Hotel Lafodia

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,7
Mycket bra
646 omdömen

Hotel Lafodia ligger på den bilfria ön Lopud i Kroatien och kännetecknas av sitt eleganta läge i den omgivande naturen. Havet och grönskan som omger hotellet bidrar till en avkopplande atmosfär där du kan spendera en skön semester i värmen. Hotellet erbjuder flera faciliteter som gör ditt besök extra bekvämt, som ett spa där du kan koppla av med en massage eller annan behandling. Här finns också flera olika restauranger samt en privat strand varifrån du kan dyka ner i Medelhavet.

Lopud är en charmig ö som ligger i södra Kroatien, inte långt från Dubrovnik. Den är en del av ö-gruppen Elafiti och har länge varit en gömd pärla för resenärer som söker en avkopplande och idyllisk semesterort. Med sitt pittoreska landskap, historiska sevärdheter och kritvita stränder är Lopud en oas av frid och ro. Ön är känd för sina bilfria gator där du kan promenera i lugn och ro. På denna ö, ligger också Hotel Lafodia, ett trevligt hotell precis vid havet, som bjuder på flera olika faciliteter som gör ditt besök extra bekvämt. På den privata sandstranden kan du exempelvis slå dig ner i en solstol och koppla av vid Medelhavet.

Föredrar du att bada i en pool, kan du istället stanna vid hotellets infinitypool med panoramautsikt över hav och land. Vill du ta avkopplingen ett steg längre, är du välkommen att besöka Waterhill Lafodia Spa som ligger på sjunde våningen och erbjuder allt från bastu, turkiskt bad och bubbelpool till olika massagebehandlingar med lokalt odlade ingredienser, såsom citrus, honung och lavendel. 

På hotellet finns flera olika restauranger och barer att testa under ditt besök. På La Baja Bar & Restaurant kan du avnjuta läckra rätter från Medelhavet till både lunch och middag, med vacker utsikt över kusten. På Dalmàr kan du upptäcka smakerna i det internationella köket, med fokus på kött- och fiskrätter. I restaurangen Scarlet har du utsikt över havet medan du äter din frukostbuffé på terrassen eller inomhus. Vid poolen finns också en bar där du kan beställa goda drycker och snacks under dagen och kvällen.  

Observera att den lokala båten till ön endast går tre gånger om dagen under högsäsongen och slutar att gå ganska tidigt. Missar du denna båt måste du boka privat transfer som är ganska dyr. Resan till ön tar cirka en timme. 

Därför ska du välja Hotel Lafodia

  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Det finns wifi i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Hiss finns.

Vissa faciliteter och deltagande i aktiviteter kan vara mot en kostnad och bokas och betalas på plats.

Eventuell turistskatt betalas på plats. Poolen är säsongsöppen mellan maj och oktober.

Inträde på spa-avdelningen kan vara mot en avgift. Förhandsbokningar krävs för massage och spabehandlingar - bokningar kan göras genom att kontakta detta boende innan ankomsten med kontaktuppgifterna i bokningsbekräftelsen.

Observera att den lokala båten till ön endast går tre gånger om dagen under högsäsongen och slutar att gå ganska tidigt. Missar du denna båt måste du boka privat transfer-båt som är ganska dyr. Resan till ön tar cirka en timme. 

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Ön Sipan: ca. 7 km
  • Natursköna Dubrovnik: ca. 16 km
  • Strand och palmer vid Kupari: ca. 24 km
  • Kroatiens sydligaste kuststad, Cavtat, med sina grekiska anor: ca. 36 km
  • Dubrovnik Flygplats: ca. 36 km (2h 0m)

Hotel Lafodia erbjuder 182 rum, sviter och lägenheter i olika storlekar och kategorier. Alla rum är inredda i en klassisk stil med olika färger och material. Vissa rum har balkong eller terrass, vissa med utsikt över havet.

Rummen har faciliteter såsom tv, wifi, luftkonditionering (påslagen beroende på säsong), minibar och värdeskåp. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och toalett. Lägenheterna har också ett privat pentry där du kan laga enklare rätter under din vistelse.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Lafodia. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Barnpool el. del i pool
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Obala Iva Kuljevana 51
20222 Lopud Island

Koordinater

Latitude: 42.6858
Longitude: 17.9356

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer