Melia Athens

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,6
Mycket bra
2315 omdömen

Melia Athens är centralt beläget i Aten med enbart 1 200 meter till Syntagma-torget och den populära shoppinggatan Ermou samt med gångavstånd till de historiska sevärdheterna. Med sitt läge i Exarcheia-kvarteret där det finns barer med livemusik, små butiker och trevliga små tavernor har du allt som behövs för en lycka semester inom nära räckhåll. Njut av sommardagarna vid poolen på takterrassen eller koppla av i wellness-områdets bastu.

Hotellet erbjuder flera faciliteter av vilka takterrassen på 10; e våningen är en populär tillflyktsort bland gästerna under sommarhalvåret. På takterrassen finns även en jacuzzi samt Sky Lounge restaurang och bar där du på kvällen kan äta grekiska rätter eller njuta av en drink med utsikt mot Akropolis och Lycabettuskullen. 

På morgonen har du möjlighet att äta frukost med olika grekiska- och medelhavsrätter i form av en buffé men även a la carte. På bottenvåningen ligger Café Mondo där du kan ta en drink eller kanske en lunch innan du ska ut och upptäcka staden.

Du kan lätt gå från hotellet in till centrum. Enbart cirka 300 meter från hotellet ligger dessutom Omoniatorget med sina olika butiker, caféer och restauranger som du kan besöka på din väg in mot centrum. Vid Omoniatorget ligger även en tunnelbanestation med samma namn från vilken du bland annat kan ta metron till hamnen i Pireus. Cirka 1 200 meter från hotellet hittar du Monastiraki-kvarteret med sina många historiska sevärdheter, gamla ruiner och museer precis vid Akropolis. Du kan även lätt gå till det populära Plaka-kvarteret med smala gator, små butiker och tavernor. Efter ditt besök i Plaka kan du gå en sväng i nationalträdgården och förbi parlamentsbyggnaden vid Syntagmatorget innan din utflykt går vidare eller tillbaka till hotellet.

Efter en lång dag kan du koppla av i wellness-området där du även kan boka olika skönhetsbehandlingar, koppla av i bastun eller ångbadet. Här ligger även hotellets motionslokal med olika träningsfaciliteter.

Därför ska du välja Melia Athens

  • Närmaste flygplats: 44 km
  • Närmaste strand: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Lokal turistskatt betalas på plats. Wi-Fi kan vara mot betalning och tillgängligt på utvalda ställen på hotellet. Takterrassens faciliteter inklusive poolen är tillgängliga från mitten av maj till mitten av oktober (beroende på väder) och poolen är öppen mellan kl. 11.00-18.30. Barn under 16 år ska vara i sällskap med en vuxen vid poolen och i wellness-området. Barn under 12 år har inte tillträde till wellness-området och jacuzzin. Behandlingar i wellness-området är mot betalning. Måltider och dryckesvaror är mot betalning - frukost kan köpas till när du bokar din vistelse.

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. 

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 10 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.2 km
  • Acropolis: ca. 2 km
  • Daphni klostret: ca. 16 km
  • Athens International Flygplats: ca. 44 km (40m)

Melia Athens erbjuder 136 rum och sviter i olika storlekar och typer. Alla är utrustade med TV, minibar, luftkonditionering, telefon, Wi-Fi och värdeskåp. Badrummen är utrustade med WC, dusch och/eller badkar, makeupspegel, hårfön och toalettartiklar. 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Melia Athens. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

14 Chalkokondili & 28 October Avenue
10677 Athens

Koordinater

Latitude: 37.9860
Longitude: 23.7302

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Aten

Visa fler