Resor till San Sebastian

Besök den kulinariska staden San Sebastian i Baskien i norra Spanien. Här kan du kombinera fantastisk gastronomi, konst och kultur med sol- och strandliv. Boka en billig resa till San Sebastian med Solfaktor!

San Sebastian som resmål

San Sebastian är en charmig kuststad belägen i Baskien i norra Spanien och ligger vid Biscayabukten, cirka 17 km från gränsen till Frankrike och cirka 100 km öster om Bilbao. Det är ett attraktivt resmål som lockar turister från hela världen som vill uppleva modernt strandliv, vacker natur och kulinariska matupplevelser.

Matupplevelser och uteliv i San Sebastian

San Sebastian i Baskien är känd som en gastronomisk höjdpunkt i Spanien och här kommer du inte att bli besviken på matupplevelserna! Staden är känd för sina "pintxos", en variant av spanska tapas som serveras på barer runt om i staden. Pintxos är små, läckra rätter som varierar från plats till plats, och att gå på en "pintxos-tur" är en populär aktivitet bland både turister och lokalbefolkning.

San Sebastian är också känd för sina många restauranger med Michelinstjärnor som är värda ett besök för en matupplevelse utöver det vanliga. Några av stadens restauranger med Michelinstjärnor har fått stort internationellt erkännande och lockar matälskare från hela världen. Även om restauranger med Michelinstjärnor ofta förknippas med dyrare priser och en mer formell atmosfär, erbjuder San Sebastian också flera avslappnade restauranger där besökare kan njuta av en gourmetmåltid utan att tömma plånboken. Tack vare sitt läge vid havet spelar fisk och skaldjur en central roll i matkulturen i Baskien och du kan förvänta dig allt från grillad fisk till bläckfisk. Här finns också många internationella restauranger som serverar rätter från världens alla hörn.

Nattlivet i San Sebastian är mångsidigt och livligt, särskilt under högsäsong med ett brett utbud av kvällsunderhållning och alternativ för dem som vill uppleva nattlivet. Från livliga barer och nattklubbar till eleganta strandklubbar och vinbarer - här finns något för alla smaker.

När är det bäst att resa till San Sebastian?

Baskien har ett milt klimat året runt, men högsäsongen i Spanien i allmänhet är på sommaren och är då flest turister besöker San Sebastian för att njuta av solsken och temperaturer runt 30 grader. Om du vill undvika den mest intensiva sommarvärmen och de största folkmassorna kan du besöka Baskien på våren eller hösten. Då med behagliga temperaturer och perfekta förutsättningar för en höstsemester med sightseeing, mat och naturupplevelser i norra Spanien. På vintern är det svalare i den här delen av Spanien men du kan fortfarande njuta av soliga dagar i Baskien under vintermånaderna.

Sevärdheter och aktiviteter i San Sebastian

Strandlivet i Baskien, i norra Spanien, är ett dragplåster för många turister. En av huvudattraktionerna i San Sebastian är den populära stranden La Concha, en vacker vik med mjuk sand, klart vatten och moderna faciliteter där hela familjen kan njuta av strandlivet i en avkopplande miljö. Om du är ute efter en aktiv semester i Baskien är San Sebastian en bra utgångspunkt med bra möjligheter till både vandring och cykling i de omgivande bergen och de vackra trädgårdarna i Cristina Enea Par eller varför inte ta surflektioner på Zurriola Beach.

Det är värt att besöka San Sebastians pittoreska gamla stad Parte Vieja med sina kullerstensgator, färgglada hus och vackra arkitektur där du hittar historiska landmärken som Santa Maria-basilikan och San Telmo-museet som ger en inblick i den rika historien och kulturen i norra Spanien. Gå till det imponerande Miramar-palatset för panoramautsikt över bukten och den omgivande landsbygden.

Flyg och hotell i San Sebastian

Från Sverige kan du ta dig till San Sebastian i Spanien från Stockholm Arlanda till Bilbao International flygplats (BIO) med en mellanlandning.

Flygplatsen ligger ca 100 km från centrala San Sebastian och ett bekvämt och prisvärt alternativ är att ta tåget. Beroende på vilken avgång från flygplatsen du väljer tar tågresan ca 90-100 minuter. Taxi är ett annat alternativ och du hittar en hållplats utanför ankomsthallen. Om du vill ha större frihet att utforska Baskien och norra Spanien i din egen takt kan du överväga att hyra bil.
 
Det finns gott om bra boendealternativ i San Sebastian. Du hittar exklusiva hotell, all inclusive-hotell vid stranden, boutiquehotell i stadens centrum och charmiga lägenheter och semesterhus att hyra. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuellt hyrbil inkluderat. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till San Sebastian och Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i San Sebastian

Populära hotell i San Sebastian

Spanien, Baskien, San Sebastian
9,7
Fantastiskt
263 omdömen
  • Närmaste flygplats: 108 km
  • Närmaste strand: ca. 1.9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Baskien, San Sebastian
8,5
Mycket bra
1576 omdömen
  • Närmaste flygplats: 101 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Baskien, San Sebastian
9,6
Fantastiskt
1600 omdömen
  • Närmaste flygplats: 104 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Internet/Wi-Fi