Resor till Bophut Beach

Besök mysiga Bophut Beach på Koh Samui Thailand. Här kan du njuta av ett avkopplande strandliv, härlig massage och en charmig fiskeby. Boka en billig resa till Bophut Beach med Solfaktor!

Bophut Beach som resmål 

Bophut Beach ligger i en vik på norra sidan av ön Koh Samui Thailand och är ett eftertraktat resmål som erbjuder ett härligt strandliv, vattensportaktiviteter och utmärkta matupplevelser som passar bra för både par och barnfamiljer. 

Sevärdheter och aktiviteter på Bophut Beach

Bophut Beach erbjuder ett bra urval av attraktioner och aktiviteter. Huvudattraktionen är den del som är känd som fiskebyn - Bophut Fisherman's Village som ger dig en genuin smak av öns kultur och historia. Strosa längs kullerstensgatorna och upptäck restauranger och lokala butiker i de traditionella thailändska husen. Nära fiskebyn ligger Wat Bophut Temple som är ett buddhistiskt tempel med vacker arkitektur som är väl värt ett besök.

Strandlivet på Bophut Beach lockar många turister och är känd för sin mjuka sand och lugna vatten där du kan sola och bada i en avkopplande atmosfär med moderna faciliteter. Njut av en massage på stranden eller delta i vattensportaktiviteter som kajakpaddling eller paddleboarding med tillgång till snorkling och dykmöjligheter för att upptäcka det färgglada undervattenslivet i området runt Bophut Beach.

Bophut Beach är en utmärkt utgångspunkt för utflykter till andra delar av Koh Samui. Besök Na Muang Waterfall eller ta en båttur till Angthong Marine National Park för att uppleva hisnande natur. För ett livligare nattliv och ett större utbud av aktiviteter kan man besöka de berömda semesterorterna Chaweng Beach eller Lamai Beach som båda ligger på östkusten av Koh Samui. En kort promenad från Bophut Beach hittar du Maenam Beach som också är ett populärt resmål och erbjuder natursköna och avkopplande upplevelser.

När är det bäst att resa till Bophut Beach?

Högsäsongen på Koh Samui är under torrperioden från december till april och under denna period är väderförhållandena mest gynnsamma med många soliga dagar, behagliga temperaturer runt 30 grader och låg luftfuktighet och är då de flesta turister besöker Bophut Beach för att njuta av ett avkopplande strandliv och en paus från vintern.

Från maj till november är det regnperiod i Thailand med hög luftfuktighet och ofta tropiska regnskurar men det finns också perioder med solsken. Under denna period kan flera hotell och anläggningar vara stängda.

Matupplevelser och uteliv på Bophut Beach

Du kan se fram emot många härliga matupplevelser på semestern i Thailand. I den charmiga fiskebyn Bophut Fisherman's Village hittar du många lokala matställen som serverar läckra thailändska rätter som "pad thai" och "grön curry" samt färska fisk- och skaldjursrätter. Prova också thailändska sötsaker som äkta kokosglass och grillade bananpannkakor när ni är ute och har det trevligt på Bophut Beach.

Utelivet på Bophut Beach är känt för sin avslappnade atmosfär. Här kan du njuta av varma kvällar på barer och kaféer med tropiska drinkar, levande musik och underhållning. För ett mer pulserande nattliv kan du besöka Chaweng Beach som är känt för sin festliga atmosfär och flera nattklubbar, cirka 15 minuters bilresa från Bophut Beach.

Flyg och hotell på Bophut Beach

Från Stockholm Arlanda kan man flyga med mellanlandning till Koh Samui, Samui International flygplats (USM) som tar cirka 14-17 timmar. Taxi är det bekvämaste sättet att ta sig från flygplatsen till ditt hotell och du hittar en taxistation precis utanför terminalen. Det finns också flera hotell som erbjuder transfer till och från flygplatsen, så det är värt att kolla upp innan du bokar. Om du vill ha mer flexibilitet att utforska på egen hand kan du överväga att hyra en bil för din semester på Koh Samui

Det finns gott om boendealternativ på Bophut Beach. Du hittar allt från all inclusive-hotell med massor av faciliteter, mindre bungalow-hotell, till stora semesterlägenheter och semesterhus. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller om du vill boka en paketresa med flyg, hotell och eventuellt hyrbil eller transport. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Bophut Beach och Koh Samui

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Bophut Beach

Populära hotell i Bophut Beach

Thailand, Södra Thailand, Koh Samui, Bophut Beach
9,2
Fantastiskt
662 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Koh Samui, Bophut Beach
9,6
Fantastiskt
4068 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Koh Samui, Bophut Beach
9,3
Fantastiskt
1642 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)