Resor till Beldibi

Besök semesterorten Beldibi i Medelhavsregionen Turkiet. Här kan du njuta av strandliv i en avkopplande atmosfär med kort avstånd till historiska och natursköna attraktioner. Boka en billig resa till Beldibi med Solfaktor!

Beldibi som resmål

Beldibi är ett resmål i Antalya-provinsen på den sydliga kusten av Turkiet i Medelhavsregionen och ligger cirka 27 km från Antalya och bara 18 km norr om den populära semesterorten Kemer och lockar besökare som vill njuta av sol och bad vid det azurblåa Medelhavet i lugna omgivningar.

Sevärdheter och aktiviteter i Beldibi

Strandlivet i Medelhavsregionen lockar många turister. Beldibi erbjuder en vacker, lång strand med mjuk sand och härligt badvatten som passar hela familjen på en sommarsemester. Stranden har moderna faciliteter som solstolar och parasoller med närhet till kaféer och strandbarer som erbjuder förfriskningar i värmen och bra möjligheter till vattensportaktiviteter som snorkling och jetski.

Många turister besöker Beldibi för de historiska sevärdheterna och naturupplevelserna och en av huvudattraktionerna är Beldibi-grottan som är en del av en arkeologisk utgrävning i Antalya-provinsen. Den imponerande kalkstensgrottan har fantastiska stalaktiter och stalagmiter samt förhistoriska målningar på väggarna. Följ med på guidade turer där du kan utforska underjordiska kammare och lära dig mer om grottans geologiska historia. En annan populär attraktion nära Beldibi är Olympos linbana som tar dig upp till toppen av berget där du kan njuta av panoramautsikten över Medelhavet och det omgivande området.

Om du är ute efter en aktiv semester är Beldibi en perfekt utgångspunkt där områdena runt staden erbjuder otaliga möjligheter till vandring och naturupplevelser med frodiga berg och dalar, dolda vattenfall och strömmar. Beldibi ligger också nära historiska platser och antika ruiner som Phaselis och Olympos som ger dig en inblick i den rika kulturen och historien i Turkiet

När är det bäst att resa till Beldibi?

Under sommaren är det högsäsong i Turkiet och är då de flesta turister besöker Medelhavsregionen och Beldibi. Den här perioden bjuder på soliga och varma dagar med temperaturer som ofta når över 30 grader och stränderna vid Medelhavet är välbesökta. Vår och höst är bra tidpunkter att besöka Turkiet om man vill undvika den mest intensiva sommarvärmen och de största folkmassorna med ett frodigt landskap och med behagliga temperatur som gör det perfekt för sightseeing och utomhusaktiviteter.

Lågsäsongen i Turkiet och särskilt i Medelhavsregionen är på vintern med svalare temperaturer och med större risk för nederbörd.

Matupplevelser och uteliv i Beldibi

Maten i Turkiet är känd för att vara smakrik och varierad och på semestern i Beldibi kan du prova en rad turkiska delikatesser som kebab, meze (smårätter), børek (fyllda bakverk), dolma (fyllda grönsaker) och pide (turkisk pizza). Tack vare sitt läge vid Medelhavet finns det också ett stort utbud av färska skaldjur och många restauranger erbjuder lokalt fångad fisk och skaldjur som tillagas samma dag. I Beldibi hittar du både matställen som serverar klassiska turkiska rätter och restauranger med internationell touch. Det bästa sättet att uppleva den lokala matkulturen är att besöka basarerna och marknaderna där du kan prova specialiteter till överkomliga priser.

Utelivet i Beldibi har en avslappnad atmosfär där du kan tillbringa kvällarna på mysiga kaféer och barer med utsikt över Medelhavet medan du njuter av en drink eller klassiskt turkiskt kaffe eller te.

Flyg och hotell i Beldibi

Från Sverige är det lätt att ta sig till Beldibi i Turkiet. Det går direktflyg från Stockholm Arlanda till närmaste flygplats, Antalya International flygplats (AYT) och flygresan tar cirka 3 timmar och 5o minuter. Antalya flygplats ligger knappt 40 km från Beldibi och det enklaste alternativet är att ta en taxi som finns utanför terminalbyggnaden. Du kan också ta en buss till Antalyas centrum och sedan byta buss till Beldibi eller en "dolmus"- en delad minibuss som stannar på flera ställen längs vägen som är ett mer prisvärt alternativ men tar längre tid. Om du vill ha mer flexibilitet att utforska Medelhavsregionen på egen hand på din semester i Beldibi är det en bra idé att hyra bil. 

I Beldibi finns ett bra urval av hotell och semesterlägenheter som passar alla smaker. Här hittar du allt från all inclusive-hotell vid stranden, små boutiquehotell och stora semesterbostäder att hyra. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Beldibi och Turkiet

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Beldibi

Populära hotell i Beldibi

Turkiet, Medelhavsregionen, Beldibi
8,6
Mycket bra
937 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Medelhavsregionen, Beldibi
8,5
Mycket bra
535 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Medelhavsregionen, Beldibi
9,2
Fantastiskt
6442 omdömen
  • Närmaste flygplats: 44 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)