Hotel Grande Bretagne

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,8
Fantastiskt
2261 omdömen

Hotel Grande Bretagne är ett hotell för dig som varken vill kompromissa med faciliteter, läge, kvalitet eller service. Precis vid torget Syntagma i hjärtat av Aten hittar du ett av stadens bästa hotell som har allt du kan önska dig. Takterrass med pool och liggstolar, flera olika restauranger, barer och loungeområden, utsikt mot Akropolis, spa och wellness-område samt fitness, rum med 24 timmars butler-service och en Penthouse svit med privat pool. Vad mer kan man önska sig?

Här har du allt du kan tänkas få behov av under en semester i den grekiska huvudstaden. Hotellet ligger beläget i en byggnad från 1800-talet och var ursprungligen ett privat palats som 1874 gjordes om till hotell. Genom årens lopp har det  bott många kända personer på hotellet så som Sophia Loren, Brigitte Bardot och Sean Connery samt artister som Sting, Bruce Springsteen och David Bowie för att bara nämna några. 2003 genomgick hotellet en stor renovering där man inte sparade på slantarna utan hela 82 miljoner euro investerades i den ikoniska och eleganta stilen som hotellet är så känt för. 

Hotellets centrala placering vid Syntagmatorget, parlamentet och nationalträdgården ger dig en perfekt utgångspunkt för att uppleva staden till fots. Du kan bland annat gå till de kända shoppinggatorna Ermou och Voukourestiou på bara några få minuter. Du har dessutom gångavstånd till sevärdheter som Akropolis, Monastirakikvarterets historiska ruiner och Plakakvarteret samt områdets barer, restauranger och museer. 

På Hotel Grande Bretagne har du dessutom många möjligheter till olika gastronomiska upplevelser. Takterrassen erbjuder medelhavsrestaurangen Roof Garden Restaurant som är öppen för både frukost, lunch och middag. Här kan du avnjuta din måltid med panoramautsikt över staden och Akropolis. På andra våningen ligger terrassen och innergården vid restaurangen The Atrium of Alexander's Lounge med latinamerikanska rätter till lunch och middag vilka kan ätas utomhus bland olivträden och de frodiga rabatterna. Restaurangen Winter Garden ligger inomhus under ett glastak och erbjuder internationella och europeiska rätter från förmiddag till kväll ackompanjerade av live pianomusik.

När du vill koppla av med en god cocktail, ett glas vin, kaffe eller en grekisk aperitif så kan du luta dig tillbaka i Alexander's Bar eller Lounge i sofistikerade omgivningar. Baren har dessutom tidigare utsetts till världens "Best Hotel Bar" av Forbes Magazine. 

Under sommarmånaderna klan du njuta av solen vid poolen på takterrassen där även hotellets Pool Bar & Grill serverar såväl grekiska rätter som snacks och cocktails. 

Efter en lång dag kan du koppla av i spa-området inomhus och välja mellan en lång rad av olika sorters massage och diverse skönhetsbehandlingar. Här finns även en inomhus pool samt fitness studio. 

Därför ska du välja Hotel Grande Bretagne

  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 8.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Lokal turistskatt betalas på plats. En del faciliteter och service är mot betalning. Wi-Fi är mot betalning och i utvalda områden (med förbehåll för eventuella ändringar). Utomhuspoolen är öppen från maj till oktober (beroende på väder och med förbehåll för ändringar). Måltider och dryckesvaror är mot betalning. Frukost kan köpas till när du bokar din vistelse. Tillträde till spa-området och inomhuspoolen måste reserveras senast 48 timmar i förväg. Barn under 16 år har bara tillgång till inomhuspoolen mellan kl. 09.00-14.00 i sällskap med en vuxen.

Observera att hotellets restauranger och loungeområden har dress code.

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. 

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 8.5 km
  • Avstånd till centrum: ca. 200 m
  • Acropolis: ca. 1.4 km
  • Daphni klostret: ca. 17 km
  • Athens International Flygplats: ca. 34 km (40m)

Hotel Grande Bretagne har 320 rum och sviter i olika typer och storlekar. Alla är försedda med luftkonditionering, TV, värdeskåp, Wi-Fi, telefon, te- och kaffefaciliteter, strykjärn och strykbräda samt minibar. En del av rummen och sviterna har butler-service. Penthouse sviten har privat pool. Badrummen är utrustade med WC, dusch, badkar, hårfön och toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Grande Bretagne. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Barnpool el. del i pool
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • 2 eller flera sovrum
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Vasileos Georgiou A’ Street 1
105 64 Athens

Koordinater

Latitude: 37.9763
Longitude: 23.7354

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Aten

Visa fler