Hotel Bastion

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,4
Fantastiskt
791 omdömen

Hotel Bastion. Som namnet antyder har hotellet byggts över resterna av den gamla medeltidsbefästningen Kastela med anor ända tillbaka från det trettonde århundradet. Jag befinner mig mitt i hjärtat av den mysiga staden Zadar i norra Dalmatien. Detta är en sann pärla och ett tvättäkta boutiquehotell som varmt kan rekommenderas, både på grund av den goda servicen men lika mycket för den skönhet hotellet besitter.

Redan vid ankomsten får jag en bra magkänsla för jag är säker på att det döljer sig något helt fantastiskt bakom de tjocka murarna. Om det beror på hotellets fina läge vid hamnen Jazine eller om det beror på att hotellet är till hälften fästning och till hälften hotell skall jag låta vara osagt men oavsett väcker det mitt intresse så till den milda grad att jag inte snabbt nog kan komma in och stilla min nyfikenhet.

Ovanligt trevligt och stilfullt

Alla mina förväntningar infrias redan när jag kliver in i den mycket ”exklusivt mysiga” receptionen. Jag kliver inte bara in i en vacker lobby utan även i en annan tidsålder. Allt är så fint och smakfullt sammansatt att det får nutid och dåtid att smälta samman i ett. De schackrutiga golven, den dämpade belysningen, de vackra sammetsklädda möblerna i milda färger och stentrappan med de gamla ursprungliga stenväggarna, allt går upp i en högre enet och jag ger klara ”dix points”.

Mario som skall visa mig runt möter i receptionen och han strålar upp som en sol när han ser min begeistring. Det märks med en gång att jag inte är den förste som får en rundvisning av Mario, han utstrålar stor professionalism och jag känner värkligen välkommen i hans sällskap. Han berättar att Hotel Bastion sedan 2013 ingår i den berömda hotellkedjan Relais & Chateaux. Även om hotellet har fyra stora stjärnor så är det på inget sätt ”fisförnämt” bara ovanligt intimt, trevligt och stilfullt. Jag känner lite oro för prisläget när jag vet att hotellet ingår i Relaix & Chateau men det visar sig vara en obefogad oro för här får du riktigt mycket för din semesterbudget.

Restaurant "Kastel" med utsökt mat och lokalproducerade viner

Jag tittar in i den vackra á la carte restaurangen Kastel och blir minst lika imponerad här som i den stilfulla lobbyn. Restaurangen känns så inbjudande att du har lust att sitta där hela kvällen och njuta av tillvaron och den utsökta maten och vinet. Inredningen är romantisk och elegant. Om du väljer att äta ute på terrassen som är bygd över resterna av fästningen så är stilen loungeaktig, ljus och avkopplande och med en förförisk utsikt över hamnen.

Oavsett var du väljer att sitta blir du serverad en förstklassig gourmetmiddag baserad på lokalproducerade produkter som färsk fisk, hemmagjord pasta, nybakat bröd mm. Mario berättar att deras frukost får mycket beröm på grund av det stora urvalet av färsk frukt, lokala ostar, olika äggrätter och pannkakor. En bra frukost är något som åtminstone jag sätter stort pris på när jag är ute och reser och att sen få njuta den i dessa vackra omgivningar är som balsam för själen.

Njut på Castello SPA & wellness-center

En annan mycket värdesatt facilitet som Hotel Bastion erbjuder sina gäster är det sköna Castello SPA och wellness och även här är ”naturligtvis” designen fulländad. En ytterst intim, vacker och behaglig avdelning där väggarna pryds av vacker mosaik och de små ljusspottarna i taket får mig att tänka på en stjärnhimmel ur tusen och en natt samtidigt som behagliga dofter förtrollar mina näsborrar. Här kan du skämma bort både kropp och själ med massage, manikyr och pedikyr, ansiksbehandlingar och aromatiska behandlingar. Naturligtvis finns även tillgång till bastu och ett läckert SPA badkar. Observera att behandlingar kan beställas och betalas under uppehållet.

Charmen med små boutiquehotell är att de bara har några få rum. Detta innebär färre gäster, mera lugn och en behaglig atmosfär som de flesta bara drömmer om, men just här på Hotel Bastion blir drömmen till verklighet.

En lite lustig detalj är bilderna av alla kända personer som bott på hotellet genom årens lopp. I mina ögon är detta en av de bästa rekommendationer ett hotell kan få!

Bra att veta om Hotel Bastion

Att hitta parkering i Zadar är inte helt lätt men hotellet har sin egen parkering som du kan använda mot en avgift av ca EUR 10 per dag. Kom ihåg att reservera parkering i förväg. Lokal skatt betalas på plats. Barnsäng kan hyras mot en avgift och på förfrågan. Tillträde till Wellness är mot en kostnad.

Hela staden är omgiven av vatten så promenader längs den berömda strandpromenaden blir en naturlig del av vistelsen. Här upplever du inte bara en av världens vackraste solnedgångar utan även ”musik från havet”. Jag kan nästan garantera att du aldrig upplevt något liknande. Det är en så kallad ”havsorgel” som uppförts av konstnären och arkitekten Nikola Basic. Han har byggt rör (pipor) under kajen så när havets vågor träffar dessa rör (eller pipor) uppstår ett ljud som kan liknas vid ljudet från en Oboe eller trombon, vissa tycker att det låter som ljudet av valar. Otroligt fascinerande!

Därför ska du välja Hotel Bastion

  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • I stad eller by

Karta och avstånd

  • Närmaste stad, Zadar med Sv. Donat-katedralen – 0 km
  • Avstånd till havet – ca 180 m
  • Kroatiens näst största stad Split – ca 151 km
  • … med den gamla stadsdelen på UNESCOs bevarandelista
  • Diocletian’s Palace, det historiska centrat i Split – ca 150 km
  • … en livlig stadsdel med restauranger, caféer och affärer
  • Cathedral of St. Domnius, Katedralen i Split – ca 151 km
  • Trogir, en hamnstad med rikt kulturarv – ca 130 km
  • Piraternas stad, Omis – ca 176 km
  • Šibenik, en av centrala Dalmatiens finaste gamla städer – ca 89 km
  • Nationalparken Krka – ca 78 km
  • Plitvice-sjöarna och nationalparken – ca 119 km
  • Pag Island – ca 32 km
  • Kroatiens huvudstad Zagreb – ca 271 km
  • Dubrovnik, en av de mest besökta städerna i Dalmatien – ca 349 km
  • Splits flygplats – ca 130 km

Hotel Bastion har totalt 28 rum i olika kategorier fördelade på 5 våningar: Dubbelrum (en del med connecting door), sviter och lyxsviter. Rummen utstrålar smakfullhet och har samma härliga färgnyanser som hotellet i övrigt.

Rummen har vackra mörka parkettgolv med mjuka mattor, moderna handtillverkade möbler i renässansstil (lägg särskilt märke till de vackra sänggavlarna) samt härliga badrum med badkar eller dusch. Rummen är av varierande storlek vilket beror på att hotellet är byggt på resterna av den gamla fästningen men det är ju det som är charmigt.

Självklart är det gratis Internet på hela hotellet inklusive rummen och faciliteter som minibar, air-condition, saftybox och hårtork finns naturligtvis också.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Bastion. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Bedemi Zadarskih Pobuna 13
23000 Zadar

Koordinater

Latitude: 44.1179
Longitude: 15.2237

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer