Electra Metropolis Athens

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
6711 omdömen

På bara några få minuters gångavstånd från såväl Syntagma-torget, Plaka, Monastiraki och Atens populära shoppinggata hittar du Electra Metropolis Athens. Med sitt läge i hjärtat av stan har du alltid restauranger, butiker och sevärdheter inom nära räckhåll, därför kan du lätt gå runt till alla sevärdheter och uppleva det underbara Aten till fots. Det finns många faciliteter på hotellet så här kan du äta med utsikt mot Akropolis, koppla av vid poolen och skämma bort dig själv i wellness-centret. 

Här får du den perfekta placeringen centralt i Aten oavsett om du vill uppleva de historiska ruinerna och kända platser, besöka museer, shoppa loss i butiker eller bara koppla av och njuta av atmosfären.

Hotellet erbjuder flera olika restauranger och barer. På hotellets 11; e våning kan du i restaurangen Metropolis Roof Garden äta både frukost, lunch och middag med utsikt mot Akropolis hela året runt. När vädret tillåter (och det gör det som regel) kan du sitta ute och äta med panoramautsikt över staden. Du kan även njuta av utsikten mot Akropolis när du äter inne i restaurangen tack vare de stora fönsterpartierna från golv till tak. Restaurangen serverar grekiska- och andra medelhavsinspirerade gourmeträtter. Här ligger även hotellets M Bar där du kan avnjuta en cocktail medan du lyssnar på musiken eller pratar med dina medresenärer.

Till lunch och middag kan du också äta enklare medelhavsrätter i hotellets Library Bistro på bottenvåningen eller bara ta en kopp kaffe där innan du ska ut och uppleva stan. Efter en lång dag fylld med upplevelser kan du koppla av i Atrium Lounge Bar med en drink, snack eller en lättare måltid.

Under sommarmånaderna kan du koppla av och sola dig på takterrassen med utsikt över Lycabettus-kullen. Uppe på takterrassen finns det dessutom solsängar och en pool där du kan ta dig ett dopp. Det perfekta stället att sitta och njuta på en varm eftermiddag. Hotellet har även ett wellness-område med bland annat inomhuspool, bastu och ångbad samt med möjlighet att få olika massage- och SPA-behandlingar.

Electra Metropolis Athens ligger på bara några få minuters gångavstånd från Plaka-kvarteret där du kan njuta av atmosfären på de gamla gatorna, shoppa i små butiker eller avnjuta en drink på någon taverna. Ett bra ställe att stanna till på din väg till Akropolis som ligger cirka 1 000 meter från hotellet. Du kan även gå en sväng förbi Monastiraki-kvarteret med sina gamla ruiner och historiska minnesmärken.

Vill du ut och shoppa så bor du bara 100 meter från den populära shoppinggatan Ermou med massor av olika butiker och affärer. Är det designbutiker du är ute efter kan du med fördel fortsätta några hundra meter till området runt gatan Voukourestiou, här hittar du exklusiva butiker med både kläder, smycken, skor och olika accessoarer.

Därför ska du välja Electra Metropolis Athens

  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Närmaste strand: ca. 8.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Lokal turistskatt betalas på plats. Wi-Fi är gratis och tillgängligt på hela hotellet (med förbehåll för eventuella ändringar). Måltider och dryckesvaror är mot betalning - frukost kan köpas till när du bokar din vistelse. Poolen är öppen från mitten av maj till september (beroende på väder). SPA-behandlingar i wellness-centret är mot betalning och tillträdet är på förhandsreservation. Inträdet till själva Spa-avdelningen är gratis (vi reserverar oss för ev. ändringar gällande detta), och samtliga gäster under 18 år får endast vistas i området med en vuxen i sällskap. 

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet.

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 8.5 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Acropolis: ca. 1.1 km
  • Daphni klostret: ca. 16 km
  • Athens International Flygplats: ca. 45 km (50m)

Electra Metropolis Athens erbjuder 246 rum och sviter av olika typer och storlekar. Samtliga är utrustade med luftkonditionering, minibar, te- och kaffefaciliteter, värdeskåp, telefon, gratis Wi-Fi och TV. Badrummen är försedda med WC, dusch och/eller badkar, makeupspegel, badkappor, tofflor och toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Electra Metropolis Athens. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Mitropoleos 15
10557 Athens

Koordinater

Latitude: 37.9752
Longitude: 23.7322

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Aten

Visa fler