Relais Parco Cavalonga

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,6
Mycket bra
187 omdömen

På Relais Parco Cavalonga är det lätt att koppla av. Här bor du nämligen ute på landet omgiven av typisk siciliansk natur och har inga direkta grannar nära inpå. Dessutom finns här ett fint poolområde med solstolar och parasoll som blickar ut över naturen, lugnt och fridfullt. Rummen och lägenheterna är trivsamt inredda, och personalen vänlig och tillmötesgående. Och här finns en restaurang som serverar traditionella rätter. Som ett extra plus i kanten kan du härifrån upptäcka fler av södra Siciliens underbara platser.

Det är lätt att trivas på Relais Parco Cavalonga. Dels för att du härifrån har ett bra utgångsläge att upptäcka så mycket mer av det som Sicilien har att erbjuda. 

Cavalonga ligger lugnt och ostört 12 km från barockstaden Ragusa, som fick världskulturarvens svar på en Oscar. Ragusa är med på UNESCOs prestigefyllda lista och ligger bara en 15 minuters bilresa bort. Det säger egentligen allt, för Cavalonga har inga nyfikna blickar från grannar, men å andra sidan ligger det inom 15-30 minuters bilresa till några av öns mest historiska platser och städer. Ragusa är bara en av de kulturella tungviktarna i regionen. Till Comiso och Vitoria ca 20 km. Till Modica tar det dig runt en halvtimme att köra liksom ut till kusten, havet och stränderna. Med andra ord kan du här kombinera lugn och ro med sol, bad och upplevelser.

När porten till Relais Parco Cavalonga öppnar sina dörrar från huvudvägen öppnar det sig samtidigt ett litet, nytt universum. Den lätt kuperade grusvägen från infarten ner till hotellet indikerar att naturen är en viktig del av Cavalongas omgivning. Den sprider sig över inte mindre än 18 hektar av böljande kullar och med utsikt mot Medelhavet, som ses i horisonten. Brist på utrymme måste vara ett främmande ord i dessa trakter.

De många olika nivåerna på egendomen är en del av charmen med Cavalonga och på detta sätt skapas naturliga "gömställen" där du ostört kan varva ned. Det finns två poolområden som ligger på varsin sida av huvudbyggnaden. Identiskt för båda två är att härlighetsvärdet är fantastiskt - arkitekten måste ha tänkt att utsikten för hela dalen skulle utnyttjas när de byggdes. Så varsågod ... pool med utsikt. 

Det slutar inte här, för nog är den italienska lantliga stilen utomhus genomfört terrass till terrass, men inomhus överraskas du säkert också positivt där det första du möts av är ett stort leende. Receptionsområdet och restaurangen, I Paladini, är anslutna och ändå åtskilda på ett genomtänkt sätt. Stilen är ljus, varm och välkomnande - precis som personalen.

 

 

 

Därför ska du välja Relais Parco Cavalonga

  • Närmaste flygplats: 108 km
  • Närmaste strand: ca. 17 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Reception med begränsade öppettider, därför måste du i god tid innan anmäla din ungefärliga ankomsttid.

Den närmsta flygplatsen är Catania som ligger ca 110 km från Cavalonga och du bör räkna med 2 timmes bilfärd där du längs vägen, kan se landskapet förändras från Etnas mörka mull till den honungsfärgade jorden i södra delen av ön.

Restaurangen har öppet måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar och i augusti månad även på torsdagar. Frukost serveras mellan kl. 08:30-10:00.

Wi-Fi finns vid allmänna utrymmen som poolområdet, restaurangen och på terrassen, även i rummen och lägenheterna men uppkopplingen där är inte den bästa. Lokal turistskatt betalas på plats. Poolen är öppen mellan maj och oktober beroende på väderleken. Restaurangen har öppet för frukost, brunch och middag (vi reserverar oss för ev. ändringar).

Eftersom Cavalonga ligger i ett s.k. "digital divide" område så är internetsignalen inte så stark och kan ej garanteras. Den påverkas dessutom av väderleken. 

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 17 km
  • Avstånd till centrum: ca. 13 km
  • Santa Croce Camerina: ca. 11 km
  • Barockstaden Ragusa: ca. 14 km
  • Gyllene sand och praktfullt vatten vid Punta Secca: ca. 17 km
  • Marina di Racusa: ca. 18 km
  • Chokladstaden Modica: ca. 27 km
  • Barockstaden Scicli: ca. 33 km
  • Pulserande och livliga Catania: ca. 113 km
  • Shopping på Sicilia Fashion Outlet: ca. 138 km
  • Klippstaden med grekisk-romerska anor, Taormina: ca. 164 km
  • Besök Etna, Siciliens aktiva vulkan: ca. 166 km
  • Catania Flygplats: ca. 108 km (1h 30m)
  • Palermo Flygplats: ca. 270 km (3h 30m)
  • Trapani Flygplats: ca. 352 km (4h 20m)

Huvudbyggnaden har 15 hotellrum av olika karaktär. Inredningen är elegant och avslappnad. Rummen är alla ljusa, moderna, rymliga och har en elegant touch av den klassiska sicilianska stilen, kryddad med lite minimalism. Det är synd att alla rum inte har balkong/terrass, men så är ofta fallet med gamla palats. De har en lång historia med massor av charm men är inte i stånd att möta några av de moderna bekvämligheter som man annars sätter pris på. Skönt nog kompenseras detta med flera fina altaner och terrasser i den ytterst behagliga utomhusmiljön där du kan njuta av att sitta ute och njuta av den sicilianska solen.

Utöver rummen finns här 7 stycken trevliga och rymliga lägenheter (i stenhus) med 2 eller 3 sovrum (4-6 pers) och med möjlighet till självhushåll. Extrabäddar är i bäddsoffa. En del lägenheter är i två plan och har sovloft. De har alla en uteplats som trädgård eller terrass (den som heter Tettoia har täckt uteplats). OBS! wi-fi finns INTE i lägenheterna.

En deposition lämnas vid ankomst på € 300. El, gas, vatten ingår liksom sängkläder och handdukar. Lägenheten måste lämnas ren, köket städat och soporna utburna annars utgår en avgift på € 50.

Faciliteter i rummen: wi-fi, luftkonditionering, sat-TV, minibar, värdeskåp. Barnsäng på förfrågan utan extra kostnad.

Faciliteter i lägenheterna: luftkonditionering, sat-TV, pentry med diskmaskin, tvättmaskin.

 

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Relais Parco Cavalonga. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Hotellbar
  • 2 eller flera sovrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Strada Provinciale 60, km 3.200 Località Donnafugata
97100 Ragusa

Koordinater

Latitude: 36.8886
Longitude: 14.5928

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer