Porto Bay Serra Golf

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,3
Fantastiskt
752 omdömen

Doces sonhos betyder “sov gott” och du undrar kanske över varför jag startar en beskrivning av ett hideaway med något så basalt. Men efter att du själv fått uppleva det kommer du att förstå - du sover gott på Porto Bay Serra Golf Hotel på Madeira. Madrasserna förtjänar nästan ett avsnitt för sig men låt oss koncentrera oss på det vackra huset och den närmast högtidliga stämningen. Jag minns mitt besök som var det igår....?

Välkommen till en vacker ”dam” på nästan 100 år

Jag tycker om hotell som skiljer sig från mängden (det är det faktiskt flera Hideaways-hotell som gör :)), och därför blir jag också riktigt glad då jag ankom till det vackra Porto Bay Serra Golf Hotel där byggstilen tydligt visar att här talar vi om en vacker ”dam” på knappt 100 år – här finns både ett tornrum och fina vita luckor som står i kontrast till murverkets fina, blå färg. Det charmerande huset är också klassificerat som en del av regionens kulturarv. 

Den elegant och mycket charmiga stilen går igen invändigt, och för min del vet jag att jag skulle älska att slå mig ner i loungen med en bra bok, ett gott glas portvin (eller kanske mer korrekt, det lokala Madeiravin) och njuta av elden från den öppna spisen och ställets speciella atmosfär. I dessa trevliga omgivningar serveras det varje dag eftermiddagste/kaffe med goda hembakade scones, kakor och marmelad. Det kan man då heller inte säga nej till.

Den samma speciella atmosfär går igen i den smakfullt inredda restaurangen, som specialiserat sig på traditionella rätter från Madeira tillsammans med en liten extra touch – gläd dig till färska grönsaker, gott kött samt fisk och skaldjur fångade på morgonen från den mäktiga Atlanten.

Trädgården är också speciell

Madeira är en frodig ö vilket avspeglar trädgården omkring Porto Bay Serra Golf Hotel fullt ut. Här är mer än 90 arter av blommor, buskar och träd som skapar trevliga oaser med inbjudande trädgårdmöbler runt om på de stora områdena.

Här är aktiviteter för alla

Som namnet Porto Bay Serra Golf Hotel antyder, så är golf en stor del, och hotellets gäster har även direkt tillgång (få minuters promenad) till Santo da Serra Golf – den ena av Madeiras två mästerskapsbanor. Santo da Serra Golf har 27 hål placereade runt om i den vackra, kuperade terrängen så det ger en upplevelse för alla. Innan du går ut på din golfrunda kan du värma upp på putting och närspelsgreenerna och öva de långa slagen på driving-rangen.

I gymmet kan du hålla din goda form igång :), och om du sedan vill rå om dig själv lite mer bör du titta förbi hotellets SPA-avdelning, som i läckra omgivningar erbjuder en lång rad behandlingar. Här är också en stor uppvärmd pool med hydromassage och bastu. 

Bra att veta

  • Gäster på Porto Bay Serra Golf Hotel kan använda alla gemensamma faciliteter så som flera pooler, stor fin trädgård, SPA och sportsfaciliteter på Vila Porro Mare Resort i Funchal 
  • Hotellet hjälper gärna till med goda råd och tips till aktiviteter som hiking, ridning, cykelturer/cykelhyra, vandringar på de berömda levada-stigar och utflykter till små städer, lokala marknader och mycket mer. 

Därför ska du välja Porto Bay Serra Golf

  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 5.8 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Närmsta restaurang, 0 m
  • Närmsta vandringsled – ca 200 m
  • Närmsta stad, Santo da Serra –  ca 300 m
  • Närmsta golfklubb, Santo da Serra – ca 1,2 km
  • Machico med sin trevliga stadskärna och välbesökta strand – ca 8,1 km
  • Funchals flygplats – ca 9 km
  • Santana med de karakteristiska trekantiga husen – ca 20,3 km
  • Vandring för de lite mer erfarna på Pico Ruivo (1861 möh) – ca 29,5 km
  • Monte med slädåkning och botanisk trädgård – ca 21 km
  • Färjan till grannön Porto Santo med de ”karibiska” stränderna – ca 23,8 km
  • Funchal med shopping, marina och marknad – ca 21 km
  • Fängslande utsikt från Cabo Girão – ca 33,3 km

 

De 21 rummen på Porto Bay är inbjudande och smakfullt inredda. Naturen omkring hotellet ger rummen ett lugn som gör det lätt att koppla av – inte minst om du som de flesta andra gästerna på hotellet är golfare och kommer hem efter en lång dag på golfbanan. 

Alla rum har kabel-TV med DVD, WiFi, skrivbord, en-suite badrum med badkar och hårfön, centralvärme, minibar och saftybox. Superiorrummen och sviterna ligger i den gamla huvudbyggnaden medan dubbelrummen ligger i den nya flygeln där flera av rummen på bottenvåningen har tillgång till en gemensam veranda.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Porto Bay Serra Golf. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Sítio Dos Casais Próximos
9100-255 Santo António Da Serra

Koordinater

Latitude: 32.7225
Longitude: -16.8152

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer