Resor till Surin Beach, Phuket

Surin Beach ligger precis mitt på Phukets västkust cirka 10 kilometer norr om Patong. Trots det korta avståndet till en av öns mest populära och livliga semesterorter så är själva Surin Beach känt för att vara ett resmål för dig som vill ha en avkopplande och fridfull semester på en av Phukets finaste stränder.

Fridfullt och exklusivt.

Det ligger något exklusivt över den lilla badorten Surin Beach som länge har lockat kändisar och det internationella jetsetet som här kan njuta av det bästa som Phuket har att bjuda på och dessutom på säkert avstånd från de mest populära turistområdena. Lokalt kallas Surin Beach av en del för "Millionaire's Row" på grund av den långa raden av lyxhotell och resorts som ligger uppe bland kullarna med utsikt över Andamanhavets turkosa vatten.

Surin Beach har dock ett brett urval av hotell som även inkluderar några för oss med lite mer normal semesterbudget. Vill du ha ett lite större urval av matställen än vad som erbjuds på hotellrestaurangerna så är det inte heller långt in till Patong. Där hittar du ett myller av matställen med allt från de väldigt enkla gatuköken, vilka thailändarna själv tycker om att äta vid, till mer exklusiva internationella restauranger.

Det är även Patong man åker till om man vill utforska Phukets nattliv. I Surin Beach finns det inte mycket till nattliv, tidigare var staden känd för att ha ett bra urval av sofistikerade strandbarer, men 2016 valde myndigheterna att ta bort det mesta av den sortens nöjen längs öns stränder. Det som numera gäller i ännu högre grad än tidigare är därför det avkopplande strandlivet och de kulinariska upplevelserna.

En av Phukets vackraste stränder

Den knappa 900 meter långa, ljusa sandstranden är också med all rätt huvudattraktionen i Surin Beach. Eftersom en tidigare golfbana, som nu gjorts om till park, skiljer själva stranden från huvudvägen och hotellen så råder det en särskilt lugn atmosfär på den vackra stranden. Den fina sanden inbjuder till ren avkoppling i horisontalt läge enbart avbrutet av regelbundna dopp i det kristallklara vattnet. Tack vare den goda sikten under ytan är Surin Beach perfekt för snorkling, framför allt vid klipporna i den norra och den södra änden av stranden finns det som regel mycket spännande att titta på.

Omedelbart norr om Surin Beach ligger den lika idylliska Pansea Beach. Här finns det som regel också goda möjligheter att hitta en fridfull plats på den mjuka sanden. Detta beror kanske på att många tror att det är en privat strand, eftersom man bara kan komma ner på den via resorten The Surin Phuket.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Surin Beach