Resor till Santa Cruz  de Tenerife

Besök huvudstaden på Teneriffa på Kanarieöarna Spanien. Santa Cruz de Tenerife erbjuder en härlig kombination av strandliv, kulturupplevelser och en vacker natur. Boka en billig resa till Santa Cruz de Tenerife med Solfaktor!

Santa Cruz de Tenerife som resmål

Santa Cruz de Tenerife är huvudstad på Teneriffa som är en del av Kanarieöarna Spanien och den näst största staden på Kanarieöarna och ligger på den nordöstra kusten av Teneriffa. Det är ett attraktivt resmål som lockar många turister från hela världen som vill kombinera härlig sol och bad med kulturliv och spännande aktiviteter.

Om du tidigare har besökt andra semesterorter som Playa de las AmericasLos Cristianos eller Puerto de la Cruz kommer Santa Cruz de Tenerife att ge dig en helt annan upplevelse. Det här är en storstad med bra shopping, utställningar, modern arkitektur och gamla viktorianska medelklassbyggnader. Idag är staden på Kanarieöarna hem för det militära högkvarter och det gemensamma parlamentet på Kanarieöarna

Attraktioner och aktiviteter i Santa Cruz de Tenerife

Strandlivet på Kanarieöarna lockar många turister och Santa Cruz de Tenerife är inget undantag. Här hittar du vackra, långa stränder med klart vatten, omgivna av imponerande klippor och vackra naturområden. Den mest kända och populära stranden på Teneriffa är Playa de las Teresitas med bara 15 minuters bilresa från stadens centrum och har en gyllene sand som har importerats från Saharaöknen och omges av bergen i nationalparken Anaga. Playa de las Gaviotas är också värt ett besök och är känt för sitt lugna vatten, barnvänlig och idealisk för familjer med barn och båda stränderna erbjuder moderna faciliteter och stora möjligheter till vattensporter.

Ett av Santa Cruz de Teneriffas mest kända landmärken är Auditorio de Tenerife, en kultur- och konserthall med en unik design och arkitektur där man anordnar konserter, teaterföreställningar och konstnärliga evenemang. Vid hamnen i Santa Cruz de Tenerife ligger Castillo de San Juan Bautista som är ett historiskt slott från 1600-talet och ger en inblick i det förflutna på Teneriffa och som en strategisk försvarspunkt mot pirater och andra hot. I staden finns också många museer med imponerande samlingar och utställningar för den som är ute efter kulturella upplevelser under sin semester på Kanarieöarna. Gå till Plaza de España (Spanska torget), huvudtorget i Santa Cruz de Tenerife med sina vackra byggnader, fontäner och trädgårdar där du kan njuta av en fantastisk utsikt över hamnen och Atlanten.

>> Läs mer om att resa till Spanien

>> Läs mer om din vintersemester

>> Läs mer om din semester till Costa Adeje 

När är det bäst att resa till Santa Cruz de Tenerife?

Kanarieöarna ligger i Atlanten utanför Afrikas nordvästra kust och erbjuder ett milt och soligt klimat året runt till skillnad från andra resmål i Spanien. Vintermånaderna lockar många turister som vill ha en paus från vinterkylan och under denna period kan man njuta av behagliga temperaturer på över 20 grader. På sommaren mellan juni till augusti stiger temperaturen till ca 30 grader och det är fortfarande en populär tid att besöka Kanarieöarna, särskilt för en strandsemester.

Om du vill undvika de stora folkmassorna är våren och hösten en bra tid att besöka Teneriffa då de milda temperaturerna är idealiska för sightseeing och naturupplevelser även om det kan vara mer regnigt under dessa perioder.

Mat och nattliv i Santa Cruz de Tenerife

Matkulturen i Spanien är varierad och välsmakande och på Kanarieöarna kan du prova både traditionella spanska rätter och kanariska specialiteter. I Santa Cruz de Tenerife hittar du lokala restauranger och tapasbarer som serverar färska skaldjur, lokala ostar, skinkor och säsongsbetonade råvaror samt många matställen med internationell touch. Vinproduktionen i Spanien är välkänd och på Kanarieöarna kan du njuta av vita, röda och mousserande viner från flera lokala vingårdar.

Utelivet i Santa Cruz de Tenerife är känt för att vara varierat och livligt särskilt under högsäsongen när staden har många besökare. I stadens centrum finns ett stort utbud av barer, pubar och nattklubbar särskilt runt Plaza de España och Calle Castillo som erbjuder underhållning, karaoke och en festlig atmosfär fram till de sena timmarna på natten.

Flyg och hotell i Santa Cruz de Tenerife

Det är lätt att ta sig från Sverige till Santa Cruz de Tenerife i Spanien. Det går direktflyg från Stockholm Arlanda till Teneriffa Reina Sofia flygplats (TFS) året runt och flygresan tar cirka 6 timmar och 15 minuter och från Teneriffa Reina Sofia flygplats är det ca 60 km till Santa Cruz de Tenerife. Det finns bussar som stannar utanför ankomsthallen på flygplatsen. Taxi är också ett alternativ om du vill komma snabbt till ditt hotell, men de är dyrare. Hyrbil är ett bra alternativ för dem som vill ha flexibiliteten att utforska mer av Teneriffa och Kanarieöarna i sin egen takt.

Det finns fantastiska boendealternativ för alla smaker i Santa Cruz de Tenerife. Du hittar stora strandhotell med all-inclusive, små boutiquehotell och charmiga semesterlägenheter och semesterhus att hyra. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Santa Cruz de Tenerife och Kanarieöarna

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Santa Cruz de Tenerife

Populära hotell i Santa Cruz de Tenerife

Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Santa Cruz de Tenerife
8,9
Mycket bra
613 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Santa Cruz de Tenerife
8,5
Mycket bra
2257 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Santa Cruz de Tenerife
8,8
Mycket bra
3172 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 10 km
  • Internet/Wi-Fi