AX The Saint John

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,2
Fantastiskt
448 omdömen

Vissa hotell kräver en liten rundvandring för att bättre förstå om det skulle passa som ett hideaway eller inte - det betyder inte att det är sämre, det betyder bara att dess fördelar och attribut kanske ligger lite mer gömda, som t.ex. en pool på taket eller ytterst eleganta rum. På andra hotell infinner sig rätt känsla direkt. Det är något med atmosfären, inredningen, personalens leenden i reception, och jag vet direkt att detta, det är minsann ett tvättäkta hideaway. Precis den känslan fick jag när jag satte foten på AX The Saint John i Valletta. 

Kanske är det byggnadens rika historia som sitter fast i väggarna som gör att rätt känsla snabbt infinner sig. Redan på 1600-talet låg fastighet 176, det vill säga byggnaden som idag huserar AX The Saint John, i ett kvarter som var fullt av liv och rörelse. Utanför byggnadens dörrar surrade det av aktivitet när försäljare och leverantörer satte upp sina bodar och la fram sina råvaror inför dagens försäljning - den lokala marknaden var platsen där stadens invånare mötes. Genom åren har byggnaden ägts av allt från präster till affärsmän, och det var först 2015 som den togs över av AX Group som valde att göra om de historiska väggarna till ett boutiquehotell i stadens hjärta. Och vilket boutiquehotell sen...!

Ett boutiquehotell inrett med öga för detaljer

AX The Saint John har renoverats med respekt för den gamla konstruktionen. Det är idag ett elegant hotell som hälsar välkommen till en spännande och gästvänlig miljö. Inredningen är en blandning av industriella element som mjukas upp med värme och stil genom användande av skinn, mjuka textilier och genomtänkta detaljer. Det naturliga ljuset från den centrala innergården gör att du direkt känner dig välkommen, även vid första anblick. Det är unikt, det är trendigt, det är en plats som erbjuder precis den komfort en modern resenär kan tänkas vilja uppleva.

Med en perfekt utgångspunkt i stan...

Rummen och suiterna på AX The Saint John följer naturligtvis samma tema som resten av hotellet och jag kan nästan garantera att du kommer se fram emot att få spendera tid här. Sängen är inbjudande och ljussättningen är mysig. Skrivbord och andra möbler i skinn och trä står i fin kontrast till de grå, industriella väggarna. 

Nu inser jag att du kanske inte kommit till Valletta för att endast spendera tid på rummet, och med utgångspunkt på AX The Saint John kan du glädja dig till att bo i hjärtat av Maltas huvudstad. Trots att Valletta är Europas minst befolkade huvudstad, finns det alltid nya gränder och gator att upptäcka. På AX The Saint John har du alltid nära till evenemang, aktiviteter, nattliv och restauranger. Även hotellet erbjuder sina egna restauranger, Cheeky Monkey Gastropub och Grain - två helt olika typer av koncept, beroende på vad du är sugen på för dagen.

Därför ska du välja AX The Saint John

  • Du vill bo med ett centralt läge i Maltas huvudstad, Valletta
  • Du vill bo i en historisk byggnad med charm
    ...som blivit renoverad till ett vackert, välkomnande boutiquehotell
  • Du vill känna dig välkommen av trevlig personal och mysiga miljöer
  • Du vill gärna bo i hemtrevliga rum där man inrett med öga för detaljer
  • Du vill ha tillgång till hela två restauranger på hotellet

Bra att veta om AX The Saint John

Då hotellet ligger centralt i Valletta, kan det vara svårt att hitta parkering, och hyrbil rekommenderas inte om du inte ska resa vidare på Malta. Receptionen är öppen dygnet runt, och du kan checka in dygnet runt. Personalen hjälper gärna till att boka biljetter eller bokar bord på restauranger. Frukost serveras varje dag mellan 07.00-10.30 (med reservation för ändringar). Restaurangerna är öppna för både frukost, lunch och middag. Hiss finns. Eventuell lokal turistskatt betalas på plats.

    Därför ska du välja AX The Saint John

    • Närmaste flygplats: 8 km
    • Närmaste strand: ca. 400 m
    • Internet/Wi-Fi
    • Restaurang

    Hotelltyp

    Karta och avstånd

    • Närmaste strand (Wuestenwinds rockbeach): ca. 400 m
    • Närmaste stad (Valletta): ca. 0 m
    • Avstånd till centrum: ca. 200 m
    • St. John's Cathedral i Valletta: ca. 300 m
    • Det gamla Tempelriddarfortet, St. Elmo: ca. 600 m
    • Sliema: ca. 2.6 km
    • St. Julians: ca. 4.4 km
    • Vittoriosa hamnfront med massor av stämning och bra restauranger: ca. 8 km
    • Malta Flygplats: ca. 8 km (20m)

    AX The Saint John erbjuder 20 rum och suiter i olika storlekar och kategorier. Alla rum har luftkonditionering, TV, minibar, gratis Wi-Fi, skrivbord och kaffebryggare. Alla rum har privat badrum med dusch eller badkar, hårfön och gratis toalettartiklar. Observera att en del badrum har glasväggar ut mot sovrummet.

    Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

    Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på AX The Saint John. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

    • Möjlighet till luftkonditionering
    • Internet/Wi-Fi
    • Restaurang
    • Parkering/garage (ev. mot avgift)
    • I stad eller by
    • Stad mindre än 3 km bort
    • Strand mindre än 1 1/2 km bort
    • Hotellbar
    • Nära vattnet (max 4 km)

    Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

    Adress

    Merchant Street 176
    VLT 1174 Valletta

    Koordinater

    Latitude: 35.8987
    Longitude: 14.5151

    Recensioner från TrustYou

    TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

    Så kan du resa

    Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

    Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

    På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

    Visa mer