Parador de Málaga Gibralfaro

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,1
Fantastiskt
2077 omdömen

I en lund av tallar, högt ovanför Malaga stad och precis bredvid fästningen Gibralfaro, som hotellet har namngivits efter, hittar jag detta vackra hotell, Parador Gibralfaro. Utsikten över Medelhavet, hamnen med de stora kryssningsfartygen och den gamla stadsdelen är betagande. Från hotellet kan jag faktiskt se direkt ner till tjurfäktningsarenan – jag kan nog inte uppfatta tjurfäktningens alla aspekter på detta avstånd, men jag kan föreställa mig att det finns en stor efterfrågan på dessa gratisplatser, när den något makabra föreställningen drar igång.

Parador Gibralfaro är byggd i gråbrun mursten, nästan samma som den som använts på fästningen. Själva byggstilen, med de markanta bågarna, passar bra in i omgivningarna. Från flygplatsen i Malaga är det bara 20 km till hotellet och det är en förhållandevis lätt tur. Jag följer skyltarna till Castillo de Gibralfaro och den slingrande vägen uppför berget och anländer därefter snart till Parador Gibralfaro.

Parador Gibralfaro är ett av omkring drygt 80 hotell som tillhör den exklusiva hotellkedjan Paradores. Paradores i sin tur består av hotell belägna i före detta slott, kloster och andra historiska byggnader eller uppförda i nyare stil i områden med helt enastående natur. Gemensamt för alla är att gastronomin ska vara helt i toppklass och på den punkten är Gibralfaro inget undantag. Den vällagade maten intas i den charmiga restaurangen, där ett bord ute på terrassen med den sagolika utsikten absolut kan rekommenderas. Våga dig på några av husets specialiteter som ajoblanco (kall mandel- och vitlökssoppa) eller den varma fisk-potatissoppan, gazpachelo malagueño. Naturligtvis finns det även delikata kötträtter på menyn och lite sött som avslutning på måltiden.

Mitt rum är helt perfekt

Det är, som alla andra rum på egendomen, nyrenoverat och de ljusblåa färgerna på sängöverkast och möblerna utgör en fin kontrast till det mörka klinkergolvet. Jag måste såklart kika ut genom fönstret och självklart också sätta mig ute på balkongen där jag låter blicken vandra från den skogsbeklädda bergstoppen med fästningen, Gibralfaro, ut över staden och hamnen för att till sist sluta vid Malagas tjurfäktningsarena. Så har jag utforskat utsikten och kan nu titta närmare på rummet. Här finns naturligtvis luftkonditionering, minibar, TV, stort badrum och gratis Wi-Fi samt ett par bekväma stolar och soffbord. Här kommer jag helt säkert att kunna njuta av tillvaron.

Om du inte är väldigt förtjust i bilar och inte har planerat in många utflykter i Andalusien, finns det egentligen ingen anledning att ha bil medan du är här. Från hotellet finns det en gångväg ner till byn, du når tjurfäktningsarenan på en kvart och efter ytterligare 10 minuter längs den vackra Paseo del Parque är du i centrum av Malaga. Det finns dessutom bussförbindelse från hotellet och direkt ner till byn.

På upplevelse i Malaga

Nu ligger Malaga bokstavligt talat vid mina fötter och jag skyndar mig ner för att återse byn, som jag håller kär. Jag måste besöka den gamla marknaden, Mercado Central de Atarazanas, som har renoverats under det senaste året. Det är spännande att gå runt och se all frukt och grönt, kött, fisk och skaldjur samt nötter och oliver i oanade mänger, som allt ligger så vackert exponerat. Picasso-muséet, det nyöppnade Museo Carmen Thyssen och katedralen finns också med på min to-do-lista, liksom att strosa runt på gågatorna med de många butikerna som lockar.


Parador Gibralfaro är en utmärkt utgångspunkt för utflykter till de många sevärdheter som finns i södra Andalusien. Inom en dryg timmes bilfärd finner du historiska byar som Ronda, Antequera och Granada med morerpalatset, Alhambra – som alla finns med på Unescos världsarvslista. De fascinerande grottorna vid Nerja, den mysiga vita byn Mijas, exklusiva Marbella och mycket, mycket mer.

Vill du däremot ta en "slappedag" och stanna kvar på hotellet kan du ta dig upp till taket. Här hittar du nämligen poolen med tillhörande solstolar. Dessutom finns här en bar som är öppen från kl. 11 på förmiddagen ända fram till midnatt, så du lär inte behöva göra några större ansträngningar för att få total avkoppling och samtidigt lite sol på näsan. 

Därför ska du välja Parador de Málaga Gibralfaro

  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

  • Närmsta stad, Malaga – 4 km
  • Restauranger och shopping, Malaga – 4 km
  • Närmsta strand, Playa de Pedregalejo – 3 km
  • Närmsta golfklubb, Parador de Malaga golf – 21 km
  • Den ”okända” historiska staden, Antequera – 53 km
  • Exklusiva Marbella – 69 km
  • Den engelska kronkolonin, Gibraltar – 144km
  • Den magiska bergsbyn, Ronda – 105 km
  • Granada och Alhambra – 127 km
  • Nerja och dess berömda grottor – 56 km
  • Närmsta vita by, Mijas – 44 km
  • Malaga flygplats – 20 km

Hotellets 35 fina och rymliga standardrum är nyrenoverade och går i lätta och ljusa färger. Rummen har luftkonditionering, TV, minibar, säkerhetsbox och ett härligt badrum med diverse toalettartiklar samt hårfön. Sist men inte minst: här finns en skön balkong med stolar och bord och utsikt över byn, de flesta har även utsikt över havet och hamnen. Det finns gratis Wi-Fi.

Hotellets 3 Superior-rum som ligger på översta våningen är lite större än de övriga, har kingsize-säng och terrass med solstolar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Parador de Málaga Gibralfaro. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Castillo De Gibralfaro S/n
29016 Málaga

Koordinater

Latitude: 36.7227
Longitude: -4.4101

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer