Villa Mare Monte Aparthotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
286 omdömen

Bara 10 minuters bilfärd upp längs bergsluttningen från semesterorten Malia hittar du Villa Mare Monte. Namnet avslöjar lite av det du har att se fram emot – hemtrevlighet omgiven av dramatiska bergssidor färgade i vackert gröna nyanser av pinje- och olivträden och en vidunderlig utsikt över bukten och havet.   

Värdarna Koula och George är hjärtanen bakom Villa Mare Monte väl understödda av deras alltid leende och mycket servicevilliga personal. Hög servicenivå och uppriktig gästfrihet bär alltid frukt och Villa Mare Monte Aparthotel är stolta över att få hälsa sina stamgäster ”välkomna hem” varje sommar. 

Det är första gången jag besöker Villa Mare Monte och jag hälsas hjärtligt välkommen av Koula. Vi ska naturligtvis gå runt och se varje del och detalj av Villa Mare Monte om ett ögonblick men Koula insisterar på att vi först ska sätta oss vid poolbaren för att lära känna varandra samtidigt som vi får något kallt att dricka. Hon föreslår en traditionell grekisk frappé (kallt kaffe med is) som hör till mina absoluta favoriter. Det börjar bra det hä: )

Grekiska traditioner lokalt liv rakt utanför dörren

Eftersom jag är nyfiken av naturen passar jag på att gå en sväng runt poolen medan Koula och hennes personal förbereder drycken. Här är bara så vackert! De råa bergssidorna reser sig närmast lodrätt bakom poolområdet enbart avgränsade av stigen på andra sidan staketet och ett par falkar kretsar runt högt där uppe i himmeln och håller utkik.

Medan jag står och njuter av utsikten över Maliabukten och det djupblå Egeiska havet hör jag klappret av små hovar… Ute på vägen kommer en äldre grekisk man ridande på sin lilla åsna på väg ner mot Malias gamla stadsdel för att göra sina inköp. Detta är enligt min mening lokal känsla när den är som allra bäst! Nu är Koula klar med kaffet så åter till verkligheten och arbetet.

Hög servicenivå med möjlighet att få vara sig själv

Det råder ingen tvekan om att detta är en kvinna med personlighet, karaktär och för övrigt ett helt fantastiskt leende. Koula har (som hon själv säger) alltid varit här på Villa Mare Monte. Hon känner alla sina gäster och går mycket upp i att varje gäst har sina egna speciella behov och önskemål och ser därför till att personalen lär sig förstå skillnaden mellan ”för lite och för mycket”. Det är ju faktiskt bara en fråga om att läsa av gästernas behov och även om här finns gäster från många olika länder med många olika språk så utgör det inget hinder för Koula. ”Det är oväsentligt vilket språk du talar här hos oss, det handlar om vad du säger” – och med denna lilla underfundiga kommentar dricker vi upp det sista av vårt kaffe och startar vår rundvisning.

En frodig trädgård med pool (och minigolf)

På Villa Mare Monte bor du i vackra omgivningar. Här finns en vacker trädgård med höga träd, färgglada blommor och en välansad gräsmatta. På flera ställen i den gröna trädgården står det solstolar parvis om du får lust att ligga i trädens skugga och ha lite tid för dig själv. Vid poolområdet trona höga, majestätiska tallar som närmast ser ut som de står och vakar över gästerna som ligger och njuter av livet i solstolarna under parasollerna.  

Den charmiga och rustika poolbaren är murad av en lokal stenart för att skapa känslan av att vara en del av landskapet och muren längs baren och de små stenpelarna passar väl samman med de råvita väggarna och de röda takpannorna på byggnaderna som hyser lägenheterna. I poolbaren kan du under hela dagen få något att dricka, snacks och lättare måltider till ett ganska rimligt pris. Det är gratis WiFi i alla gemensamma områden om du skulle få behov av att komma i kontakt med omvärlden. 

Precis bakom poolbaren ligger minigolfbanan som är gratis att använda och där kan säkert du och din familj få många roliga timmar att gå. Ett biljardbord vid baren ger ytterligare möjlighet till tävling på skoj eller allvar för både barn och vuxna.

Laga mat i din egen lägenhet eller…

I lägenheterna som samtliga har egen kitchenette (mindre kök) kan du skapa dina egna måltider men får du lust att ta en paus från matlagandet på din semester kan du boka din vistelse här med frukost eller halvpension inkluderad. Det går även att beställa på plats. Här finns också rum och juniorsuiter utan kokvrå.

Frukostbuffén bjuder på lite av varje och får mycket beröm av gästerna som jag träffar under mitt besök. Kvällsmaten kan du antingen avnjuta á la carte eller som en fast meny om du har beställt halvpension.

Veckans BBQ och kanske speciellt den grekiska ”meze kvällen” (med massor av små grekiska rätter) är mycket populära och dessa kvällar är det särskilt hög stämning på Villa Mare Monte. Kvällarna avslutas ofta vid poolbaren som på kvällen förvandlas till loungebar där du kan avnjuta din middag spetsad med en härlig atmosfär och med stilla musik i bakgrunden.

Ut på äventyr – eller en sväng till stranden? 

Området här vid Villa Mare Monte passar perfekt för dig som tycker om att snöra på dig vandrarkängorna och ge dig ut på äventyr. Och Koula står alltid redo med tips och goda råd vare sig du har lust att vandra i bergen, gå en sväng genom de små genuina byarna eller om du föredrar att hyra en bil och ge dig ut för att se mer av vad området runt Villa Mare Monte har att erbjuda. Koula berättar för mig om sin favoritby som heter Mochos och jag lovade henne att ge tipset vidare till dig! Mochos är en av fyra traditionella byar i kommunen Malia och byns historia går ända tillbaka till bysantinsk tid. 

Utsikten längs vägen mot Mochos är storslagen oavsett om du går eller kör bil de 12 kilometrarna och landskapet skiftar mellan utsikt över havet eller mot bergen. Vid första anblicken ser det ut som om Mochos ligger gömd inne i berget men vägen fortsätter genom byn till det lilla torget där du kan stanna för en förfriskning eller en lokal måltid oberörd av världens gång. Här kan du gå en promenad genom smala gator och gränder med små hus vars väggar och murar är täckta av bougainvillea. Här ligger även flera små kyrkor från den bysantinska perioden. 

Även om Villa Mare Monte bara ligger ca 20 minuters promenad från det livliga Malia så känns det (lyckligtvis) som att befinna sig i en helt annan värld än den nere på strandvägen i Malia som är välkänd för sitt nattliv. Fördelen är att du lätt kan ta dig ner till både strand och stad och njuta av alla bekvämligheter som finns på alla semesterorter som restauranger, butiker, affärer och stränder med solstolar och vattensportsaktiviteter. När du bor på Villa Mare Monte får du med andra ord det bästa av två världar.

Därför ska du välja Villa Mare Monte

  • Grekisk gästfrihet när den är som allra bäst
  • Ett riktigt hideaway som står på vår ”favoritlista"
  • Fint poolområde och en härlig trädgård
  • Laga mat i din egen lägenhet eller ät i restaurangen när du vill
  • Lätt att ta sig till inköpsställen, strand och stad
  • Trevlig personal och personlig service
  • Gratis parkering (och det finns alltid plats)

Bra att veta om Villa Mare Monte 

Det finns ett fåtal lägenheter som är anpassade för rullstol och för personer med begränsad rörlighet men var uppmärksam på att det är nivåskillnader inom anläggningen när du ska till poolområdet eller restaurangen. Dessa lägenheter är alltid på förfrågan så kontakta oss i god tid om en sådan lägenhet är aktuell för dig. 

Ca 14 kilometer från Villa Mare Monte ligger Crete Golf Club, Hersonissos. Om du får lust att spela golf så kan receptionen hjälpa dig med ytterligare information och bokning. 

Därför ska du välja Villa Mare Monte Aparthotel

  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

  • Närmsta stad, Malias gamla stadsdel – ca. 1 km
  • Affär – ca. 600 m
  • Lokal busshållplats – ca. 1,5 km
  • Närmsta strand, Malia – ca. 2 km
  • Mochos by på landet – ca. 12 km
  • Närmsta större stad, Hersonissos – ca. 14 km
  • Heraklions stad och flygplats – ca. 35 km
  • Knossospalatset – ca. 37 km
  • Rethymnons historiska stadskyrka – ca. 81 km
  • Chanias gamla stadsdel – ca. 175 km
  • Chanias flygplats – ca. 179 km
  • Samariaklyftan – ca. 210 km

De 22 rymliga rummen, studio- och lägenheterna på Villa Mare Monte ligger fördelade i tre tvåvåningsbyggnader. Stilen är minimalistisk och enkel med trämöbler i ljusa färger och små prydnadssaker i klara kontrastfärger. Koula håller ett vaket öga på städningen och det har du glädje av som gäst – klinkergolvet nästan blänker.  

Lägenheternas storlek och inredning kan variera lite. Gemensamt för alla är att de har dubbelsäng eller två separata sängar, badrum med dusch eller badkar, luftkonditionering (mot avgift) samt egen terrass eller balkong med stolar och ett litet bord och med utsikt antingen över Maliabukten och havet eller mot poolområdet i den grönskande trädgården.

Det lilla köket i lägenheterna har det mest nödvändiga som brukligt är på lägenhetshotellen i Grekland. Det innebär att det finns ett par kokplattor, vattenkokare, kylskåp och ett mindre urval av tallrikar, glas och bestick men naturligtvis alltid så många att det motsvarar antalet personer som bor i lägenheten. 

Faciliteter i lägenheterna:

  • Luftkonditionering (mot avgift)
  • Kokvrå (lägenheterna)
  • - med allt det basala av porslin, glas och bestick
  • Hårfön
  • Satellit-TV
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Villa Mare Monte Aparthotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • 2 eller flera sovrum
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Kondilaki Str. 2
700 07 Malia

Koordinater

Latitude: 35.2823
Longitude: 25.4518

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer