Elia Traditional Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,6
Fantastiskt
76 omdömen

Elia låter som namnet på en flicka och det kunde det också ha varit. Elia är nämligen drivet av en kompromisslös och erfaren kvinna vars största passion är att tillfredsställa de många stamgästernas förväntningar. Och skaran av återkommande besökare är stor men de kommer inte endast för att ha semester utan i lika stor grad för att träffa Jo, som är kvinnan bakom detta ytterst charmerande hideaway.

Jo är en pionjär på flera områden. För det första har hon slagit sig ner och skapat en tillvaro, långt ifrån sitt ursprung i England. Hon arbetade där inom resebranschen och hade Kreta som sitt ansvarsområde. När så en dag chansen dök upp så var hon snabb med att vända upp och ner på sin tillvaro. Hon lämnade England och slog ner sina ”bopålar” i den grekiska myllan, på Kreta. Jo är en synnerligen sympatisk och positiv bekantskap.

Inga regler, är endaste regeln

När hon visar runt mig på Elia framhåller hon flera gånger att det inte finns några statiska regler på hotellet. Jag tänkte genast att utan fasta ramar kan det sluta med ragnarök. Jag förstår dock senare att Jo egentligen menar maximal flexibilitet i sin omtanke om gästernas upplevelse och bekvämlighet. Om du är morgontrött så missar du inte frukosten även om du anländer efter klockan tio. Om du vill ta med dig frukosten ut i trädgården eller avnjuta den på terrassen eller göra en picknickkorg till stranden, känn dig inte begränsad av några regler. Omtanke och flexibilitet genomsyrar Jo:s attityd till service.

Beställ middagen vid frukostbordet

På Elia kan du också sätt dig till bords på kvällen, du skall bara komma ihåg att avisera ditt deltagande redan på förmiddagen. Kockens meny för kvällen både inhandlas och utformas med utgångspunkt från antalet middagsgäster och givetvis vilka råvaror som står att finna. Hela sommaren serveras middagen på Elia:s takterrass under bar himmel och med en underbar utsikt över havet. De flesta besökarna väljer att njuta av Jo:s 3-rätters meny. Den består av mycket vällagade lokala specialiteter, tillagade på lokala och färska råvaror. Priserna på menyn har inte ändrats sedan 2005 och du kan således få en trerätters middag för ca € 15 per person.

Om du någon kväll önskar lite omväxling, så fråga Jo, hon har bra koll på restaurangerna i den närmsta omgivningen. Hon har alltid ett förslag klart där hon vet att maten (liksom hennes) är hemmalagad och färsk.

Faciliteter och aktiviteter

På Elia finns inte en värld full av faciliteter, det är tiden tillsammans som hamnar i högsätet. I förhållande till egendomens storlek, så är poolen relativt stor och den ligger på en upphöjd platå på byggnadens baksida. När du befinner dig i upprätt läge kan du njuta av både havet och de vackra omgivningarna. Dessutom finns ett mindre wellness-hus där man kan få skön massage samtidigt som man genom fönstret insuper havets olika blå nyanser.

Elia ligger långt från kustens massturism, men ända nära nog för att du skall kunna se Medelhavet. Om stranden hägrar så tar det cirka 15 minuter med bil innan du kan hoppa i plurret. Om du mot förmodan känner dig extra rastlös varför inte snöra på dig ett par vandringskängor, snappa åt dig en picknickkorg från köket och ge dig ut i de utomordentligt vackra omgivningarna. Elia ligger mitt emellan några av Kretas mest uppskattade vandringsleder.

Bra att veta om Elia Traditional Hotel

Elia ligger knappt 40 kilometer från Chania flygplats. Antingen har du en hyrbil som väntar på dig vid ankomst eller så förbokar du en transfer till hotellet. För maximal frihet och bekvämlighet föreslår jag att du väljer det förstnämnda och därmed har tillgång till transport under hela vistelsen.

Elia håller öppet under perioden april till oktober och om du är biten av vandring så kommer träffa många likasinnade under för- och eftersäsong. Lufttemperaturen är då som upplagd för att pröva vandringslederna.

Hos Jo kommer du aldrig uppleva att magen kurrar, i så fall så är det ditt eget fel. Du kan både välja från menyn, men Jo är lika förtjust i specialbeställningar både till frukost och middag. Speciellt barnen är väldigt förtjusta i hennes spagettianrättningar och hembakade kakor, som inte nämns på menyn.

Därför kommer vi gärna tillbaka

Detta lilla ikoniska hotell är vackert beläget i Chanias inland och erbjuder en servicenivå som skulle göra betydligt större hotell gröna av avund. Även om Jo endast har nio rum ger hon en i det närmaste 5-stjärnig upplevelse, alltid med ett leende. Jag förstår nu så väl varför Jo har så många stammisar, jag har ju själv blivit en av dem.

 

Därför ska du välja Elia Traditional Hotel

  • Närmaste flygplats: 47 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Närmsta by, Chrisavgi - 2 km
  • Närmsta stad (Shopping och restauranger), Maleme – 9,9 km
  • Närmsta strand vid Maleme – 8,3 km
  • Chanias gamla stadskärna – 27,7 km
  • Chania flygplats – 45,5 km
  • Rethymnons historiska stadskärna – 85 km
  • Samaria- klyftan – 52,3 km
  • Knossos- palatset – 164 km

Elia har nio rum i tre versioner. Precis som det inte finns två exakt lika människor, så skiljer sig rummen på Elia åt och alla har olika storlek och disposition. Det enda gemensamma man kan hitta, är att de är supertrevliga, har minibar, luftkonditionering och att rummen är rustika, moderna samt mycket charmerande. Några rum har inte balkong eller terrass men jag är inte orolig, i så fall kommer du lätt finna ditt lugna gömställe i den stora trädgården.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Elia Traditional Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

73006 Ano Vouves
73006 Ano Vouves

Koordinater

Latitude: 35.4897
Longitude: 23.7880

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer