Resor till Ponta Delgada

Huvudstaden på Sao Miguel är Ponta Delgada, och här finns det ett bra urval av butiker, cafeér, restauranger och musikbarer.

I marinan ser man segelbåtar från både Europa och Amerika.

Staden är en bra utgångspunkt för att uppleva ön mer på egen hand. Ett alternativ är att hyra egen bil eller en taxi för en dag med egen chaufför, som kan guida dig runt ön.

Stämningsfulla gator

Trots stadens status som inofficiell huvudstad på Azorerna är det inte så mycket egentlig storstad över Ponta Delgada som vid den senaste folkmätningen 2011 hade knappa 69 000 invånare. Det är i gengäld tal om en mycket charmerande stad med massor av liv på stadens många restaurangerna och längs strandpromenaden, dessutom har staden ett bra urval av specialbutiker och shoppingcenter.

Den högsta koncentrationen av restauranger och caféer hittar du nere vid hamnen så de flesta gästerna från kryssningsfartygen kommer ofta inte mycket längre upp i staden innan de faller för frestelserna på menyerna på dessa restauranger. Det kan dock varmt rekommenderas att även gå på upptäcktsfärd uppe i den gamla stadsdelens trånga gator. Här kommer du tydligt märka på arkitekturen på de vackra vita husen och de karakteristiska små gatstenarna som är lagda i snirkliga mönster, att Azorerna är en del av Portugal.

Utflykter

Trots ett par intressanta museer och historiska sevärdheter i själva staden, så reser man inte enbart till Ponta Delgada för att gå på stadsvandring. Staden är först och främst en bra utgångspunkt för att utforska resten av São Miguel.

Det kommer till exempel inte ta dig mycket mer än en halvtimme att köra upp till en av Azorernas största attraktioner och ett av Portugals sju underverk: Lagoa das Sete Cidades. Vandra en tur längs kratersjöarna, Lagoa do Fogo och Furnas, och njut av den vackra utsikten. Därefter kan du eventuellt köra ut till havet för att koppla av i de varma havsbassängerna där Atlantens salta vatten blandas med 61 grader varmt källvatten.

Det varma havsbadet är dock inte det enda stället inom räckvidd från Ponta Delgade där du kan njuta av den vulkaniska underjordsvärmen. Vid kurorten Furnas, som ligger i ett av Europas mest aktiva termiska områden kan du också låta din kropp sjunka ner i det varma källvattnet. Här finns det även möjlighet att njuta av områdets berömda rätt Cozido das Furnas. En gryträtt som under flera timmar har tillagats i den varma jorden vid Furnasjöns bredd.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ponta Delgada

Populära hotell i Ponta Delgada

Portugal, Azorerna, Sao Miguel, Ponta Delgada
8,7
Mycket bra
1127 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 5.4 km
  • Internet/Wi-Fi
Portugal, Azorerna, Sao Miguel, Ponta Delgada
8,5
Mycket bra
1534 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Azorerna, Sao Miguel, Ponta Delgada
9,6
Fantastiskt
1419 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste strand: ca. 3.9 km
  • Internet/Wi-Fi