gå omkring i Morro Jable hela dagarna (men lova att du lägger dig en stund på stranden varje dag – för den är underbar) så behöver du ingen hyrbil. Men om du vill uppleva mer av Fuerteventura och vill ha friheten att själv transportera dig från och till flygplatsen så är det en bra idé att redan hemifrån beställa en hyrbil som står och väntar på dig när du landar. Lägenheterna har inga egna parkeringsplatser men det finns offentlig parkering ett par minuters gångavstånd från Natalis. 

Receptionens öppettider är dagligen från kl. 10.00 till 14.00, dock är receptionen stängd på söndagar. Vänligen ge oss besked om du anländer eller avreser utanför dessa tider så vi kan informera hotellets reception. Alternativt kontaktar du själv Natalis via din bokningssida och får då check-in instruktioner. 

Du kan hyra Wi-Fi för ca 10 EUR per vecka.

Kom ihåg att Natalis är ett 2-stjärnigt lägenhetshotell men enligt min mening får du mer för pengarna med tanke på att stjärnorna tilldelas utifrån hur många faciliteter det finns. Så en anläggning som inte har swimmingpool, 24-timmarsreception, restaurang, kuddmeny etc får färre stjärnor. Oavsett antal stjärnor så är jag säker på att du kommer trivas på Natalis.



Därför ska du välja Natalis Apartamentos

  • Närmaste flygplats: 85 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Ät färsk fisk i den lilla fiskarstaden Morro Jable – 0 km
  • De berömda grottorna vid fiskeläget Ajuy – ca 61 km
  • Den pittoreska och tidigare huvudstaden Betancuria – ca 70 km
  • Naturområdet Cofete, en panoramisk pärla – ca 19 km
  • Det livliga Corralejo med de härliga stränderna – ca 110 km
  • Upplev 1700-talets byggstil i La Oliva – ca 95 km
  • Mexikanska symboler och mystik i Pajara – ca 54 km
  • Ta båten från Puerto de Corralejo och besök Lanzarote – ca 113 km
  • Fuerteventuras svar på zoo, Oasis Park – ca 32 km
  • Fuerteventuras flygplats - ca 86 km

 

Natalis består av totalt 12 lägenheter som är fördelade som huvudsakligast studiolägenheter och 2-rumslägenheter (med separat sovrum). Som ett stort plus har samtliga lägenheter antingen balkong eller terrass och eftersom Fuerteventura är en ö med milt klimat kan du se fram emot att sitta utomhus och njuta alla tider på dygnet. 

Officiellt harNatalis 2 stjärnor varför du inte kan förvänta dig all världens faciliteter. Här finns till exempel ingen luftkonditionering men i gengäld finns det en fläkt i taket som ger en svalkande luftcirkulation vilket kan vara skönt när solen står på.

Jag tycker att lägenheterna på Natalis är trevliga och välutrustade och dessutom är det nära till inköpsställen om du själv vill laga mat – 10 minuter till både mini- och supermarket.

Kvaliteten är bra i jämförelse med andra 2-stjärniga lägenheter. Här finns bland annat ett pentry (litet kök) med kylskåp, mikrougn och gasolkök.

På Natalis kan du få antingen dubbelsäng eller två separata sängar. Sängarna håller inte Hästenkvalitet men det är en säng att sova i. Sänglinne är inkluderat i priset och byts en gång i veckan. 

Handdukarna byts två gånger i veckan och det städas (även köket) fem gånger i veckan. Detta är en servicenivå som normalt bara 4-stjärniga hotell erbjuder.

Om du vill ha det där lilla extra så rekommenderar jag att du bokar en lägenhet med havsutsikt  för här från terrassen eller balkongen kan du verkligen drömma dig bort när du sitter ute på kvällen och njuter av utsikten mot Atlanten.

Tänk på att det inte finns någon hiss och därför rekommenderar vi inte Natalis till barnfamiljer eller personer med nedsatt rörelseförmåga.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Natalis Apartamentos. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Avenida Del Faro 4
35625 Morro Jable

Koordinater

Latitude: 28.0520
Longitude: -14.3537

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer