Civitas Rethymnae Boutique Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
127 omdömen

Vid porten till Rethymnon ligger en egendom, vars historia går många år tillbaka. Huset tillhörde faktiskt tidigare en välbeställd läkarfamilj, och utifrån storleken, kan man ana att läkaren var mycket framgångsrik. Idag är egendomen omgjord till ett litet och fantastiskt hotell, med namn Civitas. ”.

Mitt på strandpromenaden, med vy utöver Medelhavet, har den nya ägaren Alexis, renoverat Civitas med respekt för egendomens historia. Byggnadsstilen är venetiansk och för tankarna till en svunnen tid. Namnet Civitas stammar från egendomens läge vid havet, och betyder ”den gamla civilisationen möter den nya världen”.

Längs med strandpromenaden släntrar par fram i sakta mak och caféstolarna är upptagna av både lokala och utländska gäster. Här är en internationell och intressant stämning, det gäller både för Civitas och Rethymnon. Den gamla stadsdelen, med sina nästan labyrintiska gator, bjuder på en värld av små grekiska restauranger och butiker. Så trots turismen, har Rethymnon förmått att bevara sin charm och atmosfär.

Civitas är både ett stadhotell, men också ett hideaway, som ryms inom konceptet, som ett litet gömställe. Civitas ligger tät på grannfastigheterna, som är uppförda i samma arkitektoniska stil. Här bor du tät på ”gamla stan”, havet och stranden.

Interiört märker man att Alexis har en förkärlek för det ”gamla Italien”. Således är där genomgående en röd tråd, från husets exteriör, som avspeglar sig i hela interiören.
 

Bra att veta om Civitas Rethymnae

Civitas skiljer ut sig från Hideaways gängse hotell och deras läge. På Civitas befinner vi oss i crème de la crème av Rethymnon, med Medelhavet liggande precis vid foten av hotellet. Rethymnon ligger mitt emellan Chania och Heraklion. Du kan således nå att besöka dessa två trevliga städer på ett bekvämt sätt och samtidigt kan du antingen välja flygplatsen i Chania (60 km) eller Heraklion (80 km).

Rethymnon är enligt min mening en ytterst trevlig bekantskap, även om turismen upptäckt denna historiska pärla.

Alexis bjuder stora som små välkomna till sitt venetianska hem, och under mitt besök hälsade jag på flera barnfamiljer. Men jag skulle nog ändå vilja hävda att Civitas är ett vuxenhotell, med sina estetiska detaljer, ”franska elegans” och rojalistiska utstrålning.

Därför kommer vi gärna tillbaka

Nästa gång jag besöker Civitas så skall jag ta några dagars semester. Då kommer jag garanterat njuta av hotellets underbara läge vid havet och närheten till ”gamla stan”. Jag kommer även utnyttja det priviligierade läget för kortare och längre strövtåg i Rethymnons närområde. Jag har redan bestämt mig för att göra en avstickare till byn Argyroupoli, som är känd för sina tio källor, Agia Dynami, som i dagligt tal betyder ”den heliga kraften”. Jag längtar redan tillbaka.

 

Därför ska du välja Civitas Rethymnae Boutique Hotel

  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering / Garage

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmaste stad (Shopping och restauranger), Rethymnon – 0 m
  • Närmaste strand – 500 m
  • Chanias gamla stadskärna – 60,5 km
  • Chania flygplats – 67,7 km
  • Rethymnons historiska stadskärna – 0 m
  • Samaria- klyftan – 98,9 km
  • Knossos- palatset – 81,6 km

Civitas har som allt åtta rum, som alla har olika utformning. Några av dem är i etage, några har balkong, medan andra har havsutsikt. Det märks tydligt att detta varit en privatvilla, som på ett pietetsfullt sätt omvandlats till ett atmosfärrikt hotell. Rummen har dock en gemensam faktor, alla är inredda utifrån Alexis kvalitetskrav och känsla för detaljer. Civitas är hennes ”baby” och endast det bästa är gott nog. Alla rum har ett litet kök som ämnar sig utmärkt för lättare matlagning. Civitas har 5 stjärnor angivet på entrédörren och utifrån min uppfattning är det framförallt rummen som når upp till denna höga nivå.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Civitas Rethymnae Boutique Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

E Venizelou 20
74100 Rethymno

Koordinater

Latitude: 35.3674
Longitude: 24.4783

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Rethymnon

Visa fler