Resor till Lamai Beach

Lamai Beach är en av de vackraste stränderna på Koh Samui med kritvit sand, vajande palmer och kristallklart vatten. Här kan du njuta av en avkopplande sol- och badsemester för hela familjen i exklusiva omgivningar. Boka en billig resa till Lamai Beach med Solfaktor!

Lamai Beach som resmål 

Lamai Beach är den näst största semesterorten på ön Koh Samui i exotiska Thailand och är belägen i Thailandbukten. Platsen är en tropisk oas på öns östkust och erbjuder ett turkosblått hav, frodig natur och långa stränder. Lamai Beach är främst känt för sitt lyxiga strandliv i avkopplande omgivningar men staden erbjuder också aktiviteter, restauranger, sevärdheter och shopping.

Sevärdheter och aktiviteter på Lamai Beach

Lamai Beach är en perfekt plats för dig som vill sola och bada i tropiska och lugna omgivningar. Här kan du njuta av långa, finkorniga stränder med kristallklart vatten och palmer som vajar i vinden. Koh Samui är känt för sina många klippiga områden med perfekta möjligheter till snorkling där man kan se färgglada tropiska fiskar. Det erbjuds också andra vattensportaktiviteter som jetski och paddleboarding på Lamai Beach.

På Lamai Beach är det populärt att besöka de naturliga stenformationerna Hin Ta och Hin Yai. Stenarna kallas farfar (Ta) och farmor (Yai) och ser ut som manliga respektive kvinnliga genitalier. Koh Samui är också känt för sina många majestätiska buddhisttempel och en av öns största sevärdheter är Wat Plai Laem - ett buddhistiskt tempel som är känt för sin magnifika staty av gudinnan Guanyin med åtta armar. Wat Khunaram är ett annat berömt buddhistiskt tempel inte långt från Lamai Beach och ett besök här är ett spännande sätt att lära sig mer om thailändsk kultur och religion.

Om du önskar att uppleva magnifika solnedgångar gå upp till Lamai Beach utsiktspunkt för en panoramautsikt över havet och det omgivande landskapet. Koh Samui är också känt för sina fantastiska wellness-behandlingar med kurbad, massage och spa-behandlingar. Du hittar många exklusiva salonger längs Lamai Beach där du kan skämma bort dig själv med spa och wellness.

Om du önskar att uppleva en mer livlig attraktion och om du är intresserad av vilda djur kan du besöka ett elefantläger nära Chaweng Beach strax norr om Lamai Beach där du kan ta en tur genom djungeln på elefantryggen. En upplevelse för både unga och gamla.

När är det bäst att resa till Lamai Beach?

Högsäsongen på Lamai Beach är från december till februari och är den mest populära tiden att besöka semesterresmålet. Under den här perioden är temperaturen behaglig på runt 30 grader och det är också den torraste perioden med lite nederbörd och låg luftfuktighet. Många utnyttjar då en vintersemester för att resa till Lamai Beach. Om du vill undvika perioden med flest turister är mars och maj samt november en bra tid att besöka Lamai Beach. Under den här perioden är det fortfarande ganska torrt med lite nederbörd och temperaturerna är behagligt varma.

Från juni till oktober är det regnperiod i Thailand med fortfarande varma temperaturer och med risk för nederbörd. Även om det kan förekomma kraftiga regnskurar brukar de inte vara så långvariga. Det är bra att besöka Koh Samui och Lamai Beach under denna period om du vill undvika folkmassorna och uppleva den frodiga naturen under regnperioden.

Matupplevelser och uteliv på Lamai Beach

En semester i Thailand bjuder på smakfulla matupplevelser och Lamai Beach är inget undantag. Semesterorten är känd för sina nattliga matmarknader där du hittar ett brett urval av fantastisk thailändsk street food från matstånd samt små lokala restauranger som serverar genuina smaker av det thailändska köket. Dessutom hittar du eleganta restauranger som erbjuder smaker från det internationella köket och massor av fisk och skaldjur på menyn. 

Utelivet på Lamai Beach är lugnare än på Chaweng Beach som är den största semesterorten på Koh Samui men det är fortfarande livligt. Det finns ett bra urval av cocktailbarer och pubar med levande musik och även nattklubbar som bjuder in till dans långt in på småtimmarna. Om du vill titta på Muay Thai-boxning som är mycket populärt på semestern i Thailand kan du besöka Lamai Boxing Stadium på lördagar där du kan uppleva spännande boxningsmatcher och en festlig stämning på läktarna.

Om du letar efter en plats med en lugnare atmosfär är Bophut Beach tillsammans med Maenam Beach på norra sidan av ön ett alternativ.

Flyg och hotell på Lamai Beach

Från Stockholm Arlanda kan man flyga med mellanlandning till Koh Samui, Samui International flygplats (USM) som tar mellan 14-17 timmar. Taxi är det enklaste och bekvämaste sättet att resa från flygplatsen och du hittar en taxistation precis utanför ankomsthallen. Många hotell på Koh Samui erbjuder transferservice från flygplatsen så det är en bra idé att höra med ditt hotell om detta är ett alternativ. Om du vill ha mer frihet att utforska i din egen takt på semestern på Koh Samui rekommenderas att hyra en bil. 

Det finns ett antal bra boendealternativ på Lamai Beach. Du kan välja mellan stora all inclusive-hotell med massor av faciliteter, mindre bungalow-hotell och charmiga semesterlägenheter. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuellt transport eller hyrbil. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Lamai Beach och Koh Samui

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Lamai Beach

Populära hotell i Lamai Beach

Thailand, Södra Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
9,5
Fantastiskt
198 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
8,5
Mycket bra
429 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
9,6
Fantastiskt
1534 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)