Resor till Albufeira

Besök Portugals södra pärla och största semesterort - Albufeira på Algarvekusten. Här kan du njuta av härligt strandliv, kulturella sevärdheter och ett pulserande nattliv. Boka en billig resa till Albufeira med Solfaktor!

Albufeira som resmål 

Albufeira är en stad i regionen Algarve i södra Portugal och ligger väster om semesterorter som Faro och Vilamoura och öster om Lagos och Portimão. Med sin långa kustlinje längs Atlanten och välutvecklade stad är Albufeira ett mycket populärt resmål på Algarvekusten för barnfamiljer, par och vänner. 

Sevärdheter och aktiviteter i Albufeira

Strandlivet längs kusten av Algarve i södra Portugal är ett dragplåster för många. Albufeira har några av de vackraste stränderna i Europa och en av de mest populära är Praia dos Pescadores med en gyllene sand och kristallklart vatten. Här finns moderna faciliteter med solstolar och parasoller, närhet till strandbarer och restauranger och stora möjligheter till vattensporter som surfing, vindsurfing, jetski och parasailing. Den långa stranden inbjuder också till promenader och utforskning av de omgivande klipporna och grottorna. Stranden har också en "blå flagg", vilket gör den idealisk för familjer. Det finns också fantastiska stränder av alla slag runt Albufeira, från de vita sanddynerna på Salgados-stranden i väster till de hårda klipporna på Falesia i öster. En av de mest kända stränderna är Peneco-stranden, även känd som Tunnel-stranden med sina många barer och restauranger. Sandstranden leder till den vackra Xorino-grottan som är uthuggen ur klippan vid vattenbrynet. Att ta en sommarsemester till Albufeira kommer att bli en upplevelse.

Besök Albufeiras charmiga gamla stad och vandra längs de smala gatorna som kantas av kaféer, butiker och historiska byggnader. Bege dig till Albufeira Marina, ett livligt område med eleganta restauranger, barer och butiker där du kan följa med på båtturer för att utforska dolda skatter och spana efter delfiner. Om du reser med barn är temaparken Zoomarine Algarve ett populärt val med en kort bilresa från Albufeira och erbjuder en rad aktiviteter som en delfinshow och ett akvarium. Annars är ett besök på Parque Aventura också en säker vinnare. Parken ligger strax utanför Albufeira och har massor av roliga aktiviteter för både vuxna som små med varierande svårighetsgrad.

Algarvekusten är ett favoritresmål för golfare tack vare de många förstklassiga golfbanorna som finns i närheten till Albufeira. 

När är det bäst att resa till Albufeira?

Högsäsongen i Portugal är på sommaren, särskilt längs kusten av Algarve och är då de flesta turister besöker Albufeira som erbjuder många soliga dagar och temperaturer runt 30 grader. Vår och höst är också perfekta tider att besöka Albufeira, särskilt om du vill undvika de stora folkmassorna. Under dessa perioder kan du njuta av behagliga temperaturer och mestadels vackert väder och Algarvekusten är idealisk för både sightseeing och utomhusaktiviteter. Under vintern är det lågsäsongen i Portugal, särskilt i den södra regionen med svalare temperaturer och större risk för vind och nederbörd. 

Matupplevelser och uteliv i Albufeira

Södra Portugal, särskilt längs den fantastiska kustlinjen längs Algarve är känt för sitt utmärkta utbud av färska skaldjur. I Albufeira hittar du mysiga tavernor som serverar allt från grillad fisk till hummer och läckra skaldjursrätter som ofta är fångade samma dag och tillagade lokalt. Du hittar ett bra urval av traditionella restauranger som serverar portugisiska favoriter som feijoada (bön- och köttgryta), samt matställen med en internationell touch. Södra Portugal är känt för sin vinproduktion och Albufeira kommer inte att göra dig besviken när det gäller lokala vinupplevelser. Följ med på en vinprovning eller prova lokala viner på en restaurang.

Albufeira har ett pulserande nattliv och är en av de mest populära platserna för uteliv på Algarvekusten med många barer, pubar och nattklubbar som erbjuder underhållning, karaoke och levande musik. De flesta ligger på "Albufeira Strip" där du kan festa till de tidiga morgontimmarna.

Flyg och hotell i Albufeira

Det är enkelt att ta sig till Albufeira i Portugal. Från Stockholm Arlanda går det direktflyg till Faro International flygplats (FAO), som är Algarves huvudflygplats och flygresan tar ca 4 timmar och 30 minuter.

Flygplatsen ligger ca 45 km från centrala Albufeira och det enklaste alternativet är att ta en taxi som du hittar utanför terminalbyggnaden. Du kan också använda allmänna bussar som är ett billigare alternativ, men observera att du måste byta buss i Faro centrum för att ta dig till Albufeira. Om du vill ha mer frihet att utforska södra Portugal och Algarvekusten kan du överväga att hyra en bil.

Albufeira erbjuder en rad bra boendealternativ oavsett om du reser med barn, ensam, som ett par eller med vänner. Du hittar större all-inclusive hotell vid stranden, mysiga hotell i stadens centrum och charmiga lägenheter och semesterhus. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Albufeira och Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Albufeira

Populära hotell i Albufeira

Portugal, Algarve, Albufeira
9,4
Fantastiskt
698 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 1.8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Albufeira
8,7
Mycket bra
407 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Albufeira
7,2
Bra
468 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Albufeira?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 21 recensioner