Il Casale Residence

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,8
Mycket bra
40 omdömen

I byn San Pietro a Cegliolo endast 3 km från Cortona, på gränsen mellan Toscana och Umbrien finns ett litet hideaway där rummen inte har nummer. Här har rummen uppkallats efter blommor. Katten Castore vaktar den mysiga lobbyn, som är väl dold bakom blomsterbuskar - nästan så väl dolt att man inte kan hitta den.

Det här är rustikt, var nog det första som slog mig när jag körde in på den lilla gårdsplanen som ligger framför entrén. Il Casale har bara 10 lägenheter, inrymda i flera byggnader, som går tillbaka helt till 1600-talet. Hela egendomen är omgiven av en underbar trädgård, som Alessandra visar oss runt i. Trädgården är vad jag skulle kalla en "övervuxen trädgård". Detta betyder inte att den inte vårdas, för det gör den absolut, men det är tänkt att det hela ska vara rustikt och charmigt. Något som för övrigt också ses i lägenheternas inredning och dekoration.

Sedan kommer ägaren Signor Vittorio, och det är tydligt att han är mycket omtänksam om hotellets gäster och samtidigt mycket stolt över sitt lilla lantställe. Vittorio berättar att han driver totalt tre hideaways och dagligen kör runt och ser till att allt är i sin ordning, och framförallt tillser att gästerna blir väl omhändertagna.

Jag frågar Vittorio, vilken kundkrets som är de huvudsakliga gästerna på Il Casale, och med ett leende svarar han: "Folk från hela världen älskar detta stället - och de älskar Toscana".

Han har rätt ...

En egendom som denna appellerar till alla som vill resa till Toscana och man kommer under ”huden” på det lokala livet och kulturen. Umbrien ligger också nära, så det finns möjlighet att uppleva både Florens, Siena, Perugia, Montepulciano, Chianciano Terme och området kring sjön Trasimeno, som ligger cirka 10 kilometer från Cortona. När jag tittar på kartan och ser Cortonas läge, tänker jag att det faktiskt inte räcker med en vecka på Il Casale, för hur skall jag hinna med alla dessa sevärdheter. Jag skall ju samtidigt också hinna njuta av hotellet? En omöjlig ekvation!

Svaret är naturligtvis att jag, inte kommer hinna med allt, denna gång. Men misströsta inte, jag kommer tillbaka igen. De flesta av Il Casales gäster är nämligen människor som kommer tillbaka, en gång, två gånger, tre gånger eller hur många gånger som helst.

De kommer för att uppleva äkta toskansk charm, de uppmärksamma värdarna och den mosaik av attraktioner och sevärdheter, som Toscana samt Umbrien erbjuder.

Bra att veta om Il Casale

Signor Vittorio driver som nämnt tre hotell, och ett av dem, Villa Baldelli, ligger bara ett stenkast från Il Casale. Eftersom Il Casale inte själv har en restaurang, kan du alltid gå över till Villa Baldelli och besöka restaurangen där. Annars finns det naturligtvis gott om restauranger i området, och med bilen är det ju inga problem att köra till en av de lokala restaurangerna. Tveka inte att fråga Alessandra eller Vittorio om råd om du ska ut och äta en kväll.

Observera att slutstädning er obligatorisk och betalas på plats, runt ca 50 €. Turistskatt betalas på plats för alla personer över 12 år. Luftkonditioneringen och värme (om denna önskas) betalas på plats, runt ca 60 € per vecka.

Därför kommer vi gärna tillbaka igen

Först och främst kommer jag gärna tillbaka igen eftersom jag tror att jag lovade Vittorio att jag skulle, men det vill jag också gärna, för den gästfrihet och värme som jag möttes av, var mycket fängslande. Jag älskar det personliga och att ägaren ständigt är närvarande och förfinar de små detaljerna.

Därför ska du välja Il Casale Residence

  • Närmaste flygplats: 120 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmaste by med restauranger och shopping, Cortona - 3,6 km
  • Siena, Italiens kanske mest älskade medeltidsstad – 72 km
  • Pisa med sitt lutande torn – 185 km
  • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan i Firenze – 99 km
  • Hjärtat i vindistriktet Chianti, staden Greve in Chianti – 98 km
  • Etruskernas bergsstad, Volterra – 124 km
  • De “1000” tornens stad, San Gimignano – 117 km
  • Rom Fiumicino flygplats – 233 km
  • Florens flygplats – 120 km
  • Bologna flygplats - 200 km

Il Casale har uteslutande lägenheter (totalt 10 stycken) och de beskrivs bäst som rustika. Även de mindre semesterlägenheterna är rymliga och passar alldeles utmärkt till en mindre familj, till vänner som vill resa tillsammans eller ett par som gärna vill ha lite extra utrymme och ett kök där man själv kan laga mat. Råvarorna till matlagningen kan köpas i den lokala affären (supermarket) – eller ännu bättre på någon marknad i en av de kringliggande byarna eller småstäderna.

Samtliga lägenheter är inredda i antik stil med klassiska toskanska möbler av mörkt trä. Golven är som regel belagda med terrakottafärgade klinkers vilket också är typiskt för regionen. 

Facilieteter i lägenheterna:

  • Sat-TV
  • Luftkonditionering och värme (mot en avgift)
  • Wi-Fi (kvaliteten kan variera)
  • Sovrum med dubbelsäng eller två separata sängar
  • Badrum med duschhörna eller badkar
  • Pentry med liten ugn, kylskåp och diskbänk
  • Porslin och servis anpassat efter antal gäster
  • Litet område utanför lägenheten med bord och stolar
  • Barnsäng kan hyras på plats

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Il Casale Residence. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • 2 eller flera sovrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

San Pietro A Cegliolo 434
52044 Cortona

Koordinater

Latitude: 43.2886
Longitude: 11.9626

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Toscana

Visa fler