Browns Downtown Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,9
Mycket bra
2800 omdömen

Lissabon sjuder och bubblar. Det sker hela tiden så många nya och spännande saker i den portugisiska huvudstaden att till och med våra vänner och samarbetspartners som bor här erkänner att de ibland mister överblicken (i positiv mening). En sak är i alla fall säker, det finns inte en enda annan stad de hellre skulle vilja bo i och även om staden är i förvandling så kommer staden historia och personlighet alltid att vara den samma.

Browns Downtown Hotel är en skön tillflyktsort från den hektiska staden utanför där det pulserande sydeuropeiska storstadslivet outtröttligt rusar fram. Det lägger inte riktigt märke till vad som döljer sig bakom den lite oansenliga fasaden som hotellet utgör. Det må så vara att Browns Downtown Hotel inte gör så mycket väsen av sig när du ser det från gatan men så snart du kommer in möts du inte bara av en lugn och trevlig atmosfär utan även av en rad intressanta design- och möbelklassiker. Du kommer kanske att känna igen några av Karl Malmstens, Jacobsens och Mogensens skapelser men det är inte bara skandinaviska klassiker som pryder lobbyn. Här finns finurliga möbler och belysning av designers från hela världen men det återkommer jag till för först vill jag nämna en mycket viktig liten detalj.

Du bor i centrum av Lissabon

När hotellet har ”Downtown” i sitt namn så har det en speciell mening här i Lissabon för downtown eller snarare ”Baixa” betyder det nedre centrumet på portugisiska…Då fick vi det på plats :).

Jag kommer direkt från flygplatsen till Browns Downtown Hotel efter att ha tillbringat 4 dagar på Madeira där jag har gjort en lång rad hotellbesök. Att då äntligen få komma in på ett ställe med möjlighet att hämta andan lite innan jag får nyckeln till mitt rum känns helt underbart. Det är en renodlad vardagsrumskänsla över lobbyn och det är också just det man har eftersträvat när man inredde hotellet berättar receptionisten Manuel för mig.

Självklart kan jag inte låta bli att fråga var intresset för skandinaviska möbler kommer ifrån och Manuel berättar att hotellägaren är en ivrig samlare och att han alltid tar en ny möbel med sig hem efter varje resa han gör runt om i världen. Vilken lyckans ost tänker jag för mig själv att ha ett eget hotell och resa världen runt det hade jag också kunnat tänka mig ?.
Jag blir vänligt men även lite insisterande ombedd att slå mig ner vid Manuels skrivbord så jag känner på mig att det är några praktiska saker han vill berätta för mig innan jag försvinner upp på mitt rum. Jag slår mig ner och får en liten pratstund med Manuel mest bestående av goda råd om Lissabon men också om hotellet och området det ligger i. Manuell berättar även att ”It’s one of the best locations for a city-break in Lisbon” och det kommer visa sig att han har rätt i sitt påstående.

Läge, läge, läge!

Bara lugn, jag ska inte leka mäklare i något husprogram på tv utan bara säga att om det är första gången du är på storstadssemester i Lissabon så har hotellet ett fantastiskt läge. Om det är andra gången du besöker Lissabon så har hotellet fortfarande ett fantastiskt läge, och gissa…om det är tredje, fjärde eller femte eller kanske tjugonde gången du besöker Lissabon så har hotellet fortfarande hör och häpna – ett fantastiskt läge.

Lissabon består av en massa olika kvarter som vart och ett har sin egen särprägel. Jag kommer inte att nämna alla här men när du bor på Browns Downtown Hotel befinner du dig nära många av de populäraste och mest intressanta stadsdelarna i Lissabon däribland Alfama, Bairro Alto, Mouraria, Belém, Alcântara, Chiado, Estrela för att bara nämna några av de mest kända. På vår blogg kan du läsa mycket mer om Lissabon, de olika stadsdelarna och sevärdheterna.

Se vilka sevärdheter, upplevelser och restauranger du kan besök i Lissabon här

Därför kommer vi gärna tillbaka

Som jag nämnde inledningsvis så sjuder och bubblar det i Lissabon och staden står också högt på min lista av sydeuropeiska storstäder som jag mycket gärna och snart besöker igen. Det händer så mycket i Lissabon både inom gastronomi, konst, kultur, nattliv och arkitektur att det räcker till att fylla många förlängda weekends. Lägg där till att många erkända resemagasin och resebloggare har korat Lissabon till en av de mest trendiga och upcoming destinationer för storstadssemester. Och då är Browns Downtown Hotel med sitt fantastiska läge en perfekt utgångspunkt för en resa till den portugisiska huvudstaden.

Jag är särskilt begeistrad i den hemtrevliga vardagsrumskänslan som möter i hotellets lobby. Det kan inte sägas bättre än att den ger en skön kontrast till det hektiska och spännande storstadslivet som väntar på dig när du kliver ut genom dörren.

De stilfulla men inte överdrivet stora rummen bidrar även de till att Browns Downtown Hotel är ett ställe jag mycket gärna besöker igen.

Bra att veta om Browns Downtown Hotel

Den kanske viktigaste informationen om Browns Downtown Hotel är att frukosten inte serveras på själva hotellet utan på det närliggande Brown's Coffee Shop. I receptionen talar de om hur du ska gå och frukosten är helt klart värd den korta promenaden så ett tips till dig är att redan vara klar för nästa punkt på dagens program när du går till frukost.

Det är ingen mening att gå tillbaka till hotellet. Hotellet ligger i centrum vilket innebär att det är folk och bilar på gatorna som i alla städer så är du mycket ljudkänslig är kanske inte Browns Downtown Hotel det du ska satsa på. Det var inget jag själv tänkte på men Manuel i receptionen nämnde det så det kan vara bra att ha i åtanke.

Därför ska du välja Browns Downtown Hotel

  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Castelo São Jorge med kanske Lissabons bästa utsikt – ca 1 km
  • Den ”gyllene” shoppinggatan, Avenida da Liberdade – ca 1 km
  • Lissabons Oceanarium, ett av Europas största – ca 8 km
  • Närmaste metrostation, Baixa-Chiado – ca 100 m
  • Lissabons flygplats – ca 7 km
  • Det mondäna ”bohem”-området, Bairro Alto – ca 1 km
  • Picknic i Eduardo VII-parken vid Marques de Pombal – ca 2,3 km
  • Smaka på de världsberömda Pasteis de Nata i Belém – ca 6 km
  • Portvinsinstitutet, Solar do Vinho do Porto (gör en provsmakning) – ca 1 km
  • Henrik Sjöfararens-monument – ca 10 km
  • Tornet vid Tejo-floden i Belém – ca 8 km
  • Det vackra Jeronimos-klostret – ca 7 km
  • Gulbenkian-museet – ca 3,5 km
  • EXPO ’98-stadsdelen med shoppingcenter – ca 10 km

Browns Downtown Hotel har totalt 36 rum som samtliga har olika inredning men går ändå i samma stil. Rummen är ljusa och moderna och ägarens passion för design avspeglar sig tydligt i rummens inredning.

Faciliteter:

  • WIFI är gratis på alla rum och i gemensamhetsutrymmen
  • TV på samtliga rum
  • Radio och musikanläggning (möjlighet att ansluta egna enheter)
  • Liten kokvrå med kylskåp
  • Safetybox
  • Strykjärn och liten strykbräda
  • Hårtork
  • Luftkonditionering
  • Takventilation
  • Nespressomaskin
  • I superiorrummen har du dessutom en iMac till eget förfogande medan du i standardrummen ”bara” har en iPad.
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Browns Downtown Hotel . En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Rua Dos Sapateiros 73
1100-580 Lisbon

Koordinater

Latitude: 38.7104
Longitude: -9.1381

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Lissabon

Visa fler