Resor till Nai Harn (Nai Han)

Nai Harn, även kallad Nai Han, som ligger vid den sydligaste änden av Phuket och är utan tvekan en av de vackraste platserna på ön med en fantastisk lagun. Här råder det fin stämning med flera små restauranger och ett litet antal hotell och pensionat.

Vidunderliga vyer, lugna stränder och pittoreska restauranger

Nai Harn, även kallad Nai Han, som ligger vid den sydligaste änden av Phuket och är utan tvekan en av de vackraste platserna på ön med en fantastisk lagun. Här råder det fin stämning med flera små restauranger och ett litet antal hotell och pensionat.

Nai Harn är en populär destination bland annat på grund av utkiken som ligger strax söder om Nai Harn. Här har du en underbar utsikt över havet och du kan se mer av öns stränder. Det är även populärt att ta en dagstur till denna del av ön, något som man gör enkelt från alla stränder i Phuket .

Nai Harn ligger på den sydliga spetsen av Phuket. Den orörda stranden här hör väl inte direkt till de längsta på den populära semesterön, men i gengäld kan den med all rätt räknas bland de vackraste. Även om badorten inte längre är en välbevarad, lokal hemlighet så har den ändå lyckats bevara sin avslappnade atmosfär, vilket gör Nai Harn till ett perfekt resmål för en avkopplande badsemester för både familjer, par och singlar.

En av Phukets vackraste stränder

Den underbara, ljusa sandstranden ligger inramad av frodiga skogsklädda klippor i båda ändar, så man får lite en känsla av att ha hittat sitt eget isolerade semesterparadis. Nai Harn är dessutom trots sin popularitet känt för att vara ett av de lite mer exklusiva semesterställena på Phuket med en mer avslappnad stämning än på semesterorterna längre upp längs västkusten.

Drömmer du om att helt få koppla av och komma bort från vardagens buller och bång, då är en resa till Nai Harn helt rätt val. Här finns i och för sig inte samma mängd av aktivitetsmöjligheter som till exempel i Patong, som ligger längre norr ut. I gengäld finns det rikligt med möjligheter att njuta av det som många av oss huvudsakligen förknippar med en semester i Thailand: avkoppling och idylliska, tropiska stränder. När du inte ligger och kopplar av på den fina, mjuka sanden kan det rekommenderas att utnyttja det klara vattnet för snorkling. Hela vägen ut förbi den närliggande stranden Ao Sane finns det fina snoklingsförhållanden. Under den populära högsäsongen från oktober till maj, när havet vanligtvis är mycket inbjudande och vågorna vid Nai Harn som regel för små för surfing, då kan barnen få mycket tid att gå åt med att leka på sina mindre boogieboards.

Precis innanför stranden ligger en liten sjö med en ö i mitten, detta område lockar framför allt morgonpigga joggare. Precis i närheten ligger även ett litet tempel. Även om de thailändska myndigheterna införde förbud mot kommersiella aktiviteter på stranden så finns det fortfarande goda möjligheter att få sig en förfriskning under dagens lopp utan att behöva förflytta sig särskilt långt från strandkanten. Det finns även ett förnuftigt urval av restauranger i Nai Harn, där du utöver otaliga thairätter även kan hitta menyer med ett mer internationellt inslag.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Nai Harn