Resor till Maspalomas

Att resa till Maspalomas på Gran Canaria är ett bra utgångsläge för sol och bad i vackra omgivningar! Här finns de ikoniska sanddynerna, härligt nattliv och massor av aktiviteter - och semesterorten erbjuder dessutom ett behagligt klimat året runt. Boka en billig resa till Maspalomas med Solfaktor!

Maspalomas som resmål

Maspalomas ligger på Gran Canaria, som ju är en av Kanarieöarna. Staden ligger i kommunen San Bartolomé de Tirajana, där även kända semesterorter som San Agustín, Playa del Inglés och Las Meloneras ligger. Maspalomas är geografiskt sett området väster om Playa del Inglés, där du hittar de berömda sanddynerna och Las Meloneras. Här kan du njuta av härligt väder året runt, långa stränder, restauranger, golfbanor och aktiviteter för både stora och små resenärer.

>> Läs mer om din resa till Arguineguin här

>> Läs mer om din resa till Puerto Rico här

>> Läs mer om din resa till Puerto de Mogan här

Stränder i och nära Maspalomas

Maspalomas är känt för sina härliga stränder. En av de mest kända stränderna på Gran Canaria, och kanske en av de bästa på Kanarieöarna, är just stranden Maspalomas. Här kan man njuta av mjuka och nästan guldfärgade sanddyner som sträcker sig kilometervis och vattnet är klart, varmt och rent.

Inte långt från Maspalomas-stranden ligger Playa del Inglés, en annan populär strand med fin sand, bra vattenförhållanden för barn och många faciliteter. Strandpromenaden längs Playa del Inglés har ett ganska intensivt nattliv - under dagen kan du shoppa, äta och dricka gott här.

Meloneras Beach är en annan bra strand som ligger mindre än 10 minuters bilresa från Maspalomas. Den är känd för sin mysiga strandpromenad med restauranger och butiker. Själva stranden är relativt lugn och passar utmärkt för en dag med en bra bok i handen eller en ljudbok i öronen.

Attraktioner och aktiviteter i Maspalomas

Turister från hela världen kommer till detta område - bland annat för att imponeras av de ikoniska sanddynerna i Maspalomas. Sanddynerna är förmodligen den mest fotograferade sevärdheten på Kanarieöarna! Ta en promenad uppför sanddynerna och njut av den fina utsikten över kusten och landskapet. Du kan också rida på kamel, vilket är en ökenliknande känsla, nästen som att vara i Egypten.

Den historiska fyren i Maspalomas är ett välkänt utflyktsmål i området och från toppen av tornet kan man njuta av panoramautsikten. Det finns också vackra trädgårdar och fina promenadstråk i området runt fyren. 

Palmitos Park i Maspalomas är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. Palmitos Park kombinerar ett zoo, en botanisk trädgård och en nöjespark på ett och samma ställe. En av de mest populära attraktionerna är delfinshowen och en show med färgglada fåglar. I parken finns också andra exotiska djur, vackra blommor och buskar och många andra underhållningsalternativ för alla åldrer. Ett annat alternativ i Maspalomas: ta med barnen till vattenparken Aquapark.

Om du vill ha en aktiv semester är Maspalomas en utmärkt plats för vattensportaktiviteter som vindsurfing, kitesurfing, jetski och paddle boarding. Det finns flera vattensportcenter där du kan hyra utrustning eller få lektioner. Sugen på en runda golf? Bege dig till den berömda golfbanan Maspalomas, omgiven av vacker natur. En höstresa till Maspalomas med golf som främsta anledning är en perfekt kombination på grund av vädret (varmt men inte för varmt) och det faktum att hösten betyder en del färre turister än i exempelvis december. Om du vill shoppa på din semester i Maspalomas kan du besöka shoppingcenter som Faro 2 och Boulevard Oasis. Här hittar du välkända butiker och varumärken såväl som lokala produkter.

När ska man resa till Maspalomas?

Kanarieöarna har ett behagligt "subtropiskt ökenklimat" Från december till februari (absolut högsäsong) är temperaturen vanligtvis mellan 20 och 25 grader under dagen. Det regnar inte så mycket och många turister kommer hit för att sola och bada, t.ex. under sportlovet. Sommaren är också högsäsong med temperaturer på upp till 30 grader, och det är den varmaste tiden att resa till Maspalomas och Gran Canaria.

Om du vill undvika de högsta temperaturerna (och ha stränderna lite mer för dig själv) kan du resa till Maspalomas på våren eller hösten. Under dessa perioder är temperaturerna definitivt behagliga, men det är färre köer till attraktionerna, mer plats på stranden och, särskilt på våren, kan du njuta av att se naturen vakna till liv med blommande buskar och blommor.

Mad, dryck och nöjen i Maspalomas

En resa till Kanarieöarna bjuder alltid på god mat och dryck, och Maspalomas är inget undantag.  Staden har ett stort utbud av kaféer, restauranger och matställen som erbjuder både traditionella kanariska rätter och mat som du känner igen från restauranger runt om i världen, t.ex. pizza, pasta, sallader, grillrätter och hamburgare. Färsk fisk och skaldjur är en klassiker på många restauranger, och det finns lokala specialiteter som kanarisk fisksoppa och kanariska ost

Maspalomas är känt för ett bra och ganska varierat nattliv med pubar, barer och nattklubbar som har lite olika stilar och målgrupper. Om du verkligen vill ha högt tempo på nätterna ska du bege dig till närliggande orter som strandpromenaden i Playa del Inglés eller Las Meloneras. Här hittar du trendiga cocktailbarer och strandbarer där du kan dansa till soluppgången.

>> Läs mer om din semester i Playa Amadores här

>> Läs mer om att resa till Kanarieöarna här

>> Läs mer om din semester i Playa Taurito här

Flyg till och hotell i Maspalomas

Att resa från Sverige till Gran Canaria och Maspalomas är enkelt, bekvämt och det är många flygavgångar att välja mellan. Du flyger till huvudstaden Las Palmas och flygresan från till exempel Arlanda tar drygt 6 timmar. Det finns avgångar nästan varje dag året runt från Arlanda, Landvetter och Kastrup (och ofta även från orter som Jönköping, Norrköping eller Umeå). Maspalomas ligger ca 30 kilometer från flygplatsen och du kan åka både taxi och buss. Taxi är enklast och resan tar ca 20-30 minuter. Buss är billigare och kanske bara en kvart långsammare.

Det finns ett väl utbyggt bussnät på Gran Canaria och bussarna går ofta. Om du vill ha mer flexibilitet att utforska Maspalomas och resten av ön på egen hand kan du överväga att hyra en bil. Du kan välja att boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. 

När du reser till Maspalomas hittar du ett bra och brett utbud av boendealternativ som passar både familjer, par, grupper av vänner och singleresande. Du hittar mysiga hotell i spansk stil, stora all inclusive-hotell med massor av faciliteter och det finns också semesterlägenheter eller semesterhus för dem som vill ha mer utrymme och avskildhet. Oavsett vad du vill kan Solfaktor hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din semester i Maspalomas och på Kanarieöarna!



Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Maspalomas

Populära hotell i Maspalomas

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Maspalomas
9,8
Fantastiskt
1710 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Maspalomas
8,7
Mycket bra
1571 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Maspalomas
8,3
Mycket bra
310 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Maspalomas?

7,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner