Hotel Villa Oniria

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,1
Fantastiskt
1090 omdömen

Om du letar efter ett praktfullt hideaway i en av Andalusiens mest kulturrika städer, då kommer du känna dig hemma på Villa Oniria i Granada. Här får du en upplevelse, både som gäst på hotellet och som besökare i denna "lilla" storstad. På Villa Oniria kan du njuta av läckra detaljer i modern men mysig stil.

Granada bjuder på oöverträffade (mat)upplevelser, kulturella höjdpunkter, shopping och en atmosfär som kryddas av sydländsk stämning på dessa varma breddgrader. Av den anledningen passar den pietetsfullt renoverade herrskapsvillan Villa Oniria och Granada perfekt ihop då du här får lite av det bästa från både då- och nutid.

När du stiger in i lobbyn möts du av en frid och ett lugn som står i direkt kontrast mot pulsen på gatan utanför. Det är som att stiga in i en annan värld, med en blandning av orientaliska och skandinaviska dekorationer. Till höger ligger själva receptionsområdet som tydligt bekräftar boutique-stilen genom avsaknaden av en disk. Den har ersatts av ett orientaliskt skrivbord som gör kontakten med personalen intim. Om du blickar åt vänster från lobbyn sett kan du ana den grönskande trädgården precis bortom baren och loungegrupperna.

Det är som om Villa Oniria är skapad för att bli ett charmigt stadshotell, även om ingen kan undgå att förnimma den ursprungliga statusen som herrgårdsvilla. Nytt och gammalt går hand i hand i en smakfull förening.

Välkommen till bords

Nu skall vi inte glömma att även dina smaklökar är på semester så varför inte avsluta dagens händelser med att sätta dig till bords i á la carte-restaurangen La Fabula som serveras regionala specialiteter med en modern touche. Restaurangen är trendigt inredd utan att man har förbisett det historiska ursprunget. Tilläggas bör att en spansk restaurang med självrespekt  naturligtvis även har ett brett vinsortiment som passar väl samman med restaurangens meny. Jag hade turen att få träffa kocken under mitt besök och även om det var tidigt på eftermiddagen så var köksteamet i full gång med att förbereda kvällens rätter iklädda sina vita uniformer och höga kockmössor - och såvitt jag kunde bedömma var det erfaret fackfolk med fingerspetskänsla jag fick se.

Frestande faciliteter, ute som inne

Som gäst på Villa Oniria blir du bortskämd både inom husets fyra vägar men även i den lilla trädgården. Utomhusmiljön ackompanjeras smakfullt av springvatten och doftande blommor som ger en avslappande känsla - särskilt efter en dag fylld av shopping och upplevelser i Granada. På sommaren serveras frukosten här ute och du kan starta dagen med ett välfyllt frukostbord och en kopp färskbryggt  cafe cortado.

 När du befinner dig i lobbyn kan du ta trappan ner till SPA- och wellnessavdelningen. Här finns jacuzzi, fitness och en pool. Du kan även beställa tid för aromaterapi, cromoterapi och olika former av massage. Observera att du måste betala en inträdesavgift till SPA- och wellnessavdelningen på ca 15 - 20 EUR per person per dag, till detta kommer obligatoriskt användande av badtofflor och badkappa på ca 10 EUR per person (det sistnämnda kan även medtagas hemifrån och i detta tillfälle utgår ingen extra avgift).

Upplevelser utanför Granada

Andalusien är känd som en tidstjuv i ordets rätta bemärkelse. Oavsett om du vill vandra i bergen, besöka olivodlingar, utforska några sevärdheter som är upptagna på UNESCO:s lista, så är det en kamp med tiden för att hinna se allt. Om du har tillgång till hyrbil under din vistelse kan du besöka några av de attraktioner som ligger på relativt kort köravstånd från Granada. Får jag föreslå ett besök i Sierra Nevadabergen, med eller utan vandringsskor är detta en riktig upplevelse för det är naturen i sig som är attraktionen. Besök gärna staden Guadix där många invånare bor i ”grottliknande” hus som knappast kan jämföras med villaområdena i Sverige. När du är i Spanien så har du naturligtvis tagit med badkläder och om du kör rakt söderut i ca en timme kommer du till Motril, som har kanske sydkusten finaste sandstränder.

Bra att veta om Villa Oniria

När du bor på Villa Oniria ligger många av stadens sevärdheter på promenadavstånd. Hotellet ligger ”inklämt” på en av stadens paradgator, som heter San Antón. Härifrån tar du dig lätt till några av stadens största attraktioner såsom, morerborgen Alhambra, den gamla och vackra katedralen samt stadsdelen Albaicin. Granada är dessutom en attraktiv universitetsstad som ger en ungdomlig stämning som kompletterar de många historiska dragplåstren.

När du ankommer med flyg till Malagas flygplats, rekommenderar vi dig att ha en hyrbil. Det tar ca en och en halv timme att köra till Villa Oniria. Hyrbilen gör det samtidigt lätt för dig att upptäcka resten av Andalusien och som tidigare nämnts, skattkistan är stor. Villa Oniria har ingen gästparkering, men strax intill hotellet finns ett parkeringsgarage (avgiftsbelagt). Hotellet ligger på en smal gata mitt i ”smeten” och således kan det tidvis förekomma ljud från omgivningen, speciellt när du befinner dig ute i trädgården.

Därför kommer vi gärna tillbaka

Villa Oniria är ett mysigt city hideaway med en mycket tilltalande atmosfär. Jag blev väldigt förtjust i boutique-stilen, som här verkligen ger en ”hemma hos” känsla, med många spännande detaljer. Detalj på detalj på detalj, Just så är det på Villa Oniria och på ett sätt som ger en behaglig känsla, oavsett hur länge man stannar kvar här. Läget ger också en omedelbar frihet, oavsett om du avser promenera runt i en av Andalusiens mest älskade och besökta städer eller med hjälp av bilen ta dig runt och upptäcka naturprakten.

Därför ska du välja Hotel Villa Oniria

  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Närmsta stad med flera restauranger, kultur och shopping, Granada – 200 m
  • Granada centrum - 500 m
  • Närmsta kuststad, Salobreña – 66 km
  • Närmsta historiska stad (typisk för Andalusien), Santa Fé – 15 km
  • Malagas flygplats – 135 km
  • Shopping och ”storstadsliv” i Malaga – 127 km
  • Överdådiga Alhambra och Generalifeträdgården – 4,4 km
  • Jetsetlivet i Marbella – 180 km
  • Den brittiska kronkoloni, Gibraltar med ”bobby’s” och vilda apor – 256 km
  • Den magiska och sägenomspunna bergsstaden, Ronda – 181 km
  • Sevilla (kanske Andalusiens vackraste stad) – 250 km
  • Córdoba med sin moské, som imponerar på alla – 162 km

Precis som i resten av den gamla villan har den moderna, men försynta inredningsstilen också fått prägla rummen. Möjligtvis har en del av inspirationen avseende färgvalet kommit från Skandinavien, som går i ljusa och varma nyanser. Det finns 31 rum (varav två suiter) som varierar i storlek och utformning. Alla är dock stilrena med en romantisk touch, perfekta för en parsemester.

Alla rummen (inte enkeltrummen) har breda dubbelsängar ( min 180 cm) med separata madrasser. Beroende på rummens storlek finns här plats för sittavdelning antingen med skrivbord, länsstol eller en liten soffa att koppla av i. De små detaljerna står i kö för att bli omnämnda, men bara för att nämna några; Parkettgolvet har blivit utbytt mot läckra heltäckningsmattor, konstverken är abstrakta, kuddarna har intressanta mönster, badrummen är ljust inredda i en minimalistisk stil med ett blandat materialval bl.a. flera olika träsorter. De flesta av badrummen har badkar och ett litet urval av olika toalettartiklar.

För övrigt är alla rummen utrustade med minibar, gratis Wi-Fi, saftybox, plattskärms-TV, badrock, luftkonditionering, ljudisolerade fönster mm. Rummen ligger i en gammal herrskapsvilla och således finns det rum som inte har balkong.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Villa Oniria. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle San Anton 28
18005 Granada

Koordinater

Latitude: 37.1711
Longitude: -3.5999

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Till Hotel Villa Oniria kan du beställa din semester på följande sätt: Besäll en paketresa inkl. flyg, hotell samt evt. hyrbil eller välj ”enbart hotell” om du själv vill arrangera din transport till Spanien. Närmsta flygplats är Malaga som ligger ca 1,5 till 2 timmars körning från Hotel Villa Oniria (allt beroende på trafiken). Du hittar aktuella priser för samtliga resor genom att skriva in dina valda resdatum i sökmotorn här på sidan. Jag rekommenderar att du har tillgång till hyrbil under din vistelse.

Hos Solfaktor vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Visa mer