Quinta da Casa Branca Estalagem

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,7
Fantastiskt
476 omdömen

Kanske ett av Madeiras bäst värderade hotell om vi låter oss inspireras av de många portaler du hittar på nätet. Och jag följer gärna strömmen med rosande ord som smakfullt, romantiskt och massor av atmosfär! I en trädgård med (sub)tropiska blommor och träd, och stadsliv på andra sidan grinden, ligger detta gömställe högt upp på min lista över favoriter. Här har du kombinationen de flesta letar efter. En bas med det ”rätta” läget, den rätta standarden och den rätta atmosfären.

Det är svårt att förklara, men detta lilla boutiquehotell med sina 40 rum har något för alla smaker, för att låta lite klichéaktigt. För dig som letar efter boende i en stad men samtidigt önskar att bo i en lugn, privat ”botanisk” trädgård. För dig som gärna vill ha en känsla av exklusivitet men som inte kräver någon dresscode utan ger dig bara möjligheten att kunna slappna av och uppskatta de pittoreska omgivningarna och de utmärkta matupplevelserna.

Quinta da Casa Branca är en del av ”Small Luxury Hotels of the World” vilket borgar för riktigt bra kvalitet.
Detta är dock inte något de flaggar med för hotellet vill inte sätta stämpel på sina gäster – här kommer du som du är och alla som har en förkärlek till livets njutningar är mer än välkomna.

På Quinta da Casa Branca tar man väl hand om sina gäster. Personalen i receptionen lär snabbt känna dig för här tilltalar man sina gäster med förnamn. Den personliga och varma servicen lägger du ganska snart märke till och de många stamgästerna sätter pris på att vända ”hem” varje år, även om de kommer långväga härifrån.
Allt från unga, nyförälskade par till den mer moderna publiken är flitiga besökare här på adressen, Rua da Casa Branca.
Quinta da Casa Branca har alltid tillhört samma familj. Kanske säger namnet Leacock dig något? Om inte, så kan jag snabbt ge dig några ledtrådar. För Leacock-familjen planterade bl a vinstockar och bananträd på det område, där hotellet i dag har sin adress (bananträd hittar du dessutom på flera ställen i trädgården).
Dock är det mer för sina vinstockar som familjen är känd. Än i dag är Leacock ett av de mest kända märkena inom Madeira-viner, som ex Graham's som är känt för framställning av portvin på fastlandet.

Därför ska du välja Quinta da Casa Branca

Oj, hur lång tid har du? Nej, jag ska försöka hålla det kort, genom att lista det i punktform, om varför du ska handplocka just Quinta da Casa Branca när resan går till Madeira :). Den botaniska trädgården är ett lugnt och fridfullt Mecka med allt från silke- och olivträd till estrelicia-blommor och popcornbuske (när du gnider en blomma mellan händerna doftar det av… popcorn). Här i trädgården finns det små ”viloplatser” med övertäckta solstolar där du i lugn och ro kan njuta av stillheten.

Poolen – åh, den ligger bara så trevligt, undangömd bland palmträd och Bougainville, en ren oas! Det är även här örtträdgården frodas och trivs som bäst, perfekt för restaurangen som använder sig av färska och lokala råvaror. Allt från basilika till timjan bidrar med sin behagliga parfym som sprider sig bort till poolområdet.

Apropå restaurang: The Dining Room är namnet på en restaurang där dina smaklökar kommer att tacka dig för att du satt dig till bords en eller flera gånger. Här är öppet både till frukost och middag, och det är en av de mest intima och trevliga matsalar där du även kan bli serverad under bar himmel på utomhusterrassen. 

Övriga frestelser du kan glädja dig åt är hälso- och spaområdet, som fått sin helt egna avdelning som går i ”avslappningens tecken”. Njut av allt från jacuzzi och ångbad till litet motionsrum och läckra avslappningsbäddar.
Naturligtvis finns det handdukar till dig, så allt det praktiska är det tagit hand om.

Bra att veta om Quinta da Casa Branca

Om du vill undvika hyrbil under din semester är Quinta da Casa Branca ett bra val och en bra utgångspunkt, för det är bara till och från flygplatsen du behöver transport till hotellet. Under ditt uppehälle kan du gå till det mesta i Lido-området eller in till den gamla staden med sin marknad och shopping. Du kan dessutom gå till strandpromenaden, restauranger och det sköna stadslivet utan att bli svettig i pannan.

Eftersom hotellet ligger på den andra sidan av vägen, som förbinder Funchals historiska del med Lidon, kan du inte undgå att höra bilarna på andra sidan av trädgården - omvänt är trädgården så lugn så jag skulle tro att din hörsel inte blir märkbart påverkad av dessa fyrhjulingar.

 

Därför ska du välja Quinta da Casa Branca Estalagem

  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

  • Närmsta restaurang – 0 m
  • Närmsta vandringsled – 1 km
  • Den botaniska trädgården – 4,9 km
  • Monte med hundspann – 4,9 km
  • Färjan till grannön Porto Santo med de karibiska stränderna – 1,4 km (till fots)
  • Funchal med shopping, marina och marknad – 2 km (till fots)
  • Närmsta golfklub, Palheiro Golf – 8,2 km
  • Machico med sin trevliga stadskärna och välbesökta strand – 28 km
  • Santana med de karakteristiska, trekantshusen – 33,7 km
  • Vandring för vana på Pico Ruivo (1861 moh) - 53 km
  • Funchal flygplats – 23,2 km
  • Fängslande utsikter från Cabo Girão – 14,1 km
  • Närmsta turistbyrå – ca.1 km
  • Lido-området med strandpromenad – ca.1 km
  • ...och de naturliga havsbassängerna – ca. 1 km

Du kan välja mellan tre olika rumstyper och oavsett vilken du väljer så vill du inte känna dig ”lurad”. De har alla som minimum kabel-TV, minibar, värdeskåp, A/C och gratis WiFi. Badrummen har hårtork, badkappa och slippers. Dessutom vattenkokare med tillhörande te och kaffe (begränsat utbud men kan fyllas på). Alla rum vetter ut mot trädgården, där du har bananträd, silkesträd, afrikanska tulipanträd och många, många andra sorter i den botaniska familjen.

Du kan välja mellan bland annat dessa rumstyper, vilka kan ligga i olika byggnader (de flesta rummen finns i den nyare delen, medan några av sviterna ligger i den gamla huvudbyggnaden).

Dubbelrummen

Romantisk, lite minimalistisk inriktning där det också finns plats till ett litet soffbord med tillhörande stolar. Stig upp på morgonen och njut av dagens första kaffe på den tillhörande möblerade terrassen – eller avsluta dagen med en drink innan middagen. Det finns totalt 29 av denna rumstyp, madrasserna kan vara indelade i två enkelsängar à 90/100x200 cm (fungerar utmärkt som dubbelsäng eftersom de står sida vid sida.

Premium dubbelrum

Här är det lite bättre plats jämfört med garden-rummen, och stilen är ”touche naturelle” med olika trädslag som inspiration – både invändigt som ute på balkongen. Här finns förutom en Queen size dubbelsäng (160x200 cm) även en mindre soffgrupp.

Sviterna

Dessa har King size-säng (ca. 200x200 cm). och går i en klassisk stil som man förknippar med en hotellsvit – varma och neutrala färger med utvalda möbler som t ex skänk och vardagsrumsdel som är avskild från sovrummet.

Observera att enkelrummen kan vara mindre än dubbelrummen.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Quinta da Casa Branca Estalagem. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Uppvärmd pool (ev. säsongsöppen)
  • Nära vattnet (max 4 km)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Rua da Casa Branca, 7
9000-088 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6418
Longitude: -16.9271

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Funchal

Visa fler