Resor till Albufeira

Albufeira har en genuin atmosfär med ett sprudlande nattliv med hög puls, bl a så finns det en lång restaurang och bargata "the Strip".

Partystaden Albufeira

I den gamla stadsdelen finns det smala gränder med vitkalkade stenhus som påminner om att Albufeira från början var en liten fiskeby.

Med sitt hektiska nattliv, sina fina stränder och sin ultramoderna marina är det lätt att förstå varför en semester i Albufeira är så populär. 

Du kan koppla av på den vackra stranden Praia da Galé, eller utforska de omkringliggande kullarna och apelsinlundarna. Du kan även flanera runt på de kullerstensbelagda gatorna i den gamla stadsdelen för att se några av stadens moriska drag, samt dess kyrkor och museer. 

På kvällen kommer du också upptäcka massor av möjligheter. Njut av autentisk, portugisisk mat på någon lokal restaurang eller ge dig ut på stan på någon av alla barer eller nattklubbar.

Albufeira, som ligger på den centrala delen av Algarvekusten, är indelad i två huvudområden "Den Gamla Stan" och "Den Nya Stan". Den gamla delen av staden består av en labyrint av kullerstensbelagda gator centrerade omkring ett torg, medan den nya staden är centrerad runt en gata med livliga barer och klubbar.

Åk på semester i Albufeira med Solfaktor och bo på våra hotell. Vi erbjuder alltid full flexibilitet när det gäller datum och reslängd, och du väljer naturligtvis själv om du vill boka din resa som en paketresa som inkluderar flyg och hotell eller om du själv vill arrangera din transport och enbart boka din semesterbostad genom Solfaktor.

Få inspiration och läs mer om resor till Albufeira här nedan eller använd sökmotorn med en gång för att hitta din nästa resa till Albufeira.

Hotell i Albufeira

Populära hotell i Albufeira

Portugal, Algarve, Albufeira
8,9
Mycket bra
3238 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Albufeira
9,0
Fantastiskt
170 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Albufeira
8,6
Mycket bra
1267 omdömen
  • Närmaste flygplats: 44 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information

Nattugglor: Sikta in er på klubbarna och barerna på den livliga São João-gatan och dansa hela natten tills solen går upp.

Strand-älskare: Njut av solen på Peneco-strandens gyllene sand eller utforska de imponerande klipporna vid Falesia.

Foodies: Besök marknaderna med lokala råvaror och smaka på rätter av nyfångad fisk och skaldjur på de traditionella fiskrestaurangerna.

Stränder

Det finns stränder av alla de sorter vid Albufeira, från de vita klitterna på Salgados strand i väster till Falesias hårda klippor i öster. En av de mest kända stränderna är Peneco-stranden, även känd som Tunnel-stranden med sina många barer och restauranger. Sandstranden leder till den vackra Xorino-grottan som är uthuggen ur klippan vid havets rand. Med sina fiskebåtar uppdragna på sanden är Pescadores-stranden i hjärtat av Albufeira väl så målerisk. Den har också Blå Flagg, vilket gör den idealisk för familjer.

Vädret

Algarve är en av Europas mest solrika platser, så du kan förvänta dig vackert väder hela sommaren. Du kan även njuta av solrika och varma dagar på våren och hösten, men kom ihåg att ta med solkräm när värmen sätter in omkring juli. Regnet tilltar på vintern, men den milda temperaturen gör att du fortfarande kan åka på sightseeing.

Lokal transport

Till fots: Ta en tur längs de slingrande, kullerstensbelagda gatorna i Albufeiras gamla stadsdel (Cerro da Vila), och du kommer se sidogator proppfyllda med butiker, marknader, måleriska torg och massor av caféer.

Med taxi: Hoppa in i en taxi för att se mer av Albufeira. Var beredd på att få betala extra om du har bagage med och se upp med svarttaxi. De auktoriserade taxibilarna har "taxi"-skylt på taket och taxameter.

Med hyrbil: Att hyra en bil är enkelt, och du kan antingen hämta ut den på flygplatsen när du landar, eller närmre där du ska bo Utforska det omkringliggande området i ditt eget tempo.

Mat och dryck

Med sitt läge vid kusten är det inte överraskande fisk och skaldjur som är ett vanligt inslag på de flesta menyerna i staden. Provsmaka de färska sardinerna i tomatsås eller bacalhau (torsk). En av de mest kända rätterna i Albufeira är kataplana, som är en stuvning bestående av färsk fisk i en unikt formad kruka. 

Prova även de lokalt producerade fikonen, mandlarna och honungsprodukterna som de flesta desserterna i staden är tillagade av, eller de läckra och söta desserterna Creme Caramel och Tarte de Amêndoa! 

Om du har planer på en kväll på stan så är den nya stadsdelens São João-område stället med den festligaste atmosfären och de mest välfyllda barerna. Om du däremot letar efter en lugnare mer avslappnad atmosfär så har Albufeira även massor av mysiga cocktailbarer; många av dem har till och med havsutsikt.

Händelser

Det förekommer mängder av lokala festligheter året runt, såsom stadens karneval i februari, festivalen för stadens fiskare, Festa do Pescador, i september, samt en festival med fyrverkeri och parader i augusti.

Utsikt från ovan: I mitten av juni äger den årliga ballong-festivalen rum och du kommer då kunna se himlen översållad med luftballonger där de vackert seglar över landskapet.

Sardiner: Varje år i augusti står det närliggande fiskeläget Olhos de Agua värd för en sardinfestival och doften av nyfångade sardiner på grillen fyller luften.

Upplevelser och sevärdheter

Ponte Medieval de Paderne

Bron Ponte Medieval de Paderne byggdes på 1100-talet, ungefär samtidigt med slottet Paderne, och bron leder till den gamla fästningen. Experterna anser att slottet är en av de ursprungliga fästningarna som är avbildade på Portugals flagga. 

Torre da Medronheira

Tornet Torre da Medronheira byggdes på 1500-talet och dess ursprungliga syfte var att skapa en strategisk kontroll över havet. Idag ger tornet den besökande en majestätisk havsutsikt. 

Parque Aventura

Oavsett om du är på semester med barn eller ej så är Parque Aventura en säker vinnare. Belägen precis utanför stan med sina många roliga aktiviteter för både stora och små och med olika svårighetsgrader är det en perfekt utmaning för barnfamiljer.

Städer i närheten

Praia da Falesia

Praia da Falesia är en sex kilometer lång solbelyst skönhet som utgör det perfekta semesterstället för familjer och par på utkik efter en lugn dag borta från den hektiska staden.

Olhos de Agua

Olhos de Agua bjuder på en fantastisk golfupplevelse, stora wellnesscenter och vackra grottliknande klippformationer. 

Praia da Oura

Praia da Oura är en annan strand med Blå Flagg. Om du skulle tröttna på att njuta i den portugisiska solen, då är Praia da Oura känd för sitt nattliv och sina många bra restauranger.

Hotell och semesterbostäder i Albufeira

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till Albufeira med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter, både med lågprisflyg och reguljärflyg, och paketerar dem med våra hotell och semesterbostäder i Albufeira. Du kan även välja att boka transfer till din semesterbostad, eller en hyrbil som står redo åt dig på flygplatsen, för bästa möjliga start på semestern.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, och du är därmed täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Vad tycker gästerna om i Albufeira?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 21 recensioner