Resor till Salou

Ta med hela familjen till badorten Salou i Katalonien Spanien. Njut av ett härligt strandliv längs kustområdet Costa Dorada med roliga aktiviteter och en trevlig strandpromenad. Boka en billig resa till Salou med Solfaktor!

Salou som resmål

Salou är en kuststad i den södra delen av regionen Katalonien Spanien och är en av de största badorterna i kustområdet Costa Dorada och ligger drygt 100 km från staden Barcelona. Staden är ett populärt resmål som erbjuder långa, gyllene stränder och lockar familjer som reser med barn, par och vänner.

Attraktioner och aktiviteter i Salou

Höjdpunkten i Salou är det fantastiska strandlivet. Här kan du njuta av långa strandsträckor som är kända för sin gyllene, mjuka sand och klara, friska badvatten. Stränderna har moderna faciliteter med kort  gångavstånd till restauranger och strandbarer längs strandpromenaden och ett bra urval av vattensportaktiviteter som jetski och kajakpaddling. Ta också en tur till Cala Crancs som är en pittoresk vik i en lugnare miljö och är känd för sitt kristallklara vatten och sitt rika undervattensliv som lockar snorklare och dykare.

En spännande aktivitet för hela familjen under semestern i Salou är att besöka PortAventura World som är en av de mest populära temaparker i Spanien. Här finns både PortAventura Park och Ferrari Land med berg och dalbanor och spännande aktiviteter, samt Caribe Aquatic Park med flera pooler, vattenrutschbanor och spektakulära shower med sjölejon och delfiner. 

Salou är en bra utgångspunkt för historiska sevärdheter och naturupplevelser i Katalonien. I grannstaden Tarragona kan du upptäcka romerska ruiner med den gamla amfiteatern, en imponerande katedral och en medeltida gammal stadskärna. Cambrils är en charmig kuststad bara 10 km från Salou. Staden har en lång sandstrand och en livlig hamn, varifrån man kan ta en båttur eller njuta av en drink på en av de många barerna och restaurangerna längs strandpromenaden. Dessa två semesterorter är båda lättillgängliga från Salou och var och en erbjuder ett unikt utbud av aktiviteter och attraktioner som gör att du kan uppskatta skönheten och kulturen i kustområdet Costa Dorada

Du kan också ta en dagsutflykt till den pulserande metropolen Barcelona Katalonien. Du kan köra till Barcelona från Salou på drygt 1 timme men det är också möjligt att resa med tåg som går längs kusten och ger dig en fantastisk resa med vackra vyer över Costa Dorada. Tågresan från Salou till Barcelona tar knappt 2 timmar. Strandpromenaden i Salou är idealisk för promenader, cykling och golfentusiaster kommer kunna njuta av några magnifika golfbanor nära staden som till exempel Lumine Golf Club.

När är det bäst att resa till Salou?

Under sommaren är det högsäsongen i Salou som på de flesta platser i Spanien, särskilt längs kusten av Medelhavet. Tack vare det milda medelhavsklimatet kan du resa hit nästan året runt och njuta av behagligt väder, precis som på många andra platser längs Costa Dorada och söderut till Costa Blanca. Från juni till augusti kan du förvänta dig temperaturer på upp till 30 grader och soliga dagar som är perfekta för sol och bad.

Om du vill undvika turistmassorna kan du besöka Salou på våren eller hösten när temperaturen fortfarande är behaglig och under dessa perioder är det perfekt med sightseeing och naturupplevelser i regionen Katalonien. Lågsäsongen är på vintern med något svalare temperaturer, men under den här perioden kan du få bra erbjudanden på flyg och hotell och det är perfekt för dem som vill semestra under en lugnare period. 

Matupplevelser och uteliv i Salou

I Salou kan du njuta av en fantastisk kombination av traditionella rätter från Spanien och internationella smaker. Här finns restauranger med fokus på färska skaldjur och katalanska specialiteter, klassiska tapasbarer som serverar pintxos med lokala råvaror och eleganta restauranger med en internationell touch. Du kan njuta av måltiderna både längs strandpromenaden med fantastisk utsikt över Medelhavet eller på de mysiga gatorna i stadens centrum. Det rekommenderas också att prova lokalt vin och cava från Katalonien.

Nattlivet i Salou är livligt med ett brett utbud av barer, nattklubbar och strandbarer som håller dig igång till de tidiga morgontimmarna. Under sommarmånaderna anordnas konserter, temafester och evenemang som ger staden en livlig atmosfär. Du hittar också barer längs strandpromenaden med en mer avslappnad atmosfär där du kan njuta av en drink med havsutsikt.

Flyg och hotell i Salou

Huvudflygplatsen i regionen Katalonien är Barcelona El Prat flygplats (BCN) och det går direktflyg från Stockholm Arlanda som tar ca 3 timmar och 30 minuter. Från flygplatsen i Barcelona kan du enkelt ta dig till Salou med tåg till Barcelona Sants station, och sedan byta till ett höghastighetståg (AVE) eller ett regionaltåg som tar dig direkt till Salou. Du kan också ta en buss från flygplatsen till centrala Barcelona och sedan byta till en buss till Salou. Om du vill ta en taxi hittar du en hållplats precis utanför terminalbyggnaden. För den som vill ha friheten att utforska större delar av Spanien i sin egen takt som till exempel det södra kustområdet Costa Blanca, är hyrbil ett bra alternativ. 

Salou erbjuder ett bra urval av hotell och semesterlägenheter. Här hittar du all inclusive-hotell med många faciliteter, mysiga hotell och boutiquehotell. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Salou och Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Salou

Populära hotell i Salou

Spanien, Katalonien, Salou
8,6
Mycket bra
4483 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Katalonien, Salou
8,4
Mycket bra
1910 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Katalonien, Salou
8,5
Mycket bra
1266 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Salou?

7,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 28 recensioner