Palazzo Consiglia

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
377 omdömen

Det som direkt slår mig när jag träder in på Palazzo Consiglia, är hur man här har lyckats kombinera de historiska ramarna med samtida design och komfort. Utan att tumma på det ena eller det andra. De 400 år gamla kalkstenarna som byggnaden är konstruerad av, smälter fint samman med de lugnande, varma färgerna man valt att inreda hotellet med - berige, brunt och grönt dominerar och den gamla stentrappan mjukas upp med en röd matta. Det känns lyxigt, men inte så att det blir för mycket.

På innergården skapar det rektangulära taket värme på vintern och svalka på sommaren och mitt på gården stoltserar den lilla vattenbassängen med heligt vatten som en gång tillhörde kapellet som låg här. Det är historiskt och modernt i perfekt symbios.

Ett litet hotell med fantastiska faciliteter

För att vara ett hotell med endast 13 rum, har Palazzo Consiglia ett anmärkningsvärt antal faciliteter - och den som imponerar mest på mig, är takterrassen! Här breder en precis lagom stor pool ut sig, och runt den står några liggstolar uppradade. Mina fantasier vandrar snabbt iväg, och jag önskar jag fick slå mig ner här, och njuta av en lugn stund med utsikt över grannkapellets kupol och de omkringliggande taken - ja, jag kan till och med snegla mot Grand Harbour mellan taken. Och som om detta inte skulle vara nog kan du ta hissen direkt från taket ner till källaren där de gamla valven gjorts om till ett varmt SPA fullt med atmosfär. Här kan du boka in dig på en föryngrande behandling, bada bastu eller njuta av en skön massage. 

Upptäck Valletta från ett perfekt utgångsläge

Palazzo Consiglia ligger på en typisk sidogata i Valletta, bara några få steg bakom Grand Harbour. Du bor mitt emellan flera av stadens sevärdheter. Åt ena håller ligger det stora fortet, Fort St. Elmo (och det mycket intressanta National War Museum), medan Barracca Gardens ligger åt andra hållet. Hotellet ligger endast en fem minuters-promenad från Valletta centrum, och du har därför massor av restauranger, caféer och barer att välja emellan om du känner för att ta en sväng på stan en kväll. Dessutom är det inte långt till närmsta busshållsplats om du vill utforska området ytterligare, och kanske ta dig till någon avlägsen strand. Ett perfekt läge med andra ord, för din semester på Malta.

Därför ska du välja Palazzo Consiglia

  • Du vill gärna bo centralt i Valletta, med närhet till stadens utbud
  • Du vill bo på ett mindre boutiquehotell
    ...som ligger i en historisk byggnad men bjuder på moderna faciliteter
  • På taket kan du lägga dig tillrätta i en solsäng och njuta av utsikten över takåsarna
    ...innan du tar ett dopp i den inbjudande poolen
  • Hotellet har ett SPA i källaren där du kan boka en massage eller andra behandlingar
  • Hotellets personal är gästvänlig och hjälper gärna till att boka biljetter och bord på restauranger
  • På tal om restauranger, så har Palazzo Consiglia också en restaurang som serverar god frukost varje morgon

Bra att veta om Palazzo Consiglia

Receptionen är öppen dygnet runt, incheckning sker också dygnet runt. Wifi finns tillgängligt i alla utrymmen och är gratis. Husdjur är inte välkomna. Hiss finns. Då hotellet ligger centralt i Valletta rekommenderas att undvika hyrbil om du enbart ska stanna i stan - kollektivtrafiken fungerar bra och det finns hållplatser i närheten. Du kan hyra cykel på hotellet (mot en avgift). Eventuella behandlingar i hotellets SPA kostar extra (bokas och betalas på plats). Restaurangen serverar frukost mellan klockan 07-10. Eventuellt lokal turistskatt betalas på plats.

 

    Därför ska du välja Palazzo Consiglia

    • Närmaste flygplats: 9 km
    • Närmaste strand: ca. 850 m
    • Pool (ev. säsongsöppen)
    • Internet/Wi-Fi

    Karta och avstånd

    • Närmaste strand: ca. 850 m
    • St. John's Cathedral i Valletta: ca. 500 m
    • Det gamla Tempelriddarfortet, St. Elmo: ca. 700 m
    • Sliema: ca. 2.7 km
    • St. Julians: ca. 4.6 km
    • Vittoriosa hamnfront med massor av stämning och bra restauranger: ca. 8 km
    • Malta Flygplats: ca. 9 km (20m)

    Palazzo Consiglia erbjuder 13 rum och suiter i olika kategorier och storlekar. Alla rum är olika inredda, men följer en varm färgskala med fina detaljer. Alla rum är ljudisolerade, har aircondition, TV, gratis wifi, kassaskåp, kaffemaskin och minibar. I de privata badrummen finns dusch eller badkar, badrock, hårfön och gratis toalettartiklar. 

    Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

    Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Palazzo Consiglia. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

    • Pool (ev. säsongsöppen)
    • Internet/Wi-Fi
    • Restaurang
    • Barnpool el. del i pool
    • I stad eller by
    • Stad mindre än 3 km bort
    • Strand mindre än 1 1/2 km bort
    • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
    • Hotellbar
    • Inomhuspool
    • Nära vattnet (max 4 km)

    Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

    Adress

    102 St.ursula Street
    VLT 1234 Valletta

    Koordinater

    Latitude: 35.8979
    Longitude: 14.5161

    Recensioner från TrustYou

    TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

    Så kan du resa

    Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

    Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

    På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

    Visa mer