Katanka Guesthouse

Officiell kategori

Solfaktors kategori

7,6 Gästrecensioner

Oavsett vad du har för förutfattade meningar om Gran Canaria så finns här riktiga pärlor och 'hideaways'. En av dessa charmiga och genuina pärlor är Guesthouse Katanka. Här känns det som att komma hem - hem till Alessandro och hans hjärtevarma familj. Den lilla tomten där huset ligger är utnyttjad till sista kvadratmetern och här råder ett lugn som automatiskt kommer få dig att gå ner i varv,. Detta gäller oavsett om du sitter på en solstol i trädgården eller har satt dig vid frukostbordet tillsammans med husets värd och övriga gäster. Katanka är ett ställe du inte glömmer i första taget! 

Det är sent på kvällen, klockan har passerat midnatt och det är första gången mina fötter beträder Gran Canarias mark - så även om taxin kör en trött Marie och allt hennes bagage till övernattningsstället så är det med nyfikenhet och spänning som jag tittar ut genom vindrutan. Turen från Las Palmas flygplats till Guesthouse Katanka tar inte mycket mer än 20 minuter men jag hinner ändå få ett första intryck av Gran Canarias största stad eftersom Alessandros hus ligger i den centrala delen av stan med liv och rörelse direkt utanför trädgårdsgrinden.

Värden Alessandro 

När taxin stannar vid adressen Calle Maestro Valle nummer 26 så tänker jag för mig själv att han måste ha kört fel för här syns inte till något hideaway - eller kanske. På motsatt sida av gatan finns en jättelik trädgårdsgrind med en teckning av en stor elefant och på den vidstående skylten står det mycket riktigt Guesthouse Katanka. This is my final destination – och i min vildaste fantasi hade jag inte förväntat mig att hitta ett tvättäkta hideaway här mitt i Las Palmas.

Grinden öppnas och ut kommer Alessandro. Vid första anblicken tror jag faktiskt att han är en av husets gäster för varken hans utseende eller hans klädsel ger bilden av en hotellvärd. ”Welcome – you must be Marie?” låter det bakom det långa skägget (Alessandro har nämligen ett långt grått skägg och går barfota omkring i trädgården).

”Ja, det är det – och är du Alessandro” blir min lite löjliga fråga tillbaka, för jag kan fortfarande inte riktigt föreställa mig att det är den här mannen som är ägare till det lilla hotellet. Även om det inte är "love at first sight" (på grund av min skepsis) så är det däremot "kärlek vid andra ögonkastet" - och medan jag sitter och skriver detta blir mitt leende så brett att det går från öra till öra. Välkommen till Alessandros hem, Guesthouse Katanka. Låt historien ha sin början!

Ett pensionat med en förmåga att knyta band 

Ett hotell är mer än ett hotell när värden och värdinnan kan namnen på sina gäster. Det bryter lite isen när någon säger: ”God morgen Marie. Har du sovit gott?” och så kan vi fortsätta när vi talar om Guesthouse Katanka. Du känner dig så mycket som en del av huset att det känns som den mest naturliga sak i världen att börja prata med de andra gästerna vid frukostborden och det är inte bara kallprat.

Jag njöt till exempel av den färskpressade apelsinjuicen och hemgjorda äggkakan i sällskap med en flicka från Kina som hade kommit till Gran Canaria för att läsa spanska. Efter frukosten pratade jag med ett belgiskt par som hade hittat Guesthouse Katanka på nätet och bestämt sig för att besöka Alessandro för att ha stället som utgångspunkt för dagliga promenader på ön. Ingen gäst är den andra lik på Guesthouse Katanka - det är just det som gör upplevelsen så speciell när du tillbringar din semester här för du vet aldrig hur många nya bekantskaper du får med dig hem.

Därför ska du välja Guesthouse Katanka

Jag har världens bästa arbete! Tänk att ha som uppgift att hitta hotell i alla de former och storlekar och ändå med en gemensam själ och särskild karisma. Det hör emellertid till ovanligheterna att jag har tid att övernatta på dem men här på Katanka öppnade Alessandro upp dörrarna för mig och lät mig vara gäst i flera dagar. Eftersom jag är lite bortskämd (åtminstone om man ska tro min man) så skulle man inte tro att Alessandros hem skulle passa så väl in i mina resvanor. Här finns nämligen inga lyxiga detaljer, ingen Michelinrestaurang och inget elegant SPA. Men vet du vad? Det är helt ovidkommande när du är gäst på Guesthouse Katanka – här är det nämligen det mänskliga som månar om "the simple, but good life". 

Här är omgivningarna äkta och du känner så till den grad att du är mer än välkommen - och det är stor sannolikhet för att du knyter starka band med såväl värdparet som övriga gäster som likt dig själv har gått ner i varv under sin vistelse här på adressen Calle Maestro Valle nummer 26.

Bra att veta om Guesthouse Katanka

Du ska välja just Alessandros hem om du vill ha en annorlunda upplevelse mot vad du får på många andra ställen. Med det menar jag att du måste vara beredd på att stämningen är intim och vänskaplig - här finns ingen "dress code" eller jättelik frukostbuffé. Här är det smått och gott utan så många faciliteter som gäller!

Av den anledningen ska du kanske inte välja Katanka om du söker en klassisk badsemester för här finns ingen swimmingpool - men i gengäld har du flera av de fina stränder vid Las Palmas inom gångavstånd. Dessutom har du otaliga restauranger, barer och butiker inom kort avstånd från hotellet.

Katanka ligger vid en mindre vägkorsning och även om  Alessandro har gjort allt för att du bara ska kunna njuta i den lilla oasen bakom trädgårdsgrinden så kan det inte undvikas att du hör ljud från trafiken (framförallt på morgnarna och när folk slutar sina arbeten). Så är det när man har nära till allt man kan önska i form av stränder, stadsliv och restauranger.

Huset är i fint skick såväl utvändigt som invändigt. Värdparet underhåller kontinuerligt såväl rummen som de gemensamma utrymmena och den lilla trädgården. Stilen inomhus är faktiskt ganska "cool" och du kommer älska den om det bor en liten ’kitsch bohem’ inom dig.

Därför ska du välja Katanka Guesthouse

  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by

Katanka Guesthouse är inte tillgänglig i dagsläget

Katanka Guesthouse är inte en del av programmet hos Solfaktor i dagsläget.

Karta och avstånd

  • Närmsta stad, Las Palmas – 0 km
  • Sandbankarna vid Maspalomas – från 56 km
  • Den charmiga bergsbyn Santa Lucia de Tirajana – ca 54 km
  • Grottstaden Barranco de Guayadeque – ca 36 km
  • Gran Canrias varumärke Roque Nublo – ca 51 km
  • Den pittorska fiskebyn Agaete på nordvästra Gran Canaria – ca 33 km
  • Stranden Playa del Inglés – ca 54 km
  • Den trevliga hamnen Puerto de Mogan – ca 78 km
  • Närmsta golfbana, Campo de Golf de Bandama – ca 11 km
  • Las Palmas flygplats – ca 24 km

Katanka har totalt 11 rum varav 7 har eget badrum och det är dessa som vi hart valt att erbjuda hos Hideaways. Jag bodde i och för sig själv i ett av rummen med delat badrum men jag tror nog att du värdesätter att ha denna facilitet på ditt eget rum :)

Som en extra bonus är dessa rum med eget bad och toalett nybyggda i september 2016 och de flesta av dem ligger på andra våningen och precis som med de andra rummen är inget det andra likt (se bilderna i galleriet så får du en idé om designens mångfald). 

Rummen har namn istället för nummer vilket är typiskt för Alessandro för han går åt vänster där andra går åt höger : ). Han driver Katanka som ett litet gästhus vilket gör att det passar väl in i stilen att rummen heter något så exotiskt som Libros, Espejo, El Muro m.fl.

Rummen har plats för 1-2 personer – vissa med möjlighet till extrabädd för en tredje person barn eller vuxen.

Alla rummen har dubbelsäng (queensize) eller två separata sängar. Dessutom ett litet skrivbord, hyllor eller krokar till kläderna (inte så mycket plats), handdukar, sänglinne, badrum med tvål o.s.v.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Katanka Guesthouse. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Internet/Wi-Fi
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle Maestro Valle 26
Las Palmas

Koordinater

Latitude: 28.1265
Longitude: -15.4328

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer