Towers Stabiae Sorrento Coast

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,9
Mycket bra
2308 omdömen

Bo med utsikt över Vesuvius

Towers Hotel Stabiae Sorrento är ett modernt hotell med pool och närhet till strand. Det ligger ute vid havet, och du har en fantastisk utsikt mot Napoli och vulkanen Vesuvius. Ett perfekt hotell för dig som vill kombinera kultur med sol och bad.

Här har vi alltså ett fint hotell med moderna inslag och bra komfort. Hotellets vackra poolområde ligger vänt ut mot havet och här finns solstolar och parasoll till ditt förfogande. Poolen täcks över vintertid och värms upp, vilket är väldigt praktiskt om du väljer att komma utanför högsäsongen. Förutom dopp i pool kan du även roa dig med dopp i hav. Till höger om det lilla torget vid ankomsthallen och receptionen ligger nämligen sandstranden där du kan bada i havet och njuta av livet under ett parasoll på en av alla solsängar, så som man gör i Italien (mot en kostnad). Framför hotellet finns dessutom en fin strandpromenad på ca. 500 meter där du kan njuta av havsbrisen. Som pricken över i:et har hotellet även en SPA avdelning. Denna hittar du på nedre plan och här kan du beställa flera typer av massage och skönhetsbehandlingar samt finna bada bastu och turkiskt bad.

Ett hotell med en alternativ historia

Hotellets en aningen speciella yttre, skylls på att byggnaden ursprungligen var en produktionsanläggning för cement och kalk. Det byggdes i början av 1900-talet, men fabriken lämnades åt sitt öde 1974. År 1999 köptes byggnaderna av hotellkedjan Crowne Plaza vilka sedan påbörjade med ett stort renoveringsarbete, och det moderna hotellet stod klart år 2004. Sedan dess har det bytt både ägare och namn, och heter idag alltså Towers Hotel Stabiae Sorrento, men det ändrar inte det faktum att detta är ett härligt hotell.

En bra utgångspunkt för utflykter i området

Sorrentohalvön har varit känd för sin skönhet i flera tusen år, och några av de första som slog sig ner i området var de romerska kejsarna. De byggde imponerande palats i anknytning till flera av de romerska städerna i området, t.ex. Pompeji och Herculanum, men också den mer okända staden Stabiae, som idag är känd som Castellammare di Stabiae. Det är precis här, i utkanten av Castellammare di Stabiae, som du hittar Towers Hotel Stabiae Sorrento, med de två karaktäristiska tornen. Hotellet ligger nere vid havet mellan städerna Castellammare di Stabiae och Vico Equense. Hotellet är en fantastisk utgångspunkt för utflykter i området, och samtidigt helt perfekt om du önskar att kombinera en badsemester med både kultur och natur. Både Pompeji och den romerska kejsarvillan Oplontis ligger under en halvtimmes bilfärd från hotellet, men även städerna Sorrento och Napoli går snabbt att nå, liksom vulkanen Vesuvius som du naturligtvis måste besöka. Amalfikusten kan nås på en tumme, och vill du besöka den vackra ön Capro, går det också att göra. Men vi vill också rekommendera dig att besöka de små landsorterna som ligger i bergen bakom hotellet. Det tar t.ex. endast 10 minuter att köra till den lilla landsorten Gragnano, som är världsberömd för sin pastaproduktion. Har du ingen bil, kan du ta det lokala tåget som kör mellan Sorrento och Napoli. De närmaste stationerna hittar du i Vico Equense och i Castellammare di Stabiae - båda ligger cirka 3 km från hotellet.

Offentlig transport

Sett från vägen gör hotellet inte mycket väsen av sig, men så snart du träder in på området ändras verkligheten markant. Dels bor du längs en av de vackraste kuststräckorna - med branta klippor - i Italien, dels bor du dessutom ute vid en härlig sandstrand. Du slipper dessutom den trafik som präglar kustvägen under sommaren, för hotellet ligger på "den riktiga" sidan av vägen. Om du reser med offentlig transport, eller om du bara vill låta bilen så, hjälper hotellet dig gärna med att boka organiserade utflykter till Pompeji, Herculaneum, Napoli, Amalfiksuten, Sorrento och till öarna Capri och Ischia. Med andra ord, bilen är inte nödvändig, men kan ändock vara bekväm att ha.

Nyttja hotellets alla faciliteter

Om vi återgår till det lilla torget dit du ankommer så finner du ingången till ankomsthallen och receptionen till vänster. På denna sida finner du också en bar med tillhörande terrass, konferensfaciliteter och några av de totalt 152 rummen. Till höger om torget finner du ingången till restaurangen och till de resterande rummen. Från restaurangen har du en utgång till en härlig terrass där måltiderna serveras så länge vädret och temperaturen tillåter det. I restaurangen serveras det utsökt mat där du hittar ett stort utbud av kött- och fiskrätter. Räknar du med att äta här under hela vistelsen så är det en god idé att boka boende med halvpension. Restaurangen är öppen året om, och som utgångspunkt både till lunch och middag, men under vintern är det stängt till lunch från måndag-fredag. Om du ändå ankommer i bil så finns det en stor övertäckt parkeringsplats där du kan parkera mot ett tillägg. Från parkeringen är avståndet till hotellet kort och det första du lägger märke till är den fina utsikten över Napolibukten och vulkanen Vesuvius.

Bekväma rum med parkettgolv

Hotellrummen är stilrent inredda i minimalistisk stil och alla har parkettgolv. De är alla utrustade med aircondition, satellit-TV, radio, telefon, kassaskåp, vattenkokare, wifi och minibar. Badrummen är ganska rymliga och innehåller alla toalett och dusch eller badkar (ofta båda) samt hårtork. Alla rum har antingen utsikt till hotellets torg eller hel/delvis utsikt till havet. Familjerummen består av två rum som är sammankopplade via så kallade connecting doors



Därför ska du välja Towers Stabiae Sorrento Coast

  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Pozzano: ca. 2.1 km
  • Utgrävningarna i Pompei: ca. 12 km
  • Sant' Agnello: ca. 13 km
  • Storstadsliv i fashionabla Sorrento: ca. 17 km
  • Färjan från Amalfi till ön Capri och den blå grottan: ca. 18 km
  • De arkeologiska utgrävningarna vid Herculaneum: ca. 27 km
  • Huvudstaden på Amalfikusten, Amalfi: ca. 35 km
  • Vulkanen Vesuvius: ca. 35 km
  • Äventyrliga Neapel: ca. 35 km
  • Napoli Flygplats: ca. 40 km (40m)
  • Rom Ciampino Flygplats: ca. 241 km (2h 30m)
  • Rom Fiumicino Flygplats: ca. 274 km (3h 0m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Towers Stabiae Sorrento Coast. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Barnpool el. del i pool
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Strada Statale 145
80053 Castellammare Di Stabia

Koordinater

Latitude: 40.6881
Longitude: 14.4507

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer