Baglioni Hotel Cala del Porto

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,0
Fantastiskt
135 omdömen

Det är inte bara den italienska utan även den toskanska kustremsan som varierar kraftigt från norr till söder och vilket område man föredrar handlar ju endast om tycke och smak. Jag personligen väljer att åka hit eftersom jag anser att stränderna i Toscana är som bäst här nere i de södra delarna, inklusive ön Elba. Därför var det med extra stor glädje jag hämtade ut min Fiat 500 Trekking i Rom för att sedan vända nosen norrut mot Toscana och Punta Ala. Med mig i bilen hade jag min kollega Gabriella, och eftersom det var hennes första resa till just detta område var ett litet stopp för en kopp kaffe i grannorten Castiglione della Pescaia ett naturligt val. 

Efter en runda i stadens mysiga centrum fortsatte färden norrut och längst ut på Punta Ala, i riktning hamnen. Det var inte alls svårt att hitta till Baglioni Hotel Cala del Porto, snarare tvärtom, men när det dök upp framför oss hade vi redan missat parkeringen och var tvungna att göra en u-sväng nere vid hamnen och den unga mannen som var dagens "grindvakt" öppnade tålmodigt alla bommar så att vi kunde svänga in och ut ur hamnen igen. Vi parkerade bilen och traskade bort till hotellet, och innan vi ens hade satt våra fötter innanför dörren hade vi bestämt oss. Detta var ett hotell helt i vår smak!

Ett vackert läge

Det vackra läget var det första som slog mig, vilket i sig inte var så konstigt eftersom ett läge som detta är oundvikligt att undgå. Hotellet ligger nämligen på en höjd och blickar ner mot havet, hamnen och bukten.Vi steg in den lilla i lobbyn och anmälde vår ankomst, men eftersom direktören var lite försenad fick vi ta plats ute på den lilla terrassen som ligger i anslutning till receptionen. Förfriskningar i from av iste och snacks dukades fram och vi njöt både jag och Gabriella av solen, den goda drycken och den vackra utsikten ut över båtarna som låg förankrade i hamnen. Doften av jasmin låg svagt i luften och stillheten var påtaglig. Detta hotell måste jag bara ha, tänkte jag och knaprade vidare på den delikata lilla kakan. 

En blandning av maritimt, sofistikerat och romantiskt

Baglioni Hotel Cala del Porto är inte ett stort hotell med sina 37 rum, så själva visningen gick tämligen fort, men det är ju precis så vi vill ha det, att det ska vara litet menar jag. Eftersom hotell ligger på en liten kulle är det byggt i olika nivåer, där receptionen ligger högst upp d.v.s entreén till hotellet. Från terrassen där vi satt såg vi ner på hotellets trädgård och poolområde, som också ligger vända ut mot havet. För att komma ner till poolen tar man alltså trappan, konstaterade jag, och likaså om man ska till den ena av hotellets restauranger, Belvedere.

Det som också slog mig när vi gick vår lilla runda var att man på Baglioni Hotel Cala del Porto verkligen har tagit tillvara på läget, och att t.o.m från fitnessrummet har man stora fönsterpartier vända ut mot vattnet. Du kan alltså inte bara njuta av mat och dryck till vacker utsikt utan även komma i form med stil. Hotellet gav mig både ett lugnt och fräscht intryck och jag gillade att man blandat maritimt med romantik på ett förtjusande sätt, och använt sig av olika färgskalor på ett smakfullt sätt utan att det blir allt för plottrigt. Just det, jag höll på att glömma bort att berätta att hotellet har ett litet s.k beautycenter med turkiskt bad och möjlighet att beställa olika behandlingar.

Njut av middag och av havsbris mot kinden

Hotellet har som sagt två restauranger och det som skiljer dem åt är läget. Både Belvedere, som du har inne på hotellet och La Spiaggia som du hittar nere på stranden serverar ett typiskt medelhavskök med färska och noga utvalda råvaror. På båda restaurangerna kan du njuta av vällagad fisk och skaldjur, pasta av olika slag, sallader och grönsaker, smarriga desserter och en härlig utsikt över Follonicabukten.  

Enda skillnaden är som sagt läget och att du på La Spiaggia dinerar intill sandstranden och havet. Här är det kökschefen Signor Giuseppe Angelucci som ser till att du äter gott och att det finns lokala specialiteter från Maremma med på menyn. Även om du väljer att äta på den andra restaurangen tycker jag du bör komma hit för en drink innan eller efter maten och känna den salta havsbrisen mot dina kinder.

Slut ögonen och koppla av i skuggan 

Baglioni Hotel Cala Porto's pool har ett härligt läge vänt ut mot hamnen och jag tycker att den är lagom stor och gillar att den är omgiven av pinjeträd och palmer. Snygga solstolar och parasoll står utplacerade och du kan själv bestämma om det är i skuggan (under en palm, pinjeträd eller parasoll) med en bra bok du vill placera dig eller under solens värmande strålar. Det finns en bar uppe vid receptionen men även en ner vid poolen så när det blivit dags för förfriskningar behöver du inte ta dig så långt.

Eftersom det finns gott om fina sandstränder runt om Punta Ala tycker jag att du bör passa på att utforska området lite. Som jag nämnde tidigare så stannade vi till i Castiglione della Pescaia innan vi kom fram till hotellet och jag skulle vilja tipsa dig om att inte ta dig till stranden i centrum utan strax norr om, den som heter Riva del Sole. Här är den långsträckta stranden ljus och finkornig. Även norr om Punta Ala vid Follonicabukten är stranden kanon (om inte bättre) och just att det är en bukt gör den extra vacker. Jag och Gabriella passade på att äta lunch här, och vi njöt inte bara av den goda maten utan även av de vackra vyerna där det kristallklara vattnet stod i fin kontrast till den ljusa sanden. 

En "gömd" pärla längs den toskanska kusten

Det kan vara svårt att förstå vad Punta Ala egentligen är för något, innan man varit här, men så är ju detta i och för sig inte en av Toscanas kända kulturella städer utan snarare ett enda stort naturområde. Ett område som är bekant för några men helt okänt för andra. De som känner till Punta Ala vet att här finns en fin hamn med otaliga båtar, Yachtclub och en 18-håls golfbana. Och har du varit här tidigare vet du att under sommarhalvåret lever Punta Ala upp och hamnen sjuder av liv och rörelse.

Eftersom vi var här utanför säsong var mycket fortfarande stängt men vi passerade en del restauranger och mindre affärer som "tjuvstartat" lite. Är du ute efter ett större utbud kan du ta en runda bort till Grosseto som inte bara bjuder på bra shopping utan även på historia och vackra byggnader. På närmre håll har du Follonica och Castiglione della Pescaia...fast det är klart...om du väljer Punta Ala som resmål så är det nog avkoppling och rekreation du först och främst är ute efter.

Bra att veta om Baglioni Hotel Cala del Porto

Eftersom du befinner dig i Toscanas södra delar och om du ankommer med flyg kan du välja flygplatserna Pisa, Florens eller Rom. Hotellet är i tre våningar och det finns ingen hiss. Parkering ingår och ligger några meter bort från hotellet. Som gäst har du fri shuttleservice till hotellets strand. Lokala bussar finns i området. Turistskatt betalas på plats

Därför ska du välja Baglioni Hotel Cala del Porto

  • Närmaste flygplats: 132 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Närmsta stad med restauranger, Castiglione della Pescaia - ca 21 km
  • Större stad med bra utbud, Grosseto - ca 45 km
  • Fin sandstrand och hamn vid Punta Ala - ca 0 m
  • Siena, Italiens kanske mest älskade medeltidsstad – ca 117 km
  • Pisa med sitt lutande torn – ca 135 km
  • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan i Firenze – ca 186 km
  • Hjärtat i vindistriktet Chianti, staden Greve in Chianti – ca 157 km
  • Etruskernas bergsstad, Volterra – ca 114 km
  • De “1000” tornens stad, San Gimignano – ca 115 km
  • Sköna termalbad i Terme di Saturnia - ca 99 km
  • Den toskanska kusten och Orbetello - ca 87 km
  • Rom Fiumicino flygplats – ca 224 km
  • Florens flygplats – ca 184 km
  • Bologna flygplats - ca 274 km
  • Pisa flygplats - ca 132 km

På hotellet finns det totalt 37 rum i olika kategorier. De håller alla samma standard och är i ungefär samma stil fast med olika färgsättningar. De rum som har havsutsikt har alla balkong eller terrass. De som är vända mot trädgården/entreen har majoriteten endast fönster. Sängen kan vara en dubbelsäng eller twinbäddar.

Dubbelrum och dubbelrum (classic): rum på ca 20-25 m² och med utsikt över trädgården eller hotellets entree.
En del av dessa har balkong men utgå från att du har fönster.

Dubbelrum (deluxe): rum på ca 22-25 m² och med terrass med utsikt över havet eller poolen

Juniorsuite: rum på ca 30-40 m² och med balkong med utsikt över havet.
Extrabäddarna är i bäddsoffa.

Suite (deluxe): rymliga med öppet vardagsrum och sovrum (ej dörr emellan) på ca 35-45 m².
Balkong med utsikt över havet. Extrabäddarna är i bäddsoffa.

Faciliteterna är:

  • Luftkonditionering
  • Sat-TV
  • Wi-FI
  • Badrum med badkar/dusch
  • Hårtork samt produkter från Ortiga

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Baglioni Hotel Cala del Porto. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Cala Del Pozzo
58043 Castiglione Della Pescaia

Koordinater

Latitude: 42.8061
Longitude: 10.7379

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Toscana

Visa fler