The Coleridge

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,4
Fantastiskt
402 omdömen

En av de största anledningarna till varför vi på Escapeaway älskar små boutiquehotell, är för att du direkt känner dig som hemma när du träder in genom dörrarna. Det är ju den känslan vi vill ska infinna sig på semestern, känslan av total avkoppling, där du inte behöver föreställa dig och förhålla dig till några regler. Där dina värdar hälsar dig välkommen med öppna armar, men samtidigt håller sig diskret i bakgrunden. Precis den känslan infinner sig på The Coleridge. Välkommen till en fristad i Valletta på Malta.

Ja, just ordet fristad beskriver precis vad The Coleridge är. En fristad i en annars livlig stad. En plats där du kan känna dig bekväm, oavsett om du stannar bara en natt eller tillbringar hela din semestern. Det är en plats där du blir väl omhändertagen, samtidigt som du får total integritet om det är det du önskar. 

Ett hotell med en mystisk historia

Hur The Coleridge grundades är det ingen som riktigt vet, och hotellets historia genomsyras än i dag av en viss mystik. Allt man vet är att byggnaden, i vilken hotellet ligger, härstammar från början av 1600-talet då Valletta grundades av den tidens bästa arkitekter och ingenjörer. Genom åren har byggnaden varit i gott sällskap - dess granne, Palazzo Carafa, var hem till Johanniterordens ledare Gregorio Carafa och hotellbyggnaden användes till att husera hans nyckelpersoner och vänner. Hotellet, har däremot tagit sitt namn från den brittiske poeten Samuel Taylor Coleridge, som spenderade mycket av sin tid på Malta - helt säkert för att de vackra omgivningarna inspirerade till hans vackra dikter. Än idag återspeglar The Coleridge byggnadens ärofyllda historia och det är inte utan att man önskar att väggarna kunde tala - för de hade nog haft många intressanta anekdoter att berätta. 

På perfekt läge mitt i Valletta

The Coleridge ligger centralt i Valletta, på den lilla halvön som sticker ut i havet med den historiska hamnen och infarten Marsamxett Harbour på dess ena sida. Du bor med bästa läge för att upptäcka den lilla huvudstaden - ja, Valletta är faktiskt Europas minst befolkade huvudstad med endast drygt 6000 invånare. Dess lilla storlek betyder dock inte att staden inte har många stora sevärdheter att bjuda på. The Coleridge ligger endast 70 meter från Manoel Theater, 400 meter från Casa Rocca Piccola och 400 meter från det Arkeologiska nationalmuseet, tre platser som absolut är värda sina besök. Och eftersom du bor så centralt, kommer du inte ha svårt att hitta en restaurang att slå dig ner på när hungern anmäler sig. Runt hörnet finns flera bra restauranger, barer, caféer och lounger att välja mellan och många av dem bjuder på en fantastisk utsikt över staden och havet.

Därför ska du välja The Coleridge

  • Du vill bo på ett centralt läge i Valletta
    ...nära till många av stadens sevärdheter
  • Du vill gärna bo på ett litet, intimt boutiquehotell
    ...som har en liten, mysig frukostmatsal med kontinental frukost
  • Du vill bo i ombonade rum där mys-faktorn är hög
  • Du vill känna dig som hemma på ditt hotell

Bra att veta om The Coleridge

Receptionen är betjänad mellan klockan 06-22 varje dag, incheckning sker efter klockan 14.00. Hotellet har ingen restaurang, men en frukostmatsal som serverar en god kontinental frukost mellan klockan 07-10 (med reservation för ändringar). Då hotellet ligger mitt i stan och ingen parkering finns, rekommenderar vi inte att du har en hyrbil för ditt besök i Valletta. Kollektivtrafik och flygplanstransfer är att föredra. Hotellets personal hjälper gärna till att anordna aktiviteter och att boka biljetter. Husdjur är inte välkomna. Hiss finns. Wifi är gratis och finns tillgängligt på hela hotellet, inklusive på rummen. Eventuell lokal turistskatt betalas på plats.

    Därför ska du välja The Coleridge

    • Närmaste flygplats: 9 km
    • Närmaste strand: ca. 600 m
    • Internet/Wi-Fi
    • I stad eller by

    Hotelltyp

    Karta och avstånd

    • Närmaste strand (Wuestenwinds beach): ca. 600 m
    • Närmaste stad (Valletta): ca. 0 m
    • Avstånd till centrum: ca. 500 m
    • Det gamla Tempelriddarfortet, St. Elmo: ca. 900 m
    • St. John's Cathedral i Valletta: ca. 500 m
    • Sliema: ca. 2.4 km
    • St. Julians: ca. 4.2 km
    • Vittoriosa hamnfront med massor av stämning och bra restauranger: ca. 8 km
    • Malta Flygplats: ca. 9 km (20m)

    The Coleridge erbjuder 6 rum och sviter i olika storlekar och kategorier. Alla rum har aircondition, te- och kaffefaciliteter, minibar, gratis wifi, kassaskåp och TV. Rummet Fayette har en jacuzzi på den privata terrassen på taket. Alla rum har privat badrum med dusch eller badkar, hårfön och gratis toalettartiklar.

    Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

    Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på The Coleridge. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

    • Möjlighet till luftkonditionering
    • Internet/Wi-Fi
    • Möjlighet för balkong/terrass
    • I stad eller by
    • Stad mindre än 3 km bort
    • Strand mindre än 1 1/2 km bort
    • Hotellbar
    • Nära vattnet (max 4 km)

    Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

    Adress

    Old Bakery Street 89-92
    VLT 1456 Valletta

    Koordinater

    Latitude: 35.9003
    Longitude: 14.5137

    Recensioner från TrustYou

    TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

    Så kan du resa

    Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

    Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

    På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

    Visa mer