Resor till Pefkos

Pefkos fullkomligt svämmar över av grekisk charm och trevlig familjestämning. Med sitt idylliska läge på Rhodos östkust, gott om familjedrivna tavernor, massor av lägenhetskomplex, trevliga hotell samt populära utflyktsmål är Pefkos inget mindre än en perfekt semesterdestination.

Pefkos som ofta även kallas Pefki har fått sitt namn från tallarna som växer runt staden. Under många år var det bara lokalbefolkningen, framför allt från närliggande Lindos som kom hit för att njuta av stränderna och stämningen i den lilla byn. Ända fram tills på 1970-talet fanns här därför bara några få semesterhus. Sedan den tiden har det hänt mycket men den ursprungliga tillbakalutade bykänslan är intakt.

Huvudattraktionen som är de läckra stränderna är dessutom fortfarande härligt ofördärvade. De är dessutom långgrunda och barnvänliga. Om du inte bara vill slappa på en liggstol hela dagen så kan du till exempel hyra en vattencykel. Du kan även bege dig ut på vandringsturer i området runt staden för att besöka någon annan underbar bukt där du kan bada i det kristallklara vattnet.

Stranden närmast Pefkos centrum, som kallas Lee Beach, är den mest populära och hektiska under högsäsongen. Här är vattnet långgrunt vilket gör stranden till en favorit bland familjer. Populariteten beror även på att du här har nära till caféer och barer när du känner för en förfriskning eller lunch. Omkring 500 meter längre bort ligger Plakia Beach, som visserligen har färre faciliteter men som är betydligt fridfullare.

Vilka tycker om Pefkos?

Även om det i Pefkos efterhand dykt upp många tavernor, restauranger samt musik- och cocktailbarer så är det inte många som reser till Pefkos för att festa dygnet runt. I jämförelse med Lindos, som bara ligger 6 kilometer längre österut, är nattlivet mer dämpat här. Pefkos lämpar sig därför bättre för dig som vill tillbringa kvällarna med att ha det trevligt med vänner och familj på en taverna med god mat.

Här finns tillräckligt med mini-markets för att täcka de flesta behov som kan uppstå under din semester. De flesta övriga butikerna säljer mest souvenirer, strandleksaker och liknande som huvudsakligen vänder sig till turisterna.

Utflyktsmål i närheten

I Pefkos befinner du dig bara "ett stenkast" från populära utflyktsmål. Du kan till exempel lätt ta en tur till Lindos för att besöka det spännande arkeologiska området Akropolis eller för att bara flanera runt en tur i stadens intressanta centrum. Lindos som kallas för "Den vita staden" på grund av alla de vitkalkade husen har många charmiga och smala gator och gränder som döljer många butiker och restauranger.

Vill du utforska mer av Rhodos så kan du med fördel boka en hyrbil när du reser till Pefkos. Även om du bara hyr bil ett par dagar så hinner du se mycket av ön. Rhodos stad är till exempel väl värt en utflykt.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Pefkos

Populära hotell i Pefkos

Grekland, Rhodos, Pefkos
7,0
Bra
292 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Pefkos
8,3
Mycket bra
461 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Pefkos
9,2
Fantastiskt
166 omdömen
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi