Hotel The Pucic Palace

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,3
Fantastiskt
230 omdömen

The Pucic Palace är första anhalten på min fantastiska resa genom Kroatien och en bättre start på detta äventyr kan jag inte tänka mig. Som namnet antyder är hotellet ett gammalt adelsmanshus med anor ända från 1700-talet. The Pucic Palace ligger bara en halvtimmes bilresa från flygplatsen omgivet av havet och bakom den rejäla stadsmuren i gamla delen av Dubrovnik. En stadsdel som är bevarad sedan urminnes tider. Inga bilar är tillåtna innanför murarna så vi parkerar utanför där vi möts av hotellets vänlige portier som hälsar oss välkomna och hjälper oss med bagaget. Vi står med tindrande ögon och kan nästan inte vänta på att få följa efter honom över bron till den gamla vallgraven för att se vad som väntar oss bakom murarna.

Upplev historiens vingslag från första parkett

Det finns tre vägar in till den gamla stadsdelen och oavsett vilken du väljer så är första intrycket av livet bakom murarna helt betagande. Allt är elfenbensfärgat här inne: husen, monumenten och den blanka stenbeläggningen på gatorna – allt andas historia. Inte konstigt att ”Game of Thrones” filmades här för det känns nästan som att gå runt i en kuliss.

Luxuös men varm stämning

Väl på plats på The Pucic Palace möts vi av en hjärtligt leende personal i den eleganta men hemtrevliga receptionen. Många gånger när man kommer in i receptionen på ett 5-stjärnigt hotell kan atmosfären ibland kännas stel och högtravande men så är det verkligen inte här på The Pucic Palace. Här gör personalen allt för att du skall känna dig som hemma.

The Pucic Placa har varit klassat som 5-stjärnigt hotell sedan 2002 och är det enda 5-stjärniga hotellet innanför Dubrovniks gamla stadsmur. Vi får vår nyckel av en vänlig receptionist som visar oss vägen till vårt rum på andra våningen. Portieren har redan varit uppe med vårt bagage så vi väljer att gå upp för de genuina stentrapporna som påminner mycket om den blanka stenläggningen ute på gatorna. Alla de 17 rummen och 2 sviterna har fått namn efter kroatiska konstnärer vilket står fint beskrivet ovanför varje dörr.

Nästan 30 grader i november

The Pucic Palace har naturligvis en restaurang och en vinbar och vi hade turen att bli serverade ett urval av hotellets delikata desserter samma kväll som vi kom till hotellet. Tyvärr hinner vi inte smaka någon av restaurangens berömda medelhavsrätter – det har jag tillgodo till nästa besök för jag är helt säker på att jag kommer tillbaka.

Förutom desserterna smakar vi nästa morgon även på frukosten som serveras á la carte vid ditt bord. Vi passar även på att provsmaka The Pucic Palace ekologiska frukost vilken lyx. Du blir serverad varmt hembakat bröd och croissanter och du får frågan om vilken sorts kaffe du vill dricka om du vill ha omelett, äggröra, frukttallrik, yoghurt eller vad än annat du kan tänkas vilja ha. Allt smakar underbart gott och vilken service att kickstarta dagen med. Allt detta medan du ser på folklivet och kommersen på marknaden på det lilla torget utanför ditt fönster. Om du inte intar din frukost på terrassen och både kan se och känna doften från försäljningen av färsk frukt och grönsaker vid de närliggande bodarna.

The Pucic Palads för dig, mig och kändisarna

De två nätterna jag tillbringar på The Pucic Palace är alldeles för lite. Den underbara personalen, den härliga atmosfären och de fantastiska rummen…. Jag skattar mig lycklig för att jag haft lyckan att få bo just här – det kan inte ens Angelina och Brad Pitt skryta med. Den rara receptionisten avslöjar under ett av våra många samtal att paret planerade att bo på The Pucic Palace förra sommaren men de avbokade i sista sund när de insåg att det inte gick att köra bil ända fram till hotellet. Berömdheter som dessa två kan nämligen inte gå till fots från vallgraven fram till hotellet ens här i Dubrovnik utan att deras fans upptäcker dem.


Bra att veta om Hotel Pucic Palads

Som gäst på hotellet har du naturligtvis tillgång till en särskild del av Banje Beach som ligger 300 meter från hotellet och här har du tillgång till gratis solstolar och parasoller. Om du är morgonpigg kan du lyssna till den spröda klangen från kyrkklockorna som klämtar varje morgon kl. 06.00. Om du är som jag och tycker om att sova länge kanske du vaknar och tänker är det redan dags att gå upp? Men det var faktiskt bra att de ringde och väckte mig så jag kunde gå upp och njuta av den lokala handeln och kommersen som redan var i full gång på torget utanför mitt fönster. Vissa rum har takfönster.

Därför ska du välja Hotel The Pucic Palace

  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

•Närmaste stad Dubrovnik - 0 km
•... en av Dalmatiens mest besökta platser
•Dubrovniks historiska centrum – ca 100 m
•Ta linbanan och få en vacker vy över staden Dubrovnik – ca 450 m
•Dubrovniks katedral, en gåva från Englands Richard Lejonhjärta - ca 130 m
•Avstånd till havet – ca 190 m
•Korcula Island (färjeöverfart) – ca 158 km
•Mljet Island (färjeöverfart) – ca 90 km
•Kroatiens sydligaste kuststad Cavtat med sina grekiska anor – ca 19 km
•Ön Sipan (färjeöverfart) – ca 36 km
•Staden Ston med sin drygt 5 km långa försvarsmur – ca 65 km
•Lopud Island (färjeöverfart) – ca 29 km
•Kroatiens näst största stad Split – ca 240 km
•… med den gama stadsdelen på UNESCOs bevarandelista
•Kroatiens huvudstad Zagreb – ca 567 km
•Dubrovniks flygplats – ca 19 km

Rummen är som väntat rena drömmen med dämpade färger, antika möbler vars ekfötter står på handknutna mattor, stora vackra fönster draperade med långa gardiner och sist men inte minst stora härliga sängar. Badrummen är något alldeles extra med italiensk mosaik på väggarna, stort fristående badkar, separat dusch och små fina schampoflaskor med mera står uppradade på det gröna marmortvättstället.

Naturligvis finns här även sköna morgonrockar och morgontofflor i frotté att gå runt i när du vill känna dig lite lyxig. Det bästa med rummen är trots allt utsikten, för när du öppnar de majestätiska fönstren tittar du rakt ut över det stora torget Gundulic. Ett torg som varje morgon fylls av torghandlarnas bord med färsk frukt och grönsaker och som på kvällen lyses upp av romantiska restauranger och kaféer. Det är helt underbart att blicka ut över en så spännande och vacker plats fylld av liv och rörelse.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel The Pucic Palace. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Ulica Od Puca, 1
20000 Dubrovnik

Koordinater

Latitude: 42.6405
Longitude: 18.1097

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Dubrovnik

Visa fler