Resor till Bangtao Beach

Bangtao Beach är en av de större stränderna på ön och har kritvit sand och utmärkta badmöjligheter. I den södra änden av stranden finns ett spännande korallrev och ett antal mindre hotell. Det närliggande Surin Beach är en omtyckt strand som är värt ett besök.

Lyxiga hotell, bra golfbana och fina restauranger

Större delen av Bangtao Beach upptas av Laguna Complex, som består av ett stort hotellkomplex med sju hotell och en mycket bra golfbana. Det finns många bra, men också relativt dyra, restauranger och barer. Värt att nämna är också den underbara The Pavilions Phuket som är ett perfekt hotell för den som firar smekmånad.

Den mer än 5 kilometer långa stranden vid Bangtao är en av de längsta på Phuket och som med sin ljusa, fina sand och vajande palmer är idealiskt för en avkopplande badsemester. Denna vackra bukt som ligger norr om Surin Beach, är utöver den vackra stranden känd för sina hotell av hög kvalitet. Behöver du en paus från strandlivet kan du här även gå ett par rundor på några av Sydostasiens bästa golfbanor. Även om det även finns ett bra urval av budgetvänliga hotell i Bangtao, så är detta huvudsakligast ett resmål som lockar resenärer som gärna betalar lite extra för att njuta av sin semester i idylliska och fridfulla omgivningar.

Bangtao domineras av den stora lyxresorten Laguna Phuket, som omfattar flera avskilda resortområden. Det är även här du hittar en stor del av områdets restauranger och barer som genomgående ligger på den bättre skalan för Phuket. Du kan emellertid även hitta mindre matställen på andra ställen i Bangtao med mer lokala, autentiska thailändska rätter på menyn.

Den underbara och mycket långa stranden i kombination med den lugna stämningen medför att Bangtao framför allt lockar familjer och andra som drömmer om en avkopplande semester vid det klara, turkosblåa havet. Phuket är dessutom inte större än att du härifrån kan göra utflykter till de andra städerna och småöarna längs kusten under din semester, om du någon dag vill att det ska hända lite mer. Det tar till exempel inte lång tid att åka taxi från Bangtao till Patong, öns största semesterort, eller till Phuket Town. Båda dessa större städer erbjuder en mängd shoppingmöjligheter och matställen.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Bangtao

Populära hotell i Bangtao

Thailand, Södra Thailand, Phuket, Bangtao
9,2
Fantastiskt
1061 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Phuket, Bangtao
9,5
Fantastiskt
2285 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Phuket, Bangtao
8,9
Mycket bra
1728 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)