Resor till Baskien

Baskien i Spanien är ett fantastiskt område att besöka, med otroliga landskap, en rik historia och en unik kultur. Här har du möjlighet att besöka sevärdheter såsom Guggenheim-museet i Bilbao - ett av världens mest berömda konstmuseer - samt den förtrollande gamla stadsdelen i San Sebastián. Med stora kuststäder som Biarritz kan du dessutom kombinera din resa med sköna stunder på stränder där du kan sola, bada och surfa. Är du kulturellt intresserad ska du inte missa den charmiga staden Gernika som skildras i Picassos berömda målning. I närheten ligger också Vitoria-Gasteiz nära kusten samt Pamplona som är känd för sina bullracing-festivaler. Baskien har också flera trevliga naturreservat som är öppna för turister att besöka om du vill vandra, promenera eller cykla i det fria. Kort och gott, är Baskien en region som har något för alla.

Välkommen till Bilbao - Baskiens största stad

Den moderna staden Bilbao är Baskiens största stad, och dessutom den åttonde största staden i hela Spanien. Här välkomnas du till ett av de viktigaste centrumen för landets industri som också är ett växande ekonomiskt centrum med flera möjligheter. Staden har dock utvecklats från grå industristad till en färgglad kulturpärla där gammalt och nytt samsas sida vid sida. Här kan du besöka ett stort antal vackra parker och trädgårdar samt beundra vacker arkitektur på dina promenader genom stan. Bilbao har ett aktivt nattliv och är känd för alla sina restauranger, butiker och barer där du kan spendera långa nätter tillsammans med lokalbefolkningen. Bilbao är också hem för Guggenheim-museet, ett välkänt landmärke som öppnade redan 1997. På kvällarna kan du göra som lokalinvånarna och slå dig ner på en restaurang för att smaka på lokala pintxos till middag - smårätter som du ofta kan hitta till en billig peng.

San Sebastián - ett paradis för gourmander

Det går inte att att undvika att nämna San Sebastián när det kommer till resor till Baskien. Staden ligger vackert vid kusten i Biskayabukten och är känd för sin vackra natur som inkluderar både gröna berg, långa strandpromenader och den vackra stranden Playa de la Concha som av många anses vara en av de bättre i Spanien. Staden är också vida känd för sin gastronomi, med en av de högsta koncentrationerna av Michelinrestauranger i världen. Här serveras säsongsmat och innovativa tapas på ett stort urval restauranger och det finns goda möjligheter till att både smaka på lokala rätter och prova viner från de närliggande vingårdarna. Stämningen om kvällarna är ofta festlig och inbjudande med ett härligt folkliv, livemusik och flamenco-dans. San Sebastián i Baskien är en stad som erbjuder något för alla - från shopping, kultur, mat och upplevelser.

Prova det lokala vinet Txakolí

På en resa till Baskien ska du inte heller missa möjligheten att smaka på de lokal vinerna, vilket du kan göra på flera olika vingårdar ute på landsbygden. Här är kanske främst det torra vita vinet Txakolí framstående. Vinet är väldigt populärt bland lokalbefolkningen och har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Det produceras från druvor som kallas Hondarrabi Zuri eller Hondarrabi Beltza (eller en mix av de båda). Vinet har en unik smak och doft som är komplex och fylld med mineraler. Det har en frisk syrlighet som gör det perfekt till fiskrätter och andra skaldjur och är perfekt att dela med vänner och familj efter en lång dag på stranden eller på utflykt på landet.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål i Baskien

Populära hotell i Baskien

Spanien, Baskien, Bidania-Goiatz
9,4
Fantastiskt
739 omdömen
  • Närmaste flygplats: 88 km
  • Närmaste strand: ca. 30 km
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Baskien, Oiartzun
9,2
Fantastiskt
768 omdömen
  • Närmaste flygplats: 117 km
  • Närmaste strand: ca. 6 km
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Baskien, Mungia
9,6
Fantastiskt
210 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 6.5 km
  • Internet/Wi-Fi