Utopia Blu Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,2
Fantastiskt
773 omdömen

Hur låter det att kunna starta dagen med att gå ut på din privata terrass och dyka rakt ner i poolen? Det har du nämligen möjlighet för, om du bor på Utopia Blu Hotel i Tigaki på Kos. Hotellets pool slingrar sig fram mellan byggnaderna  vilket gör att du kan njuta av den från morgon till kväll utan att ens behöva lämna ditt rum. Här bor du i eleganta och moderna miljöer på promenadavstånd från stranden och Tigakis hela utbud restauranger, tavernor och barer. 

Tigaki är känd för att ha en av de vackraste stränderna på Kos och det är en plats som uppskattas både av öns lokala invånare och resenärer från hela världen. På Utopia Blu Hotel har du enkelt tillgång till de mjuka sanddynorna - promenaden till Tigakis strand tar nämligen inte mer än 10-15 minuter och det är lätt att hitta för det är raksträcka hela vägen. Väl framme kan du se fram emot att spendera långa, lata dagar under den grekiska solen med vidsträckt utsikt till det glittrande havet. Här finns gott om plats för både avkoppling och lek, så hela familjen kan redan nu se fram emot en skön semester tillsammans. 

Du kan naturligtvis också välja att stanna på Utopia Blu Hotel och njuta av dagen på din privata terrass eller balkong. Här är omgivningarna lyxiga och eleganta och man har lagt ner mycket tid på detaljerna. Starta morgonen med en god frukostbuffé innan du bestämmer dig för hur resten av dagen ska se ut. Vill du inte ligga och lata dig hela dagen, kan du besöka hotellets gym och barnen kan leka i barnklubben eller på lekplatsen. Ett stenkast från hotellet ligger dessutom närmsta busshållplats varifrån du kan ta dig in till Kos stad som är full av nöjen och trevliga uteserveringar där du kan njuta av något gott att äta. Mat serveras också på hotellet, både till lunch och middag. Här fokuserar man på lokala rätter som serveras som buffé eller italienska rätter som serveras i à la carte-restaurangen. Under dagen har du också möjlighet att beställa något läskande att dricka i poolbaren och du som vill ge kropp och själ lite extra avkoppling kan besöka spa:et där du hittar jacuzzi, bastu och ångbad.

Därför ska du välja Utopia Blu Hotel

  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Vi rekommenderar att du har en bil för att ta dig till och från hotellet, samt för att kunna åka iväg på utflykter på ön. Privat parkering finns på området (eventuellt mot en kostnad). Du kan välja att boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet via oss på Escapeaway. Wi-Fi är gratis och finns tillgängligt i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Tillgång till SPA:et kostar extra och betalas på plats. Hiss finns. Frukostbuffé är tillgänglig alla dagar 07:00–10:00 (med reservation för ändringar). Observera att à la carte-restaurangen har en åldersgräns på +16 år. Bokning krävs på alla restauranger. Eventuell turistskatt betalas på plats.

OBS! All Inclusive-konceptet bestäms lokalt på hotellet och kan ändras under pågående säsong. Det aktuella programmet får du vid ankomst till hotellet. All Inclusive innefattar alltid frukost, lunch och middag (oftast i hotellets bufférestaurang), snacks som exv glass och ett urval av lokala drycker, oftast mellan bestämda tider.

Om du har valt en vistelse med All Inclusive (oavsett om det är light, plus, eller annat) så ingår ibland inte alla barer och/eller restauranger på hotellet i All Inclusive-konceptet, på dessa betalar du då extra för mat och dryck.

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Närmaste stad (Kos): ca. 10 km
  • Avstånd till centrum: ca. 10 km
  • Kos Flygplats: ca. 22 km (30m)

Utopia Blu Hotel erbjuder 230 rum och sviter i olika storlekar och kategorier. Rummen är inredda i en lyxig och elegant stil med ljus, naturliga färger och väl utvalda material och möbler. Rummen har balkong eller terrass, och vissa har direkt utgång till poolen. Alla rum har moderna faciliteter såsom TV, gratis Wi-Fi, luftkonditionering, kassaskåp och kaffemaskin. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, badtofflor, hårfön och gratis toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Utopia Blu Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Barnpool el. del i pool
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Möjlighet till All Inclusive
  • Vattenrutschbana
  • Möjlighet till privat pool
  • Nära vattnet (max 4 km)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

853 00 Tigaki
853 00 Tigaki

Koordinater

Latitude: 36.8809
Longitude: 27.1882

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer