Villa Mama Apartments

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,4
Fantastiskt
75 omdömen

På det kroatiska fastlandet, mellan Split och Makarska, ligger den vackra kuststaden Omis. Här, vid floden Cetinas mynning, bor du på en plats omgiven av vacker natur och massor av sevärdheter och möjligheter till aktiviteter i det fria. Spendera dagarna på stranden, prova på forsränning på floden, utforska stadens gator och torg, eller utforska stadens spännande historia som är full av pirater! Bor du på Villa Mama Apartments har du dessutom ett perfekt utgångsläge för att få ut så mycket du kan av ditt besök. Välkommen till Omis i Kroatien.

Du kanska aldrig har hört talas om Omis förut, och det är inte så märkligt för staden är mindre känd än sina systrar Split, Makarska och Dubrovnik. Ändå är staden en populär plats på sommarhalvåret, och invånarantalet tredubblas när det glittrande havet äntligen bjuder in till varma dopp. Omis ligger precis vid floden Cetina, vilken har spelat en stor roll i stadens historia - det var nämligen tack vare den stadens pirater lyckades med sina erövringar. Efter att de attackerat de stora handelsskeppen ute på havet försvann piraterna med sina små båtar upp längs floden, dit det stora handelsskeppen inte kunde följa efter - på så vis kom de undan med sina byten. Än idag kan du följa piraternas spår i Omis genom att delta i aktiviteter och event relaterade till dem - spännande för både stora och små.

Centralt läge och endast 170 meter från stranden

Omis har naturligtvis mycket mer att erbjuda än sin spännande historia. Du har också möjlighet att upptäcka dess omgivande natur som gömmer på otrolig skönhet i form av vackra stränder, naturliga vattenkällor, skogar och berg, Här kan du enkelt spendera en aktiv semester, full med vandringar, bergsklättring och forsränning om du så vill - men du kan också se fram emot lata dagar under den värmande solen. Bor du på Villa Mama Apartments bor du mitt i den centrala delen av staden och har dessutom endast 170 meter till stranden. Runt hörnet från din lägenhet hittar du gott om restauranger, butiker och kaféer där du kan slå dig ner och njuta av något gott att äta och dricka, medan du tittar på folklivet som tar plats framför dina ögon.

Naturliga, rustika material bidrar till atmosfären

Villa Mama Apartments består av totalt tre lägenheter, vilka alla ligger i en vacker, gammal - men renoverad - byggnad. Här är de naturliga materialen synliga i varje rum och de vackra stenväggarna och rustika takbjälkarna bidrar till den härliga atmosfären. I alla lägenheter finns ett litet kök där du kan laga dina måltider om du inte vill gå ut på stan alla kvällar för att utforska utbudet. Utöver sovrum, badrum och kök finns här också ett vardagsrum med sköna soffor och fåtöljer där ni kan slå er ner och umgås efter en lång dag full med aktiviteter i det fria. 

Därför ska du välja Villa Mama Apartments

  • Du vill bo centralt i Omis i Kroatien
    ...och ha nära till restauranger och butiker
  • Du vill bo i en lägenhet med kök där du kan laga enklare måltider
  • Du vill bo endast en kort promenad från havet
  • Du vill bo i en stad som har nära till den omkringliggande naturen
    ...där du kan utöva spännande aktiviteter i det fria
  • Du vill bo i vackert rustika och renoverade lägenheter med charm

Bra att veta om Villa Mama Apartments

Här finns ingen reception så du måste i god tid innan kontakta stället för vidare instruktioner gällande din incheckning.

En deposition lämnas vid ankomst. Turistskatt betalas på plats.

Vi rekommenderar starkt att du har en bil för att nå boendet. Parkering finns vid lägenheten. Wi-Fi är gratis och finns tillgängligt i alla utrymmen. Luftkonditionering finns. 

Därför ska du välja Villa Mama Apartments

  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Kroatiens näst största stad, Split, med dess gamla stadskärna som är ett UNESCO världsarv: ca. 25 km
  • Diocletian's Palace, Splits historiska centrum med restauranger, caféer och butiker: ca. 26 km
  • Smaka på lokala viner hos Putalj Winery: ca. 30 km
  • Trogir, en hamnstad med stort kulturarv: ca. 46 km
  • Biokovo Nationalpark: ca. 63 km
  • Split Flygplats: ca. 45 km (50m)
  • Zadar Flygplats: ca. 183 km (2h 0m)

Villa Mama Apartments består av tre lägenheter, vardera med plats för upp till sex personer. Alla lägenheter är vackert inredda med naturliga färger och rustika material. Här finns moderna faciliteter såsom luftkonditionering, TV och Wi-Fi. Lägenheterna har två sovrum med en dubbelsäng vardera, samt två sovplatser i bäddsoffa. Här finns ett mindre kök där du kan laga enklare rätter. I badrummet finns dusch eller badkar, toalett och hårfön. Vissa av lägenheterna har tillgång till en balkong/terrass.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Villa Mama Apartments. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • 2 eller flera sovrum
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Ante Starcevica 4
21310 Omis

Koordinater

Latitude: 43.4436
Longitude: 16.6938

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer