101 Adrianou Luxury Urban Stay

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,9
Fantastiskt
219 omdömen

I hjärtat av Plaka även känt som Atens "gamla stan" kan du bo i rymliga sviter på ett hotell med enbart 8 rum. Det perfekta läget för dig som vill bo centralt och kunna uppleva staden till fots. Här kan du bo i sviter med utsikt mot det berömda Akropolis som ligger mindre än 1 kilometer från hotellet och med gångavstånd till stadens många sevärdheter.

Vill du bo på ett mindre hotell där du inte blir störd av en massa andra gäster utan kan ta allt i ditt eget tempo? Då är kanske 101 Adrianou Luxury Urban Stay just något för dig. Hotellet har bara 8 sviter av vilka en del har utsikt mot Akropolis. Alla sviter går i en modern urban stil och ger dig gott om plats till att koppla av efter en lång dag. Hotellet är dessutom perfekt för dig som reser med din partner.

Bo i hjärtat av Plaka...

Hotellet ligger fantastiskt beläget i hjärtat av stadsdelen Plaka i centrum av Aten. Här på de smala gatorna kan du shoppa i de små butikerna, dricka kaffe på någon av de mysiga tavernorna eller bara njuta av atmosfären. När du ska ut och äta bör du emellertid vara uppmärksam på ditt val av taverna. Det finns gott om turistfällor i denna del av staden vilka bland annat skyltar med grekisk souvlaki och gyros som ju är ett måste att prova på under din semester. Du kan i stället med fördel besöka restaurangen O Kostas, 400 meter från hotellet. Här kan du äta olika grekiska rätter för en billig peng och restaurangen har rykte om sig att vara bland de bästa i Aten när det gäller gyros.

 ...och med gångavstånd till Akropolis

När du reser till Aten måste du naturligtvis besöka det berömda Akropolis. Även om du bor i en svit med utsikt mot detta historiska minnesmärke så är det ett måste att bege sig dit upp till fots. Hotellet ligger bara cirka 800 meter från Akropolisklippan och på en klar dag får du en av Atens bästa utsikter uppe från toppen. Har du inte fått nog av gamla historiska tempel och ruiner efter ditt besök eller är du sugen på en längre promenad i terrängen så kan du gå vidare mot Filopappou-kullen. Ett underbart grönskande backlandskap som rymmer flera spännande ruiner. Från denna kulle har du också en imponerande utsikt över Akropolis med Lycabettus-kullen i bakgrunden. 

Få minuter från Monastiraki 

Från hotellet kan du på några få minuter gå till det historiska Monastiraki-kvarteret där många av stadens historiska sevärdheter och museer ligger. Här hittar du även stadens populära shoppinggata Ermou som är full av affärer av olika slag. Här ligger dessutom Monastirakis populära marknad med små butiker vid det trevliga torget som är mycket populärt framför allt bland turister.

Därför ska du välja 101 Adrianou Luxury Urban Stay

  • Du vill bo i centrum av Aten, i hjärtat av Plaka
  • Du vill bo nära butiker och restauranger
  • Du vill bo i en modern svit med utsikt mot Akropolis
  • Du vill bo på ett mindre hotell med privatliv
  • Du vill bo med gångavstånd till historiska sevärdheter

Bra att veta om 101 Adrianou Luxury Urban Stay

Lokal turistskatt betalas på plats. Vid ankomst tar man ut en depositionsavgift som återbetalas vid hemresan. Wi-Fi är gratis och tillgängligt på hela hotellet (med förbehåll för eventuella ändringar). Parkering finns cirka 200 meter från hotellet (mot betalning). 

Receptionen är öppen mellan kl. 09.00-20.00. Vänligen kontakta hotellet senast 24 timmar före ankomst och meddela din förväntade ankomsttid. Vid ankomst efter kl. 20.00 behövs en kod för att komma in i byggnaden. Denna kod får du av hotellet.

Därför ska du välja 101 Adrianou Luxury Urban Stay

  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Acropolis: ca. 700 m
  • Daphni klostret: ca. 17 km
  • Athens International Flygplats: ca. 34 km (40m)

101 Adrianou Luxury Urban Suites består av 8 rymliga sviter som alla är utrustade med TV, gratis Wi-Fi, espressomaskin, vattenkokare, litet kylskåp, luftkonditionering och värdeskåp. Badrummen är utrustade med WC, dusch, hårfön och toalettartiklar.

Observera att badrummet är öppet in mot sviten och att det inte finns någon dörr till duschkabinen. Det finns en dörr till själva toaletten.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på 101 Adrianou Luxury Urban Stay. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

101 Adrianou Street
10558 Athens

Koordinater

Latitude: 37.9730
Longitude: 23.7303

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Aten

Visa fler