Ramada Resort Bodrum

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,1
Mycket bra
136 omdömen

Det första som slår mig när vi kommer in på Hotel Ramada Resort i Bodrum är hur otroligt stilfullt, coolt och minimalistiskt här är. Man kunde nästan tro att det var en skandinav som stått för designen och inredningen, allt är bara så genomtänkt, läckert och snyggt. Som om inte det skulle vara nog så ligger Ramada Resort på toppen av en backe i utkanten av Bodrum med bergen i bakgrunden och med en fantastisk utsikt över Bodrum, Kos, bukten med alla båtarna och med bergen inåt land. Ibland kan omgivningarna stärka ens självkänsla och det är precis vad som sker här på Ramada Resort.

Lobbyn fortsätter ut till en delvis takförsedd terrass med stora mjuka möbler i läckra material. Terrassen sträcker sig ner mot det lägre liggande poolområdet och upp till den övre terrassen där även restaurangen ligger. Det hela ligger inbäddat bland nerium, lavendel, olivträd, citronträd och bananpalmer. Det är tur att Bodrum är en så intressant stad för annars hade man aldrig lämnat hotellet!

En terrass här och en terrass där…

Det sparas inte på utomhusarealer och terrasser på alla möjliga nivåer och var och en med sin egen unika utsikt och vinkel av hotellets detaljer. Byggstilen påminner något om funkisstilen vilket kan förklara den lite skandinaviska känslan. Jag blev mycket imponerad av vattenbassängen som breder ut sig runt den främre delen av hotellet och ger ett stramt och rent intryck, för att inte tala om svalgången täckt av en träpergola som leder oss över till nästa del av hotellet.

Fusionskök, sushi och tindrande kvällsljus

När det blir tid att äta finns det tre restauranger att välja mellan. I huvudrestaurangen erbjuds buffé såväl morgon som kväll med en blandning av lokala turkiska och internationella rätter. Om du vill ha en vacker utsikt till din middag ska du välja The Club Restaurant på den översta terrassen där man serverar fusion rätter tillsammans med fantastisk utsikt över Bodrum i kvällsbelysning. I sushirestaurangen får du en fantastisk sushi på de färskaste av råvaror.

När motion blir roligt

Man äter gott på Ramada Resort så som tur är finns det även rikligt med möjligheter att bränna kalorier under vistelsen. Du kan ge dig i kast med tennis, squash och spinning, utnyttja fitnessrummet, ta ett turkiskt bad och naturligtvis ta ett dopp i swimmingpoolen. Ramada har även sin egen strand med badbrygga och gratis transfer från hotellet. Du kan även se fram emot ett läckert SPA och uppvärmd inomhuspool om du väljer att åka hit utanför sommarmånaderna.

Bra att veta om Hotel Ramada Resort Bodrum

Hotel Ramada Resort ligger i utkanten av Bodrum med drygt 4 km till centrum. Du kan ta den så kallade dolmussen (minibuss) eller en taxi in till staden.

Hotellet lämpar sig väl för par men barn i alla åldrar är också välkomna och även husdjur om så skulle vara.

Det är två kilometer till kusten där Ramada har sin egen sandstrand med badbrygga och ett litet café där du kan stilla hungern och släcka törsten. Hotellet erbjuder gratis transfer till stranden.

Därför ska du välja Ramada Resort Bodrum

  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

  • St. Petersborgen - ca 5 km
  • Kaninön - ca 21 km
  • Myndosporten (Gümüslük) - ca 2 km
  • Dedeman Aquapark i Ortakent - ca 5 km
  • Pamukkale - ca 251 km
  • Ephesus - ca 179 km

Rummen är rejält stora (de minsta på ca 30 m2) samt ljust och trevligt inredda. Standardrummen har fransk balkong med utsikt antingen mot trädgården och staden eller mot havet. På hotellrummen finns allt du kan tänka som luftkonditionering, minibar, gratis wi-fi, saftybox, hårtork, tofflor och roomservice såklart. Badrummen är fina men inte så stora.

Om du vill ha mer utrymme kan du välja en juniorsvit, som även den har fransk balkong. Välj en svit om du vill ha riktigt mycket plats. Sviterna har flera vardagsrum och sovrum samt privat terrass med jacuzzi och utsikt över bukten och Bodrum.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Ramada Resort Bodrum . En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Barnpool el. del i pool
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Möjlighet till privat pool
  • Nära vattnet (max 4 km)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Kavakli Sarnic Caddesi
48470 Bitez

Koordinater

Latitude: 37.0366
Longitude: 27.3938

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer