Resor till Pineda de Mar

Kombinera ett avkopplande strandliv, historiska sevärdheter och härliga matupplevelser på semestern i Pineda de Mar på Costa Brava-kusten i Spanien. Boka en billig resa till Pineda de Mar med Solfaktor!

Pineda de Mar som resmål 

Pineda de Mar är en semesterort längs den soliga kusten Costa Brava i Spanien. Staden ligger i regionen Katalonien mellan städerna Calella och Santa Susanna. Det är ett litet och avslappnat resmål som är idealiskt för barnfamiljer, par och seniorer. Här kan du njuta av ett lugnt strandliv, härlig mat och en vacker natur.

Attraktioner och aktiviteter i Pineda de Mar

Den största attraktionen i Pineda de Mar är strandlivet och de mest populära stränderna är Platja de Pineda och Platja dels Pins som erbjuder en mjuk sand och ett klart vatten. Här finns moderna faciliteter och vattensportaktiviteter som jetski, vindsurfing, segling, snorkling och dykning. Du kan också följa med på spännande båtturer ut i Medelhavet och utforska Costa Bravas vackra kustlinje. Pineda de Mar har en trevlig strandpromenad med flera restauranger och kaféer som också är perfekt för en joggingtur på morgonen eller en promenad i eftermiddagssolen.

När det gäller historiska sevärdheter rekommenderar vi ett besök i Santa Maria de Pineda, en kyrka med gotisk fasad och barockarkitektur. Du kan också utforska gamla romerska ruiner som ger en inblick i stadens historia. Pineda de Mar har ett trevligt parkområde med lummiga stigar, mysiga picknick-platser, lekplatser och om du reser med barn är det också populärt att besöka vattenparken Golden Taurus Aquapark med vattenrutschbanor, pooler och nöjen för hela familjen.

Pineda de Mar är också en bra utgångspunkt för en aktiv semester i Katalonien. På de närliggande kullarna och skogarna finns natursköna vandringsleder som inbjuder till både vandring och cykling. Upplev den frodiga katalanska naturen och njut av panoramautsikten över kusten.

När är det bäst att resa till Pineda de Mar?

Precis som i resten av Spanien är det högsäsong under sommarmånaderna i Pineda de Mar och under denna period kan temperaturen överstiga 30 grader och är idealiskt för sol och bad. Det är under denna period som staden har flest turister. Våren och hösten är perfekta för dig som vill undvika den intensiva sommarvärmen och för många turister är det också idealiskt för att åka på sightseeing och utforska naturlandskapet i Katalonien. Vintern är mild i Pineda de Mar men med mer risk för nederbörd och det är då det är lågsäsong på hela Costa Brava

Matupplevelser och uteliv i Pineda de Mar

Matupplevelserna i Pineda de Mar speglar matkulturen i Katalonien och Spanien som helhet och här hittar du klassiska tapasbarer, matställen som serverar lokala specialiteter och restauranger med internationella influenser. Som en stad på Costa Brava-kusten spelar fisk och skaldjur en central roll och du kan förvänta dig ett stort urval av färsk fisk och skaldjur på flera restauranger. Katalonien är känt för sin imponerande vinproduktion, särskilt cava, och du bör definitivt prova lokala viner till din måltid och avsluta med klassiska spanska desserter som crema catalana eller churros doppade i choklad.

Nattlivet i Pineda de Mar har en lugn atmosfär och behåller mer av sin ursprungliga karaktär än de andra städerna i området. Längs strandpromenaden hittar du mysiga kaféer och barer där du kan njuta av avkopplande kvällar i sommarvärmen.

Flyg och hotell i Pineda de Mar

Det är lätt att ta sig till Pineda de Mar från Sverige med direktflyg från flera svenska städer till den största flygplatsen i Katalonien, Barcelona El Prat flygplats (BCN) och flygresan från Stockholm Arlanda tar ca 4 timmar. Från flygplatsen kan du ta en taxi till Pineda de Mar, men det är det dyraste alternativet. Ett billigare alternativ är att ta ett regionaltåg till Barcelona centrum och byta till tåget som tar dig direkt till Pineda de Mar längs kusten av Costa Brava. Det finns också en busslinje från flygplatsen, men du måste byta buss i centrala Barcelona och det tar ofta längre tid än med tåget. Du kan också hyra en bil om du vill ha flexibiliteten att utforska Katalonien i din egen takt.

Pineda de Mar erbjuder boendealternativ för alla smaker. Här hittar du all inclusive-hotell, mysiga boutiquehotell och trevliga pensionat. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Pineda de Mar och Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Pineda de Mar

Populära hotell i Pineda de Mar

Spanien, Katalonien, Pineda de Mar
9,2
Fantastiskt
254 omdömen
  • Närmaste flygplats: 43 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Katalonien, Pineda de Mar
7,5
Bra
45 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Katalonien, Pineda de Mar
9,3
Fantastiskt
1513 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Pineda de Mar?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner