Bagni di Pisa

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,6
Mycket bra
1504 omdömen

Bo på lyxigt Spa-hotell

Bagni di Pisa är ett historiskt 5-stjärnigt hotell som ligger endast sex kilometer utanför Pisa. Förutom sin eleganta miljö bjuder hotellet på ett stort Spa med termalvatten och en restaurang med utmärkt kök. Hotellet ligger centralt i den lilla staden San Giuliano Terme.

Hotellet, som tillhör The Leading Hotels of the World, passar dig ypperligt som letar efter ett boende som håller högre klass både vad gäller själva boendet och maten. Här är det lätt att skämma bort sig med varma termalbad och olika behandlingar. Läget innebär dessutom att du härifrån kan göra många trevliga utflykter och besöka intressanta kulturstäder städer som Pisa, Lucca och Florens.

Pampig byggnad med vacker arkitektur

Bagni di Pisa blev som mest känt under 1700-talet då Grand Duke av Toscana, Francis II kom hit för att bygga sitt Spa-sommarpalats. Men själva platsen har en ännu längre historia och har huserat både etrusker, romare och familjen Medici då de ansåg att områdets vatten var helande. Genom århundranden har Bagni di Pisa levt många glansdagar fyllda med glamour och överdåd, och den vackra byggnaden har genom tiden genomgått flera renoveringar. Detta är vi tacksamma för eftersom vi i dag kan njuta av hela denna härlighet där de historiska vingslagen gör sig ständigt påminda. Här kan du bli imponerad av vackra trä- och marmorgolv, fresker i taken, vackra gångar med välvda tak, ståtliga pelare, stora salar med högt i tak och imponerande trappor.

Koppla av med sköna 38 grader

De flesta som bor på Bagni di Pisa väljer just detta hotell för sitt fina Spa, som håller öppet året runt. Som tidigare nämnt är det just områdets varma och helande termalvatten som lockar männsikor från alla världens hörn och det kanske inte är så märkligt att hotellets Spa år 2015 blev tilldelat sig prestigepriset World Spa Awards. I hotellets vackra Spa kan du glida ner i Ponente, en inomhuspool som håller sina naturliga 38 grader eller i Levante som är rik på bikarbonat, sulfat, kalcium och magnesium. Även denna håller naturliga 38 grader som får dina muskler att slappna av ordentligt. Men det är inte bara inomhus som gäller utan hotellet har även ett fint poolområde, tillhörande Ponente (därav sina 38 grader även här), där bekväma solstolar och parasoll finns utplacerade så att du kan få lite färg på kinderna. Efter badet kan du koppla av med ett turkiskt bad eller slappa i avkopplingsrummet. Du kan givetvis beställa olika behandlingar och det finns en läkare stationerad samt personliga tränare och estetiska rådgivare. Ja, här finns i stort sett allt du behöver för både kropp och själ.

Restaurangen heter Dei Lorena

På hotellets restaurang kan du inte bara njuta av den goda maten utan även av utsikten över det lutande tornet i Pisa. Vi har själva testat maten och kan intyga att den både smakar gott och är vackert serverad. Det är kökschefen Umberto som ser till att smakerna harmoniserar och han är noga med att bibehålla de toskanska traditionerna och smakerna med en hälsosammare livsstil. Detta innebär att du även kan välja rätter med färre kalorier. Miljö och service är precis som du kan förvänta dig på ett 5-stjärnigt hotell där även handväskan får sin egen pall att "stå" på. Den goda drycken innan eller efter maten kan du njuta av på den vackra uteterrassen, Byron Court och under kvällarna spelas här lite soft pianomusik. Du kan också välja den eleganta baren, Shelley där du kan beställa goda drinkar och cocktails. På Byron Court serveras det mat under högsäsong och om vädret tillåter det. Glöm inte att besöka hotellets kända kaffehus som ligger inbäddat i en botanisk trädgård bland citrus- och olivträd. Kaffehuset är känt då detta var en av Maria Teresa av Österrike's favoritplatser och hon kom ofta hit för att koppla av och läsa poesi.

Ta med dig hela familjen

På Bagni di Pisa är även barnen välkomna och man ordnar olika program som ska passa alla i familjen och där ni får kvalitetstid tillsammans. Du kan t.ex. vara med på matlagningskurser eller åka på äventyr där du besöker Pinocchio parken, fjärilshuset och Villa Garzoni's trädgård. Du kan åka häst och vagn eller spendera en dag på stranden i Versilia. Från hotellet är det ca 20 km ut till havet och stränderna vid Viareggio, Marina di Pisa och Tirrenia. I området kan du rida, cykla, vandra, hoppa fallskärm eller vara med på yogakurser på stranden. För dig som vill spela golf finns det ett par olika möjlighet till detta. Du har Golf Club Cosmopolitan och Tirrenia Golf Course ute vid kusten. Golf Club La Vecchia Pievaccia, Le Pavoniere, Ugolino och Poggio de' Medici ligger inåtlandet och ca en timme bort med bil. För dig som tycker om att cykla kan det vara glädjande att veta att du har cykelväg nästan ända fram till Pisa. Men det är inte bara Pisa du bör se och inte långt ifrån dig ligger den underbara lilla staden Lucca som är väl värd ett besök, liksom byarna Calci, Buti och Vinci - Leonardo da Vincis födelsestad, som du kan höra i namnet då det betyder Leonardo från Vinci.

Du bor med promenadavstånd till andra restauranger

En av hotellets fördelar är läget och så fort du stiger ut genom grindarna är du i centrum där du har flera restauranger och barer. Här finns bank, post, bensinstation och en del småbutiker. Önskar du ett ännu större utbud är det bara att bege sig till Pisa som ligger ca 10 minuter bort med bil. Vi vill uppmärksamma dig om att det en gång i veckan hålls en marknad i San Giuliano Terme. Kommer du inte ända fram till hotellets parkering så parkera på den allmänna så länge och som finns strax intill. Efter att marknaden stängt ner för dagen (brukar vara runt 14-tiden) kan du flytta bilen och köra ända fram.

Välj det rum som passar dig bäst

Det finns 60 rum på hotellet och i olika kategorier. De flesta rum kan ta upp till fyra personer där extrapersonerna sover i bäddsoffa. Juniorsuiterna och Suiterna är rymligare (oftast med högre takhöjd och fresker) och har en mer påkostad inredning. Faciliteterna i rummen är aircondition, telefon, Wi-Fi, minibar, kassafack, LCD TV, skrivbord, badrock, hårtork och badrum med dusch eller badkar.

Därför ska du välja Bagni di Pisa

  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Pisa med sitt lutande torn: ca. 7 km
  • Charm och stämning i Lucca: ca. 15 km
  • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan Florens: ca. 102 km
  • Pisa Flygplats: ca. 14 km (30m)
  • Florens Flygplats: ca. 80 km (1h 0m)
  • Bologna Flygplats: ca. 163 km (1h 50m)
  • Rom Fiumicino Flygplats: ca. 322 km (3h 50m)
  • Rom Ciampino Flygplats: ca. 372 km (3h 50m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Bagni di Pisa. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • Uppvärmd pool (ev. säsongsöppen)
  • 2 eller flera sovrum
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Largo Shelley, 18
56017 San Giuliano

Koordinater

Latitude: 43.7635
Longitude: 10.4408

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Toscana

Visa fler