Velassaru Maldives

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,7
Fantastiskt
866 omdömen

Om dina förväntningar på en drömsemester på Maldiverna, är att bo på en lyxig resort på en privat korallö, med fina vita sandstränder, härlig mat, hög servicenivå och inbjudande rum och villor - då ska du läsa vidare om Velassaru Maldives. Detta exklusiva hotell ligger på en liten frodig korall-ö i South Male Atollen, omgiven av ett hav som skiftar i nyanser av ljusblått och turkost.

En semester på Maldiverna är ren avslappning. På Velassaru Maldives bjuder sandstränderna in till lugna stunder, där du kan njuta av solen, havet och av ditt sällskap. Om solen blir för intensiv, kan du söka skugga i hotellets frodiga trädgård med svajande palmer eller varför inte besöka hotellets spa som ligger utspritt på 10 paviljonger byggda på pålar i havet. Här kan du njuta av en avslappnande massage medan du slumrar bort - men risken är att du inte kommer kunna sluta att stirra dig blind på havet.  

Korallrevet nära Velassaru ger dig möjlighet att utforska den spännande världen under havsytan. Både nybörjare och tränade snorklare kan få med sig fina upplevelser hem. Hotellets eget dykcenter erbjuder certifierade dykkurser om du har lust att utforska korallreven ytterligare. Om du föredrar att stanna ovanför ytan, kan du följa med på en av Velassarus båtturer, eller testa krafterna med vindsurfing, stand-up-paddling eller i en kajak. Självklart går det också bra att bara koppla av i det klara vatten, med en simtur eller ett skönt dopp. 

En semester på Maldiverna, är för de flesta också en semester med mycket god mat. Velassaru Maldives har fem olika restauranger och två barer. Du kan boka din vistelse med frukost, halvpension eller helpension och avnjuta måltiderna från en stor, varierad buffé i restaurangen Vela. À la carte restaurangerna utstrålar sin egen individuella stil. På stranden, vid lagunens kant, i skenet av levande ljus eller stjärnljus, väntar en rad olika rätter och lockande kulinariska kreationer. Kreativ teppanyaki, mat från Indiska oceanen, moderna färska skaldjur och internationella favoriter gör middagen på Velassaru Maldives till ett sant nöje.

Som gäst måste du resa via båt till boendet och du måste kontakta boendet minst 72 timmar före avresa. Boendet erbjuder transfer från flygplatsen Male International Airport, som ligger 25 minuters färd med speedboat från hotellet. (avgifter kan tillkomma) . Transport per vuxen med båt: USD 166.32 (tur och retur). Transport med båt per barn: USD 83.16 (tur och retur), ålder från 2 till 11 år. Avgift för flygtransfer: USD 172.26 per person (tur och retur). Avgift för flygtransfer per barn: USD 86.13 (tur och retur), (ålder från 2 till 11 år).

Du kommer att få ett e-postmeddelande med incheckningsinstruktioner 2 veckor före ankomst.  Depositionen ska betalas via en säker länk inom 24 timmar efter genomförd bokning.

Mer att tänka på;

  • Galamiddag på julafton (24 december) per vuxen: 214.00 USD
  • Avgift per barn för galamiddag på julafton (24 december): 107.00 USD (ålder från 2 till 11 år)
  • Galamiddag på nyårsafton (31 december) per vuxen: 385.35 USD
  • Avgift per barn för galamiddag på nyårsafton (31 december): 193 USD (från 2 till 11 år)
  • Stadsskatt: 6.00 USD per person per natt

Vi har listat alla tilläggsavgifter som boendet har upplyst oss om. Vi reserverar os för ev. ändringar gällande priserna ovan.

Därför ska du välja Velassaru Maldives

  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Bra att veta

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Gäster måste arrangera transfer från Male International Airport, som ligger 25 minuters färd med speedboat från hotellet. Boendet erbjuder transfer från flygplats (avgifter kan tillkomma).

Eventuella behandlingar i spa:et kan förhandsbokas genom att kontakta denna resort innan ankomsten med kontaktuppgifterna i bokningsbekräftelsen. Behandlingarna betalas på plats. Eventuellt deltagande i olika aktiviteter bokas och betalas på plats.

Observera att om du vill betala med kontanter måste alla sedlar vara i gott skick då bankerna på Maldiverna inte accepterar sedlar som är i sönder. Hotellet accepterar kreditkort.

Frukostbuffé är tillgänglig alla dagar 07:30–10:30, eventuellt mot en avgift (med reservation för ändringar). Det är möjligt att boka All Inclusive på detta hotell vilket inkluderar alla måltider från en buffé samt utvalda drycker och snacks (med reservation för ändringar).  Observera att vissa  faciliteter kan vara stängda på grund av väder/säsongsförhållanden.

Det finns gratis wifi i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Eventuell turistskatt betalas på plats.

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 0 m

Velassaru Maldives erbjuder 129 villor och sviter i olika storlekar och kategorier. Alla rum är inredda i en elegant stil typisk för området, med ljusa färger och olika material. De flesta rum har en balkong eller terrass, vissa med pool och andra med utsikt över havet. Vissa villor ligger på träpålar ute till havs - dessa villor har av säkerhetsskäl en åldersgräns på 12 år.

Faciliteterna inkluderar tv, gratis wifi, luftkonditionering, minibar och värdeskåp. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Velassaru Maldives. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Möjlighet till All Inclusive
  • Möjlighet till privat pool
  • Nära vattnet (max 4 km)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

39 Orchid Magu, Malé
Velassaru (laguna) Maldiverna

Koordinater

Latitude: 4.1205
Longitude: 73.4367

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer