Relais & Chateaux La Meridiana

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
114 omdömen

Det finns ett Ligurien vid havet, som inbegriper fullproppade stränder, galna nätter och massturism. Men det finns också ett gömt Ligurien, en lugn och skön del av regionen, som doftar av salvia och timjan och där solen värmer lika skönt. Vad du föredrar är upp till dig, men om du vill spendera din semester i en miljö som kommer att få dig att tappa andan, på en plats där du aldrig kommer få slut på detaljer att vila blicken på, och på ett hotell där du känner dig välkommen och som hemma från första stund – då ska du bege dig till Relais & Chateaux La Meridiana i Garlenda. Jag har besökt platsen, och längtar redan tills jag får möjligheten att komma tillbaka.  

Redan när jag och min kollega Allan svängde in på den lilla kringelkrok-vägen som ledde upp till La Meridiana Resort, visste jag att det som väntade oss skulle vara något alldeles, alldeles speciellt. Jag är på ständig jakt efter små gömställen i Italien – som boende i Milano är det otroligt skönt att rymma iväg från storstadens livliga puls, för att bara koppla av på en plats inbäddad i grönska – och La Meridiana Resort är just en sådan plats. Belägen bara några få steg från en golfbana; med skogar och fält i närheten, och vackra cypresser på tomten, är ordet grönska ett av många ord som kan användas för att beskriva detta gömställe.

Detaljer, detaljer och fler detaljer

Vi möts direkt upp av ägarparet Alessandra och Edmondo Segre som har drivit Relais & Chateaux La Meridiana sedan 1983, samt av Giulia, deras stjärna som styr allt operativt på plats. Det är med stor värme och glädje vi hälsas välkomna, det märks att de är stolta över sitt livsverk – och det har de all rätt att vara. Alessandra berättar att för dem, handlar lyx om uppmärksammandet av detaljer, något som ger hotellet en personlig elegans, fullt av äkthet, samt en atmosfär de gärna delar med sig av till sina gäster. Och detaljer finns det gott om. I den stora receptionen finns det så många härliga hörn, så många mysiga platser att koppla av på, så mycket att titta på och så många intryck att ta in, att jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska vila blicken på. Men det är inte på något vis för mycket, allt är avvägt precis rätt.

Rum där du direkt känner dig som hemma

Efter en god espresso och en trevlig pratstund med Alessandra och Edmondo, tar Giulia över och börjar rundvisningen på hotellet. Relais & Chateaux La Meridiana består av totalt 25 rum och sviter, alla inredda på sitt eget unika vis, men alla med samma varma hand. Det känns inte på något vis som att vi befinner oss på ett hotell, utan att vi istället är på besök i familjen Segres privata boning. I rummen är bokhyllorna fyllda med böcker, på väggarna hänger vackra tavlor och på borden i varje nytt rum vi besöker, står väldoftande blommor som bidrar ytterligare till den raffinerade atmosfären. Här finns rum med balkong, sviter med egen terrass och suiter med en egen trädgård. I de sistnämnda suiterna är också de fyrbenta familjemedlemmarna välkomna – tänk vilken lycka för en hund att få åka på semester och ha ett helt grönområde att leka och springa i.

Restauranger som andas Ligurien

Vår rundvandring fortsätter sedan till frukostsalen, samt de två restaurangerna Il Rosmarino och Il Bistrot. Här tar Edmondo över guidningen, för är det något han kan, så är det mat och vin! Edmondo berättar att han tidigt varje morgon har kontakt med Liguriens bästa fiskare via whatsapp, för att säkerställa att han får den bästa fisken att servera sina gäster. Menyn i den finare gourmetrestaurangen Il Rosmarino utvecklas sedan efter dagens fångst, och självklart ackompanjeras den av färsk pasta och de liguriska brödklassikerna grissini och focaccia.

Den lite mer informella restaurangen Il Bistrot är öppen varje dag till lunch, och här kan du smaka på typisk ligurisk mat – trofie (en speciell pasta) med pesto, ligurisk minestrone, pajer med potatis och ansjovis, fyllda zucchiniblommor… du kommer att ha så många valmöjligheter, att du kommer vilja utöka ditt besök med flera dagar!

Aktiviteter för alla olika smaker

Tro nu inte att du kommer bli uttråkad bara för att du befinner dig en bit från havet på din sommarsemester – tvärtom. För det första behöver du inte oroa dig över att du kommer sakna de där avsvalkande doppen, för på La Meridiana finns en pool som inte bara är härlig att befinna sig i, utan också minst lika härlig att titta på. Poolen har en fri form, perfekt integrerad i den omgivande miljön, med ett litet vattenfall som rinner ner från klipporna och en jacuzzi i ena änden. Total avslappning.

Och för dig som söker en mer händelserik dag, så ligger som sagt en 18-håls-golfbana på samma tomt (par 72), och det finns dessutom ett stall där du kan delta i en ridlektion. Och hur låter det med ett besök i närliggande medeltida städer, olivoljeprovning, shoppingturer i San Remo – och sist men inte minst en chic-nick? Ja, du läste rätt. En chic-nick är Edmondos förädlade version av en pick-nick, och jag rekommenderar verkligen att du frågar om den på ditt besök.

La Meridiana beskriver sig själv som ett ”Albergo di charme”, det vill säga ett hotell med charm, och mer rätt än så kan det inte bli. 

Därför ska du välja Relais & Chateaux La Meridiana

  • Du vill uppleva det äkta Ligurien långt bortom massturismen
  • Du vill bo på ett unikt hotell där du kommer känna dig välkommen från första stund
  • Du vill ha nära till aktiviteter såsom en golfbana, ridning och besök i medeltida städer
  • Du vill äta god ligurisk mat, lagad av några av områdets bästa kockar
  • Du vill ha en helt avslappnande semester
  • ...där du inte behöver tänka på något annat än vilken bok du ska läsa för dagen
  • Du är på jakt efter ett romantiskt gömställe dit du kan ta med din andra hälft
  • Du vill komma hem igen, med en alldeles särskild upplevelse med i bagaget

Bra att veta om Relais & Chateaux La Meridiana

Relais & Chateaux La Meridiana ligger gömt bland kullarna bakom den liguriska kusten, och det krävs en bil för att anlända smidigt. Havet ligger cirka 5 kilometer bort. Det finns wifi i de gemensamma utrymmena, men inte på rummen. För att säkerställa din plats i restaurangen rekommenderas att du bokar dina middagsbesök redan vid bokning av rummet. Om du har någon specialkost (glutenfritt/laktosfritt o.s.v) så ska detta också meddelas vid bokning. Lokal turistskatt betalas på plats. Barnsäng på förfrågan och mot avgift. Medtagande av djur på förfrågan och mot en kostnad. Poolen är öppen för säsongen i perioden 15/6-15/9 beroende på väderleken.

Därför ska du välja Relais & Chateaux La Meridiana

  • Närmaste flygplats: 92 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Sandstränderna i Alassio – ca. 5 km
  • Den romerska staden Albenga – ca. 12 km
  • Den mysiga medeltidsstaden Finalborgo – ca. 35 km
  • Shopping och kasinobesök i San Remo – ca. 70 km
  • Lyx och flärd i MonteCarlo – ca. 95 km
  • Exklusiva Portofino – ca. 130 km
  • Naturparken Cinque Terre – ca. 180 km
  • Flygplatsen i Genova – ca. 90 km
  • Flygplatsen i Nice – ca. 125 km
  • Flygplatsen Malpensa i Milano – ca. 250 km

På Relais & Chateaux La Meridiana finns totalt 25 rum och suiter där varje rum har sin egen unika charm och inredning. Dessutom finns möjlighet för room service, samt tvättservice och skoputsning (mot betalning). Suite (annex) ligger ca en minuts promenad från receptionen och restaurangen. Suiten är på ca 60 m² och blickar ut över poolen. Här har du ett allrum och separat sovrum, badrum med dusch och separat badkar. En tillhörande terrass finns.

Faciliteter:

  • Wi-Fi
  • Sat-Tv
  • Kassaskåp
  • Minibar
  • Luftkonditionering
  • Badrum med dusch/kar, badrock, slippers och hårtrok
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Relais & Chateaux La Meridiana. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Ai Castelli 11
17033 Garlenda

Koordinater

Latitude: 44.0309
Longitude: 8.1151

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer