La Vista Boutique Hotel & SPA

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,4
Fantastiskt
237 omdömen

Provence möter Turkiet här på det lilla La Vista Boutique Hotel & SPA i den trevliga staden Kusadasi. Själva namnet La Vista är inte bara taget i luften – här får du nämligen utsikt över Egeiskahavet och ön Samos för hela slanten. Med La Vista Boutique Hotels romantiska stil utgör hotellet det perfekta valet för par som gärna vill njuta av tvåsamheten och samtidigt ha gångavstånd till det trevliga Kusadasi med alla bra restauranger och affärer.

Jag ankommer sent till Kusadasi, som utgör första stopp på min resa i Turkiet, och i nattens svarta mörker möts jag av en vänlig receptionist samt hotellets ägare som checkar in mig på La Vista Boutique Hotel. Från min balkong kan jag ana att utsikten måste vara något alldeles speciellt och det jag får se när jag vaknar på morgonen motsvarar alla mina förväntningar. God morgon och välkommen till Turkiets Riviera!

Träffa Mr. Gökahmetoglu

Hotellägaren med det tungvrickande namnet Mr. Baris Gökahmetoglu, som jag för övrigt träffade vid ankomsten, ville väldigt gärna vara på plats när en flicka ända från Danmark hade valt en så okristlig tid för sin ankomst bara för att titta på hans lilla hotell. Det är just den sortens stolthet som kännetecknar ett sådant här familjedrivet hotell och som jag värdesätter mycket. När jag går omkring på La Vista Boutique Hotel märker jag tydligt inspirationen från Provence. De många detaljerna så som trädgårdsstolar av järn, hängande lyktor och randiga kuddar bidrar till den romantiska stämningen. Det är också mest par bland gästerna, i alla åldrar väl att märka. Vid frukosten sitter de och roar sig med planeringen av dagens utflykter och Kusadasi är också en fantastisk utgångspunkt om du vill utforska den turkiska västkusten. La Vista Hotel har även en fin liten shabby chic butik, som skiljer sig avsevärt från de souvenirbutiker man vanligtvis stöter på i hotell världen.

En frukost värd att berätta om

Frukosten är mycket viktigt för oss svenskar, inte minst när vi bor på hotell. På La Vista Boutique Hotel är frukosten riktigt bra med ett stort urval av lokala delikatesser som oliver, ost, färskpressad juice, bakverk, solmogna fikon, dadlar och härligt saftiga frukter och grönsaker. Finns det ett bättre sätt att börja dagen på än med en härlig, hemlagad och lokalproducerad frukost – vad mera kan man önska sig? Ett tips, prova den lilla märkliga osten som närmast liknar en pastaskruv om du tycker om salt, håll dig annars ifrån den! Restaurangen är öppen för lunch och middag med en á la carte meny. Under dagen kan du njuta med en drink i någon av hotellets två barer, en restaurangbar och en poolbar.

Yes yes, many Birds!

Som sagt ligger La Vista Boutique Hotel nära Kusadasi centrum, bokstavligt talat precis runt hörnet. Man kan gå till centrum på 10 minuter eller göra en mycket kort tur med dolmussen (de lokala minibussarna). Det är en vacker promenad längs vattnet och förbi den lilla ön Güvercinada som faktisk har gett namn åt staden Kusadasi. Min legendariska chaufför, Ilmas, berättar för mig att kus betyder fågel och ada betyder ö och när jag frågar om det beror på att det finns många fåglar på ön svarar Ilmas med stor inlevelse "Yes yes, many Birds!". Efter närmare efterforskning visar det sig att namnet beror på att ön sedd från havet liknar ett fågelhuvud. Det ska även nämnas i sammanhanget att Ilmas är samme man som hävdar att han "talk 60 %, understand 40 % English" – jag är benägen att ge honom rätt :).

Bra att veta om La Vista Boutique Hotel

La Vista Boutique Hotel ligger väldigt bra placerat nära både vattnet och centrum. Tänk på att det går en väg nedanför hotellet men eftersom hotellet ligger högt över vägen stör den faktiskt förvånansvärt lite.
Du kan få massage samt utnyttja bastun i det lilla SPA området, men om du är intresserad av ett genuint SPA uppehåll har vi bättre förslag åt dig.

La Vista är för vuxna och enbart barn över 14 år är välkomna.

När och om du någonsin skulle tröttna på infinitypoolen kan du ta en kort tur med dolmussen till Ladies Beach (även män är välkomna) som ligger strax söder om hotellet. Stränderna vid hotellet består mest av klippor men det finns två strandklubbar framför hotellet där du mot betalning kan njuta dina dagar. Men personalen på La Vista rekommenderar ändå Ladies Beach.

Därför ska du välja La Vista Boutique Hotel & SPA

  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Efesos - ca. 20 km
  • Sirince - ca. 29 km
  • Fågelön (Güvercinada) - ca. 400 m
  • Ladies Beach - ca. 2 km
  • St. John Basilikan - ca. 21 km
  • Pamukkale - ca. 187

Rummen på La Vista Boutique Hotel är stora, ljusa och romantiskt inredda och i samma Provence stil som resten av hotellet. Du kan välja mellan deluxerum och sviter. Skillnaden är huvudsakligen att sviterna har separat vardagsrum och sovrum och att du kan beställa roomservice.

Rummen på La Vista Boutique Hotel är inredda i det nu så populära hotell modet med badrumsfönstret in mot rummet. Det är ju en smaksak vad man tycker om detta men lyckligtvis finns det en rullgardin att dra för. Det ska också nämnas att badrummen är förhållandevis små i jämförelse med de annars så stora rummen.

Samtliga rum har stor möblerad balkong med havsutsikt.

Detta finns på rummet:

  • Platt tv
  • Gratis wi-fi
  • Hårtork
  • Minibar
  • Luftkonditionering
  • Kaffe/te faciliteter (sviterna)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på La Vista Boutique Hotel & SPA. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Mahmut Esat Bozkurt Caddesi 41
09400 Kusadasi

Koordinater

Latitude: 37.8581
Longitude: 27.2477

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer