Hotel Club Due Torri

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,8
Mycket bra
650 omdömen

Här bor du alltså med den mest förtrollande havsutsikt och har gångavstånd till den trevliga staden Maiori. En del av hotellets namn, "Due Torri" betyder översatt "de två tornen" och min egen tolkning är att namnet hänvisar dels till självaste hotellet men även dels till den borg som ligger på sluttningen ovanför hotellet, och som idag är inredd till restaurang och bar. Välkommen till Hotel Club Due Torri, en fin gammal bekant bland oss som har ett speciellt förhållande till Amalfikusten! Här är alla välkomna att njuta av en utsikt som i alla fall ligger högst upp min egen tio i topp lista.  

Faktiskt är det ett tag sedan jag sist besökte hotellet, och för den delen även Amalfikusten, som är inbyggt i de solida klipporna här i utkanten av staden Maiori. Jag landade i Neapel där hyrbilen stod klar för att ta mig med på upplevelser och äventyr. Även om jag reste i arbetets tjänst i stället för semester, så tog det inte lång tid innan mitt hjärta slog ett extra slag. Du undrar kanske varför? Jo, för här har du verkligen en utsikt som heter duga!

Klassiska mönster och panoramavy

När jag insupit all skönhet var det dags för mig att presentera mig i receptionen. Förutom en leende receptionist, fångades min blick av en trappa som var utsmyckad med regionen Kampaniens klassiska mönster. Trappan upptäckte jag sedan ledde upp till bl.a. terrassen med panoramautsikt – skönt nog finns det även hiss på hotellet, och även om det inte finns många våningsplan är det en fördel när du står på första våningen med ditt bagage. Mitt rum låg på 7:e våningen – ett av de översta våningsplanen, och det är bl.a här superior-rummen ligger. De är alla ljust inredda och har en inbjudande balkong eller terrass med havsutsikt.

Åttonde våningen är en klar favorit

Jag kunde snabbt konstatera att en semester här är som upplagd för skön avkoppling, så packa ner solglasögonen och en bra bok för här kan du koppla av samtidigt som du får lite färg i ansiktet. Det bästa stället, är den gemensamma takterrassen högst upp. Här har du ett fint soldäck och underbara vyer. När du känner för förfriskningar är det bara att beställa en svalkande drink i baren (här finns en lång lista med grappasorter). Du kan också slå dig ner till bords och njuta av en lunch eller middag under stjärnorna på den åttonde våningen med blick över Maiori som med sina upplysta hus ger en särskilt trevlig glöd när du låter dina ögon betrakta kusten. På menyn hittar du lokala rätter tillagade på traditionellt vis, och man använder sig här gärna av lokala råvaror. 

En förförande frukost på terrassen

Hotel Club Due Torri har officiellt 4 stjärnor. Det måste vara en för läget, en för utsikten, en för stämningen och en för frukosten – och apropå frukost så kan du glädja dig med att kunna starta dagen ute på terrassen där det är uppdukat med italiensk frukostbuffé. Det är en av de saker jag  minns bäst från mitt besök – att få njuta av en stark espresso och en croissant vid de små borden och med en ca 180 graders utsikt.

Maiori på Amalfikusten

Den lilla och trevliga orten med sina nästan 5.500 lokala invånare ligger ca. 5 minuters promenadavstånd längs en slingrande kustväg, från Hotel Club Due Torri. Vägen är inte särskilt anpassad till fotgängare, men du lär dig snabbt att gå på den ”riktiga sidan” av vägen och trots trafiken så kommer du snabbt från A till B. För hotellets många stamgäster är detta en naturlig sak och har alltid varit så.

Maiori ligger i bukten med en offentlig strand (småstensstrand), där du kan hyra en solstol och parasoll på dagsbasis. Speciellt populärt för dig som gärna vill ta dig ett dopp i havet. På andra sidan har du stadens centrum med torgplats och butiker – här har du allt ifrån vinförsäljare, minimarket till turistinformation.

Citronträden dyker upp lite här och där

Längs promenaden ligger hotell, barer och restauranger sida vid sida – speciellt färsk fisk och skaldjur finns i rikliga mängder på menyn. Men även buffelmozzarella och givetvis allt möjligt med citron (speciellt desserter och inte minst limoncello). Citronerna kan du inte undvika att lägga märke till då dessa är något av områdets stolthet och som har sin alldeles egen status här i Kampanien – det kan jämföras med att äkta champagne alltid smakar lite bättre när den åtnjuts i den region där den ursprungligen kommer ifrån.

Förutom Maiori finns en mängd orter längs kusten som är väl värda ett besök under din semester på Hotel Club Due Torri – läs nedan mer under rubriken ”avstånd och attraktioner”. Av samma orsak rekommenderar vi att du tar en hyrbil (det finns parkering på hotellet mot en avgift), för utöver att använda bilen som ett transportmedel från antingen Neapel eller Roms flygplats så är det en fördel för alla oss som vill uppleva Amalfikusten från början till slut.

Därför väljer du Hotel Club Due Torri

  • Det härliga läget med panoramautsikt över havet
  • Den härliga terrassen med de härliga vyerna
  • Möjligheten till dagens alla måltider med utsikt
  • Promenadavståndet till Maiori
  • De trivsamma rummen med möjlighet till utsikt

Bra att veta om Hotel Club Due Torri

Då Hotel Due Torri ligger vänt ut mot havet, och då det är ett populärt hotell hela säsongen, beställ din resa tidigt om du vill säkra dig en plats. Kustvägen som smyger sig förbi hotellet är den enda förbindelsen du har mellan orterna längs kusten från öst till väst eller syd till nord om du föredrar. Därför vill det vara omöjligt att undgå de förbipasserande bilisterna – men det goda är att då det är en slingrande bergsväg så är tempot anpassat därefter, även under dagen. Men som sagt kom ihåg att här finns många stamgäster som väljer att återkomma för du får mycket utsikt och stämning för semesterpengen.

Trots att de endast har ett fåtal (6) parkeringsplatser (mot avgift), anses det vara en lyx som inte är vanlig i dessa delar av landet, där klippor ger en naturlig begränsning till våra moderna önskemål. Vi rekommenderar att du lägger in ett önskemål gällande parkering redan vid bokningstillfället. Hotellet har fyra stjärnor men vi har ändå valt att ge den 3 plus då det saknas en del faciliteter även i de gemensamma utrymmena och då en del av de enklare rummen är enkla i sin utformning.

Receptionen är öppen mellan 9-12 och 14-18. För strandsservice (maj-sept) hör med receptionen så hjälper de dig tillrätta med priser o.s.v. Barnsäng kan hyras. Jacuzzin är öppen mellan 1/6-30/ beroende på väderleken.

 

Därför ska du välja Hotel Club Due Torri

  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmsta strand – 100 m
  • Närmsta stad, Positano – 22 km
  • I Sorrento lever man ett gott liv i vackra omgivningar – 19 km
  • Neapel är vacker, historisk och absolut värt ett besök – 65 km
  • Ruinerna i Pompeji – 31 km
  • Musikens stad, Ravello – 10 km
  • Staden Amalfi –  6 km
  • Färjan till Capri, från Amalfi – 6 km
  • Roms flygplats – 262 km

Hotellet har i allt 39 rum, de flesta med balkong, terrass eller trädgård. Rummen är i typisk ”Amalfistil” med dekorerade klinkergolv, ljusa färgtoner och en enkel inredning – några rum är större än andra. Familjerummen är oftast två separata rum och ett badrum. I de rum som kan ta mer än två personer kan extrasängarna vara i bäddsoffa. De flesta rummen har utsikt över havet och en del har balkong eller terrass. De rum som heter economy har enbart fönster om inget annat är nämnt.

Rummens faciliteter är; luftkonditionering (i perioden 1/6-30/9), telefon, fri Wi-Fi, minibar, kassafack och Sat-TV. Badrummen har med antingen duschhörna eller badkar samt hårtork. 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Club Due Torri. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Diego Taiani 3
84010 Maiori

Koordinater

Latitude: 40.6449
Longitude: 14.6472

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer