Penelope Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,9
Mycket bra
210 omdömen

Familjen Vlachopoulos hälsar dig välkommen till Penelope. Här får du en känsla av det riktiga Grekland där tiden tycks stå stilla och dagarna består av avkoppling med en bra bok i en solstol i trädgården. Penelope Hotel har en härlig liten trädgård med apelsin-, citron- och olivträd och stämningen på detta familjedrivna hotell (som närmast påminner om ett bed & breakfast) är mycket lugn och välkomnande och så ligger det bara några få minuters promenad från stranden.    

Det lilla fiskeläget är starkt lokalt förankrat och här kan du gå en tur längs vattnet utan nämnvärd trafik på vägen som går parallellt med havet. Stanna till vid någon av de små tavernorna och njut av havets läckerheter som levereras direkt till dörren av de små fiskebåtarna.

Kostas och hans familj hälsar dig välkommen

Värden Kostas och hans familj är en starkt bidragande orsak till att så många stamgäster återvänder till Penelope Hotel år efter år. Här står den personliga relationen till gästerna i centrum med välavvägd respekt för den personliga integriteten och Kostas gör allt i sin makt för dig och din familj. 

Om du får lust att ge dig ut på upptäcktsfärd så står Kostas redo att komma med goda råd och tips på olika upplevelser som väntar på dig bara några få kilometer från Boukari. Ryktet säger även att Kostas har en särskild talang när det gäller att blanda goda drinkar av alla de slag i hotellets bar gärna åtföljda av en och annan rövarhistoria berättad med glimten i ögat ?. 

Utan mat och dryck står hjälten sig slätt

"Taverna Boukari Beach – Mamma cook fresh fish" står det på en stor skylt vid infarten till Penelope Hotel och det låter ju lovande eller hur? 

Men låt oss börja med frukosten. Du har frukost inkluderad under din vistelse på Penelope och den består av en klassisk buffé med ett ganska stort urval av cornflakes, kokta ägg, rostat bröd, nybakat bröd, olika pålägg, ost, tomater, grekisk yoghurt, honung, juice och kaffe/te, det mesta verkar finnas. Som ett extra plus kan du avnjuta dagens första måltid ute på terrassen med en härlig utsikt över trädgården - mycket trevligt! 

I Penelopes bar kan du beställa snacks och förfriskningar under hela dagen och särskilt på kvällen är baren en populär samlingsplats för hotellets gäster. 

Knappa 600 meter från Penelope Hotel ligger familjens taverna som heter ”Boukari Beach” och där står Kostas bror, pappa och mamma klara med lokala upplevelser, härlig stämning och fantastisk utsikt över havet. Mama Vlachopoulos lagar själv maten som får många lovord av Penelopes gäster så den kan du verkligen se fram emot. Prova gärna min personliga favorit kalamari med grekisk sallad och tzatziki… Mmmm! Det vattnas i munnen bara jag tänker på det ?. 

Det går även att beställa halvpension på Penelope och då serveras kvällsmaten på familjens taverna – mer lokalt än så kan det nästan inte bli. Du kommer inte behöva gå hungrig i säng utan närmast rulla hem till hotellet efter middagen så den lilla promenaden längs stranden från tavernan till Penelope är perfekt för matsmältningen.

Boukari – lugnare än så blir det inte

Boukari är en idyllisk fiskeby ca 1 timmes bilfärd från Korfu stad. Den lilla långgrunda småstensstranden med sitt kristallklara vatten som växlar i gröna och blåa nyanser ligger avskild från vägen av tallar och olivträd. Här kan du lägga dig med din strandmatta och badhandduk och bara njuta av omgivningen för här är det glest mellan solstolarna och organiserade strandcaféer – det finns några få men inga som stör den lokala charmen och lugnet med stort L. 

Den lokala trafiken på den lilla vägen längs stranden är ytterst begränsad och du blir närmast förvånad när du ser en bil passera med varor till någon av de små tavernorna som erbjuder svalkande drycker när du behöver en paus i solandet. Stranden här lockar särskilt familjer och par som vill ha en avkopplande semester i lugn och ro – även lokalbefolkningen tycker om att hämta andan i detta lilla hörn av ön. 

Närmsta stora semesterort är Messonghi där du hittar det mesta du kan tänkas behöva och området mellan Boukari och Messonghi lämpar sig väl för vandringsturer.

Byn Petriti är definitivt också värd ett besök med sina måleriska små hamnar där färgglada båtar ligger förtöjda. Gå upp tidigt en morgon och åk till Petriti och njut av att strosa runt i hamnområdet under de tidiga morgontimmarna när aktiviteten är som livligast bland de lokala fiskarna. Trots turismen på Korfu är det många vackra små byar som har lyckats bevara sin ursprungliga charm och unika karaktär. När du kommer hem till hotellet efter en upplevelserik dag är det lätt att parkera bilen på Penelope Hotells parkeringsplats.

Därför ska du välja Penelope Hotel

  • Penelope är den perfekta kombinationen för dig som gärna bor lokalt och i moderna rum
  • Välj mellan dubbelrum eller studiolägenhet med eller utan havsutsikt
  • I den lilla supermarketen kan du göra inköp till dina privata stunder på balkongen 
  • Perfekt för dig som vill ha lugn och ro samt stranden inom gångavstånd 
  • Familjens lokala taverna med lokala specialiteter är en absolut höjdpunkt
  • Du kan parkera din hyrbil gratis på parkeringsplatsen framför hotellet

Bra att veta om Penelope Hotel

I trädgården finns solstolar och små bord där du kan njuta en stund och lätt gå fram och tillbaka till ditt rum. Om du känner för ett dopp i havet så ligger den lilla stranden bara ett par minuter bort. Om swimmingpool är viktigt för dig på din semester så bör du välja något annat av våra hotell på Korfu. 

Närmsta större stad är Korfu stad men det ligger många mindre semesterorter och små fiskebyar fyllda med lokala upplevelser längs hela östkusten. Korfu har välsignats med ett skönt närmast subtropiskt klimat vilket innebär långa varma sommarmånader och så faller regnet först när alla besökarna har åkt hem. Det är svårt att spå om framtiden och särskilt när det gäller väder men generellt är vädret på Korfu mycket fint under perioden från april till oktober.

På grund av den frodiga växtligheten kan det vara en bra ide att ha myggolja till hands på kvällen. Det finns att köpa i den lokala ”supermarket” om du inte har tagit med hemifrån.

Även om Penelope Hotel officiellt har två stjärnor så lutar vi på Hideaways faktiskt åt att ge det tre stjärnor eftersom kvaliteten är högre än du räknar med när du checkar in på ett tvåstjärnigt hotell. Anledningen till att hotellet bara har två officiella stjärnor beror på att det inte finns så många faciliteter som swimmingpool till exempel. Men kan du klara dig utan pool så får du i gengäld en semester med 5-stjärniga lokala upplevelser: )

Därför ska du välja Penelope Hotel

  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage

Karta och avstånd

  • Korfu stad – ca 30 km
  • Flygplats – ca 28 km
  • Boukari (litet fiskeläge) – ca 100 m
  • Boukaristranden (småstensstrand) – ca 100 m
  • Petriti (liten fiskestad) – ca 3 km
  • Messonghi (större fiskestad) – ca 7 km
  • Lokal busshållplats – ca 1 km
  • Supermarket – ca 20 m
  • Canal d’Amour (natursevärdhet) – ca 61 km
  • Paleokastritsa (kloster och strand) – ca 45 km
  • Golden View Café (utsiktsplats) – ca 25 km

De 10 dubbelrummen och 6 studiolägenheterna ligger fördelade på två våningar. Rummen på bottenvåningen har utsikt mot den lilla trädgården eller den öppna bakgården medan rummen på andra våningen har havsutsikt. Inredningen är ljus och modern och alla rum har antingen dubbelsäng eller två separata sängar, badrum med dusch eller badkar samt balkong eller terrass med stolar och ett litet bord.

De nyligen monterade termorutorna stänger ute både ljud och värme och samtliga är försedda med myggnät. Det är en mycket hög finish på städningen av såväl rum som hotellet i övrigt.

Faciliteter på rummen:

  • Luftkonditionering 
  • Safetybox 
  • Kylskåp
  • Vattenkokare
  • Satellit-TV
  • Hårfön
  • Myggnät
  • WiFi

Studiolägenheterna har dessutom kitchenette (litet kök) med porslin och övrig servis

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Penelope Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Main Street
49080 Boukari

Koordinater

Latitude: 39.4590
Longitude: 19.9800

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer