Balcón de Córdoba Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
373 omdömen

Om vi hade tagit det danska ordet hygge och översatt det till spanska, ja då hade vi nog fått fram en bild på Balcón de Córdoba Hotel som svar, för här finns så många mysiga hörn att det räcker och blir över för flera semestrar. Jag älskar platser som dessa. Ett riktigt hideaway med en lummig innergård, oändliga utsikter från takterrassen, mjuka soffor och god mat. En plats att längta att få komma tillbaka till, efter en lång dag full av upplevelser.

En sak, som du nog direkt kommer att lägga märke till på Balcón de Córdoba Hotel, är den utmärkande samlingen av arkeologiska föremål som står utplacerade över hela hotellet. Det blir nästan som att gå i ett öppet museum, där det väntar en ny spännande artefakt bakom varje hörn. Hotellet arbetar tillsammans med kulturkontoret, Junta de Andalucía, för att restaurera och bevara föremålen på bästa sätt, och det känns nästan som ett privilegium att få se dem på så nära håll. 

En oas mitt i Córdoba

Balcón de Córdoba Hotel ligger i en klassisk andalusisk byggnad från 1800-talet, mitt i centrala Córdoba. Det är en fascinerande plats, där arabiska och kastilianska mönster blandas med flamländska och europeiska spår - det är, med andra ord, en byggnad som är fast förankrad i historien och som påverkats av alla de kulturer som bott i området. Innanför den vackra ingången, hittar du tre vackra, mysiga och graciösa innergårdar, fyllda med ljus och ett lugn som annars kan vara svårt att hitta i en storstad. Fontäner står utsprida lite här och var och ljudet från det porlande vattnet gör att ett lugn infinner sig snabbt. Dessutom bjuder den mångsidiga byggnaden på flera slående balkonger - och den övre terrassen, Balcón de Córdoba som gett namn till hotellet, är en verklig höjdpunkt. Här kan du slå dig ner med en drink och blicka ut över staden och dess mest kända kännetecken, moskén Córdoba La Mezquita.

Här bor du nära till allt

Ja, det är inte bara från takterrassen du kan blicka ut över Córdoba La Mezquita. Faktum är att du bor endast en kort promenad (och när jag säger kort, då menar jag kort: cirka 20 meter), från den spektakulära moskén - som faktiskt både är en moské och en katedral. Andra platser du kan besöka i närheten är den Romerska bron Jardín Botánico De Córdoba och Alcazabas trädgårdar. Passa också på att bara strosa runt i den gamla stadsdelen i stan, där du hittar många vackra hus och torg, samt restauranger och caféer där du kan slå dig ner när du behöver en paus. Du kan också välja att ta den där pausen på Balcón de Córdoba Hotel, för på hotellets restaurang, Pairi Daeza, serveras autentiska rätter som speglar Córdobas kulinariska historia. Det är en meny full av traditionella och innovativa rätter, som helt säkert kommer att tillfredsställa dina smaklökar.

Därför ska du välja Balcón de Córdoba Hotel

  • Du vill bo mitt i centrala Córdoba
    ...endast 20 meter från stadens mest kända symbol, Córdoba La Mezquita
  • Här hittar du en oas, som bjuder på flera myshörn på de olika innergårdarna
  • På taket finns en terrass där du kan slå dig ner och njuta av utsikten över takåsarna
  • Du bor på ett hotell där rummen är inredda med öga för detaljer
  • På restaurangen kan du äta traditionella rätter från området, lagade med lokala råvaror

Bra att veta om Balcón de Córdoba Hotel

Då hotellet ligger centralt och det kan vara svårt att hitta parkering, rekommenderas ingen hyrbil om du endast ska bo i Córdoba. Receptionen är öppen dygnet runt, incheckning sker efter klockan 15.00. Hotellet är fördelat på flera våningar, hiss finns. Husdjur accepteras inte. Restaurangen har öppet till frukost (08.00-10.00), lunch (12.30-15.30) och middag (19.30-22.00) alla dagar i veckan. Hållplats för kollektivtrafik finns i närheten. Eventuell lokal turistskatt betalas på plats.

    Därför ska du välja Balcón de Córdoba Hotel

    • Närmaste flygplats: 138 km
    • Närmaste stad: ca. 0 m
    • Internet/Wi-Fi
    • Restaurang

    Karta och avstånd

    • Närmaste stad (Córdoba): ca. 0 m
    • Avstånd till centrum: ca. 100 m
    • Den Stora katedralen och Moskén, Mezquita de Cordoba: ca. 200 m
    • Cordobas historiska centrum: ca. 200 m
    • Kalifatstaden Medina Azahara: ca. 17 km
    • Sevilla Flygplats: ca. 138 km (1h 40m)
    • Málaga–Costa del Sol Flygplats: ca. 167 km (1h 50m)

    Balcón de Córdoba Hotel erbjuder 10 rum och suiter i olika storlekar och kategorier. Alla rum är individuellt inredda, men har dova färger, mysig belysning och vackra detaljer. Alla rum har luftkonditionering, TV, kassafack, minibar, vattenkokare och fritt Wi-Fi. I de privata badrummen finns badkar eller dusch med regndusch, tofflor, hårfön och lyxiga toalettartiklar. 

    Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

    Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Balcón de Córdoba Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

    • Möjlighet till luftkonditionering
    • Internet/Wi-Fi
    • Restaurang
    • Möjlighet för balkong/terrass
    • Parkering/garage (ev. mot avgift)
    • I stad eller by
    • Stad mindre än 3 km bort
    • Hotellbar

    Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

    Adress

    Calle Encarnación Nº 8
    14003 Cordoba

    Koordinater

    Latitude: 37.8805
    Longitude: -4.7791

    Recensioner från TrustYou

    TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

    Så kan du resa

    Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

    Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

    På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

    Visa mer